![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa nu uitam ca familia crestina trece printr-o perioada de criza tocmai datorita ,,modernismelor'' de tot felul cu care vine in contact. Nu sunt familisti toti cei care se casatoresc, ci numai aceia care reusesc sa mentina o familie. Niciun sacrificiu nu este zadarnic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un citat care mi se pare exceptional pentru astfel de situatii, care apartine lui Camus: "daca vrei sa fie frati, pune-i sa cladeasca un turn, daca vrei sa se manace intre ei, arunca-le graunte". Casatoria in sensul crestin tocmai asta este, o constructie mare, dificila, care necesita munca si colaborare, sacrificii si rabdare. |
|
|||
|
|||
![]()
[
Insa, durerea mea cea mare este ca ea a avut un prieten acum cativa ani pentru cateva luni si nu am fost primul barbat din viata ei. Ma asigura ca nu este adevarat cu prima iubire care nu se uita, ca pe ea nu o mai intereseaza deloc acea persoana cu care a rupt legatura de multi ani, ca regreta, dar nu are cum sa dea timpul inapoi. Si ca pe mine ma iubeste din toata fiinta....... am trecut si eu prin aceleasi momente(sau cel putin asta cred).sunt casatorit de 12 ani... aceste ganduri aduc numai suferinta , certuri ...mi-am dat seama ca atunci cand imi apar aceste ganduri este pt. ca nu imi iubesc sotia cat ar trebui. restul cuvintelor sunt de prisos |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vorbim acolo mai multi despre cum se poate sa depasesti suferinta provocata de vechile relatii ale persoanei iubite. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe urma, daca nu exista niste diferente, neintelegeri niciodata aplanate ci fiecare incearca cumva sa le faca pe ale lui si mai putin sa tina cont de celalalt.. Si in al treilea dar nu ultimul rand, ce te-ai fi asteptat tu sa simti sau sa se intample dupa casatorie? |
|
|||
|
|||
![]()
Sudura de care vorbesti la parintii tai, vine prin fff. multa dragoste, de ambele parti. Daca unul sau amandoi sunt centrati pe alte lucruri decat persoana celuilalt, nu se poate ajunge acolo.
Obsesia cu fostul ei prieten e problema ta personala, faptul ca esti intr-un fel gelos pe ceva care practic nici nu exista, tine de tine si da, este o problema pentru relatia voastra si mai ales pentru ceea ce astepti tu.. Iar gelozia apare pe fondul unei scaderi a iubirii si a cresterii posesivitatii. Asta inseamna mai putina ingredere, mai multa suspiciune si paranoia. Daca ai iubi-o mai mult, ai vedea intreaga situatie altfel, practic trecutul ei nici n-ar mai exista in orizontul constiintei tale. Lupta cu gelozia e o lupta duhovniceasca si trebuie sustinuta printr-o viata duhovniceasca. Alta solutie nu este, decat eventual indiferenta fata de respectiva situatia dar pe care nu ti-o poti impune sau mai rau ar putea veni printr-o racire si mai mare a sentimentelor fata de sotie. Transformari magice nu vor apare peste noapte, iubirea in cadrul casatoriei apare in masura in care cei doi se raporteaza la sursa dragostei, care este Dumnezeu. Pentru unii e mai usor daca au "reflexul" vietii duhovnicesti, pentru altii este mai greu.. Last edited by AlinB; 03.03.2010 at 02:14:23. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
buna theofan...sa stii ca si eu am trecut prin incercarile pe care le traiesti tu.eu sunt casatorita de un an dar in total au trecut 3 ani de relatie...eu am trait problema din ambele unghiuri...eu mi,am pus viata mea pe tava si i.am povestit tot ce am facut ca sa.i dovedesc ca vreau sa incep o noua etapa sa ajung la acea treapta a maturizarii cu el.. dar din pacate in primul an de relatie si sotul meu avea aceeasi problema k si tine..devenise ft ft gelos si il macina gandul ca am mai avut o relatie inainte de a fi cu el...crede.ma ca imi facuse zilele ft amare gandurile acestea il distrugeau si pe el si pe mine deoarece ma obosea psihic ,desi il iubeam voiam sa.l parasesc,obosisem sa.i dovedesc ca nu are dreptate...mai tarziu am descoperit ca si el a avut o relatie cu o tipa care apare acum pe la tv...ca sa ma razbun am inceput sa.i reprosez si eu doar ca sa.l ranesc pt ce mi.a facut el mie...dar din pacate am ajuns sa fiu obsedata de acea persoana...ajunsesem sa fac cercetari despre ea ca sa.i dovedesc ca de fapt acea persona nu.i era fidela....astfel ajunseseram sa ne certam in fiecare zi,pur si simplu nu ne mai suportam desi ne iubeam enorm...cu timpul am inceput sa avem incredere si sa ne rugam la DUMNEZEU sa ne ajute nu nu distrugem tot ce am cladit...astazi totul e bine dar regret ca am pierdut un an din viata noastra,un an in care vietile noastre puteau sa se desparta si nu mai ajungeam sa ne casatorim si sa facem o casa impreuna....sfatul meu e:daca sotia ta iti spune ca nu se mai gandeste deloc la vechea relatie SA O CREZI,AI INCREDERE IN EA...pt ca are dreptate faptul k s.a casatorit cu tine inseamna ca a lasat totul in urma si ca a descoperit cu adevarat iubirea in stare matura...daca veti continua sa aveti discutii va veti distruge pe amandoi dandu.i satisfactie celui rau....cand simti ca te roade gelozia ROAGA.TE,priveste.o si spuneti ca ea nu merita sa sufere din cauza incercarii la care esti supus. TU ..daca o vei stresa,mai rau faci pt ca.i aduci aminte de fostul...intelegi ce vreau sa spun?iti doresc din suflet sa ai parte de multa pace si iubire
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuze ca te.am numit gresit....
|
|
||||
|
||||
![]()
Theofan, esti tânăr si fară experientă. Te sfătuiesc să petreci foarte mult timp cu sotia- plimbări, ajutor în casa, faceți cumpărăturile împreună,mergeți la spectacole, discutați...oferă-i flori, mici atenții care să o determine să fie mai caldă față de tine, fii tu însuți cald,să o vezi pe soția ta drept cea mai frumoasa femeie, cu cele mai alese calități, iar daca ii lipsesc, ajut-o să le dobândească, dacă apare un copil, implică-te, pune suflet și vei reuși. Dar in primul rând, faceți o sfeștanie, apelați la un preot... mergeți la biserică și vei observa schimbarea.Doamne, ajută!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Desi am murit, sunt viu- Sfantul Ioan Maximovici | razvan_m | Biserica Ortodoxa Romana | 43 | 04.06.2013 00:43:46 |
Musulman casatorit religios la Catedrala | Dia20_diana | Religia Islamica | 4 | 14.11.2010 01:22:44 |
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + | cristiboss56 | Pocainta | 0 | 26.01.2009 18:46:57 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|