![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca problema este depasita.Revizionismul maghiar va exista intot-deauna la fel ca si reactia noastra , dar mai putin unita.Transilvania va ramane a noastra asta doar daca nu se inmultesc maghiarii peste masura.:).Mie nu mi s-au parut atat de extremisti ma refer la maghiarii de rand .Candva un maghiar mi-a spus ca atat timp cat va exista Vadim Tudor si Funar vor fi si alde Marko Belo si laslo Tokes.Cred ca avea perfecta dreptate.Poate ar fi mai bine sa ne gandim la chestii mai lumesti decat sa ni se aprinda sentimentul nationalist care zace in sufletul nostru de Dac.Momentan sunt mai primejdiosi proprii conducatori:).Dumnezeu sa ne ajute.Iar despre Cadrilater ,(spunea cineva mai sus ca ar fi pamant romanesc)..Ma cam indoiesc de asta.Din cate am inteles a fost luat de statul roman in urma unui razboi balcanic.Un fel de prada de razboi..
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pr. arsenie Boca a spus ca multi vor pleca in strainatate, dar putini se vor intoarce, caci Romania va fi inconjurata de un inel de foc. Deci focul va fi ina afara Romaniei, nu in interior. Romania are prieteni: sfintii din cer. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca ungurii nu ar avea o atitudine de ura la adresa statului Roman,si dorinta de a realipi transilvania la Ungaria Mare,cine ar mai avea ceva cu ei ? insa noi,romanii ardeleni,demni si nobili urmasi ai veteranilor legionari romani,nu putem sta pasivi la asemanea manifestari de ura ! probabil cei din alte zone ale tarii rezonneaza mai putin,fiind mai departe,la aceasta problema ! |
|
|||
|
|||
![]()
noi, romanii ardeleni, resimtim un fel de ura, la adresa ineficentei statului Roman, la dresa birocratizarii excesive, a lipsei de pragmatism si de organizare eficenta, si de dorinta de munca,moralitate si de atitudine civica !
aici suntem deplin de acord cu co-nationalii nostri maghiari, insa in timp ce ei vad solutia,din perspectiva proprie, etnica,ca fiind unirea cu Ungaria Mare, noi o vedem ca ramanere in granitele actuale, si ca, coexistenta cu fratii nostrii din provinciile istorice extra-carpatice ! cu toate defectele,imputabile provinciilor extra-carpatice, singura solutie logica este ramanerea alaturi de fratii nostri de sange,si incercarea de a face din statul actual,un topos social si politic mai bun ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
m-am intrebat mereu,de ce unii preoti (poate mai degraba reformati) ai comunitatatii maghiare, incita la dezbinare si ura,exacerband instinctele nationaliste (pe care si asa ungurii le au indestul,slava domnului !).
Nu am inteles niciodata cum poate un preot de la amvon,sa-l deturneze in tribuna politica,incitand o etnie sa-si ceara asa zise "drepturi" politice si etnice ! Totusi, se pare ca la marea adunare a secuilor(100.000 de oameni ),organizata cu ocazia unei sarbatori catolice,si patronata de biserica catolica, religia si preotii raman cuminti in cadrele bunei-cuviinte,netransgresand dinspre spiritual inspre politic ! (sper sa fi fost asa, ca de fata acolo nu am fost !) Ma intreb insa, ce situatie periculoasa s-ar fi creat,in mintile infierbantate a 100.000 de secui,daca preotii in loc sa-si vada de treaba s-ar fi apucat sa faca incitatii etnico-hortiste ! Ce bine e ca biserica catolica, isi vede de ale sale si nu lasa ca lucrurile din ograda ei sa deturneze in altceva ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|