Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2010, 16:41:19
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
Pe Adam l-a iertat ca s-a pocait, dar sunt multi care nu sunt iertati deoarece nu se pocaiesc de pacatele lor.
Si Dumnezeu uraste toate pacatele, nu doar unele.
Bun si tu ce-ai vrea sa faca Dumnezeu daca omul nu se pocaieste ?
Vechi 25.05.2010, 17:08:10
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Am citit la Parintele Nicolae Steindhart un adevar de necontestat- paradoxul este ca a fi iubit de Dumnezeu, inseamna sa fii parasit- aparent Dumnezeu ne paraseste pentru a ne veghea din inaltimi si intervine sa ne salveze, atunci cand ramanem singuri si fara putere...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.05.2010, 17:11:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

"Că Tu ești Dumnezeu, Care nu voiești fărădelegea, nici nu va locui lângă Tine cel ce viclenește.
Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toți cei ce lucrează fără de lege." Ps 5:4,5

"Scaunul Tău, Dumnezeule, în veacul veacului, toiag de dreptate toiagul împărăției Tale.
Iubit-ai dreptatea și ai urât fărădelegea" Ps 44:6,7
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 10:10:34
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Bun si tu ce-ai vrea sa faca Dumnezeu daca omul nu se pocaieste ?
Din pacate pt acel om, Sf Scriptura este f clara:
"Cel ce crede în Fiul are viață veșnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el".
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 13:39:23
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Dumnezeu nu uraste, ci ingaduie- dar oamenii urasc- din pacate, suntem atat de departe de CALE...intr-o zi vom vedea cat am crescut, cat ne-am straduit sa tindem spre Cel Inalt, cat l-am necajit pe cel ce L-a cautat- in mod nedrept si iremediabil- in definitiv ce suntem fiecare dintre noi- oameni si atat, nimic mai mult, daca mai avem calitatea de OAMENI...sau credem ca ni se cuvine totul...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 16:58:02
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dumnezeu nu uraste, ci ingaduie- dar oamenii urasc- din pacate, suntem atat de departe de CALE...intr-o zi vom vedea cat am crescut, cat ne-am straduit sa tindem spre Cel Inalt, cat l-am necajit pe cel ce L-a cautat- in mod nedrept si iremediabil- in definitiv ce suntem fiecare dintre noi- oameni si atat, nimic mai mult, daca mai avem calitatea de OAMENI...sau credem ca ni se cuvine totul...
dc Sf Scriptura afirma ca Dumnezeu uraste de ce zici ca nu uraste? nu te mai pune in locul lui Dumnezeu ca sa faci afirmatii in locul Lui. dc Sf Scriptura zice ca El si uraste atunci asa e.
Oamenilor le-ar place un Dumnezeu care sa nu urasca deloc, ca sa pacatuiasca pana nu mai pot fara sa fie nici o pb.
E trist ca in loc sa caute oamenii sa devina asemenea chipului Fiului Sau, ei isi fac Dumnezeu dupa chipul si dupa dorintele lor.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 17:02:54
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Asa percep eu Scriptura... asa o inteleg din Biserica. Crezi ce vrei, pana la urma te vei lamuri .... cand va veni vremea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ii uraste lumea pe crestini ? laotze Intrebari utilizatori 43 29.04.2011 16:00:46
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17