Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2010, 22:08:00
Scotianul
Guest

Implicit Parca Charlie Chaplin a spus

,,I'm living proof that God has a sense of humor".Eu as adauga(alt citat aprox)meditand la anumite actiuni ale mele> ,,I hope God has a good sense of humor, otherwise I'm going to hell".
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 22:47:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Umorul este doar o treapta,binevenita dealtfel ,pe calea inaltarii spirituale.Si anume este treapta ruperii de lume ,cand ,prin umor ,lumea nu ne mai afecteaza,si incepem sa devenim generosi.
Dumnezeul cel PreaInalt ,nu are nevoie de umor,caci are ceva mult mai mare ,si anume sfintenia.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 23:31:46
costache marilena
Guest

Implicit

Da... Umorul / simtul umorului este o insusire pozitiva daruita de Dumnezeu omului, pentru a-si face viata suportabila, spre deosebire de Sarcasm care este o insusire negativa daruita omului de... nu-zic-cine, pentru a face altora viata insuportabila.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 01:38:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Văzută azi în ușa bisericii:

"Dumnezeu te caută ! Dar nu la telefon ! Vă rugăm să închideți telefoanele mobile."

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 13:59:28
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Văzută azi în ușa bisericii:

"Dumnezeu te caută ! Dar nu la telefon ! Vă rugăm să închideți telefoanele mobile."
Ha, ha!
Multumesc ca ati redeschis acest topic.
Continui sa cred ca Dumnezeu are simtul umorului si ca ii place cand il avem noi: pentru ca ne relativizam, stim sa radem de noi insine si sa ne detasam. Nu ne vrea incrancenati, acri, hiperseriosi mereu.
Eu mi-am dat seama ca multe conflicte si certuri si suparari se pot evita daca ai simtul umporului.
Un exemplu: acum putin timp, ma intorceam seara acasa cu cei doi copii (2 si 4 ani). Cel mare era putin agitat si ciripea cu voce cam tare despre ce-l interesa pe el. Cand am coborat, o doamna mai in varsta mi-a spus foarte suparata ca am un copil insuportabil, ca vorbeste mult prea tare si deranjeaza, si ca trebuie neaparat sa fac ceva sa-l schimb. Desi am incercat sa o impac, ea tot a plecat bombanind. Destul de suparata, descurajata si indignata (cei care au copii vor intelege), m-am intors catre alta doamna care coborase si am intrebat-o daca si ei i s!a parut chiar atat de deranjant copilul. La care ea mi-a raspuns prin gesturi ca este surda.
Acest sfarsit al incidentului m-a facut, dupa ce mi-a trecut prima suparare, sa ma amuz si sa-mi treaca.
Vechi 05.04.2013, 13:32:26
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Am intalnit pe acest site si opinia lui Andrei Plesu asupra acestui subiect:

Umorul ca virtute in lumea credintei
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare