![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@Cristi - ba exista o mare legatura.
O familie in care exista iubire cu trup si suflet, ceea ce implica si sexul, poate ajuta pe fiecare membru al ei sa fie mai bun si sa ajunga la mantuire. Iubirea poate mult, f.mult. Si unde dragoste este, este si Dumnezeu. E pacat ca lumea nu intelege asemenea lucruri. Si eu mai spun ca o familie adevarata si crestina nu poate exista fara iubire si fara sex (macar pentru a face copii). Evident, totul in limite normale si curate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum spuneam mai sus, daca nu integram si acest aspect al vietii noastre omenesti in viata noastra duhovniceasca, atunci el ne va face mai degraba rau si va fi piedica. Calugarii il integreaza depasindu-l, cei castaoriti il integreaza traindu-l ca pe o cale de unire in dragoste jertfelnica si respect. Si nu exista retete. Parintii au spus ca ce nu este asumat (de Hristos), nu este mantuit. (In sensul ca Hristos a asumat totul din natura umana). Eu cred ca se aplica si la viata noastra: ce nu asumam intru credinta, nu este mantuit. Inclusiv sexualitatea, deci.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 22.05.2010 at 01:12:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Stau, dar doar cu trupul...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In concluzie, repet, este o discutie de principiu, din care fiecare sa traga concluzia corecta. Dar daca vin unii si reduc principiul la instinct, nu mai ajungem nicaieri, caci suntem cu totii dotati cu instinct, il urmam si ne e greu sa ii opunem rezistenta. Psalmistul ne spune: "Acestia insa defaima cele ce nu cunosc, iar cele ce, - ca dobitoacele necuvantatoare, - stiu din fire, intr-acestea isi gasesc pieirea". (Iuda 1, 10) Atentie deci, cei care dau asemenea sfaturi! |
|
|||
|
|||
![]()
Legislatie BOR fara Sfintii Parinti? Asa ceva nu se poate, sophia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Normele le-a transmis Sfintilor Lui prin Duhul Sfant; deci atat Sfintele Scripturi, cat si Sfanta Traditie, reprezinta intelepciune Dumnezeiasca, care este net superioara celei omenesti. Indiferent cat de inteligenti si invatati suntem sau ne credem, tot nu ne ridicam la intelepciunea Dumnezeiasca, aceasta fiind infinit de mare, pe cand cea omeneasca este limitata. Pr. Cleopa se bazeaza pe Sf. Traditie, atunci cand face afirmatii; acum cred ca poti sa-ti faci singura o socoteala, ce inseamna a nu-l accepta pe Pr. Cleopa, sau pe alti scriitori bisericesti, atunci cand vorbesc intr-un glas, adica fara deosebiri de opinie. Bazandu-se pe Sf. Traditie, si invatatura Bisericii este unitara. Nu este deci vorba de frati siamezi, ci de aceeasi invatatura primita de toti Sfintii din aceeasi sursa: Duhul Sfant. I. Corinteni 14, 36: "Oare de la voi a iesit cuvantul lui Dumnezeu, sau a ajuns numai la voi?" Intrebarea aceasta, adresata femeilor, e valabila si pentru noi. Si inca ceva: (I Co. 14, 26) "Ce este fratilor? Cand va adunati impreuna, fiecare din voi are psalm, are invatatura, are descoperire, are limba, are talmacire: toate spre zidire sa se faca." De multe ori uitam, atunci cand ne spunem opinia, ca cele spuse sa fie spre zidirea noastra si a altora. Avem insa posibilitatea de a controla veridicitatea tuturor afirmatiilor, verificand prin Scriptura si scrierile Sfintilor Parinti. Iata deci de ce sunt acestia atat de importanti. Motoarele de cautare sunt de mare folos in acest sens. Dar de ce este important a accepta doar opinii corecte? Pentru ca acestea au repercusiuni. Ori Sfintii Parinti au fost constienti de urmarile negative ale unui sfat incorect. De aici deducem si importanta majora a unui duhovnic bun. |
|
|||
|
|||
![]()
Noesis, esti libera sa faci aceleasi greseli, pe care le-am facut cei din generatia mea din nestiinta. Dar nu iti doresc, caci vei suporta urmarile faptelor tale. Stii asta. Tocmai despre asta discutam aici, ca sa evitam repetarea greselilor din nestiinta.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|