Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 09:16:27
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai daca patriarhia nu se sesizeaza stiti foarte bine ce aveti de facut... ca doar sunteti barbati nu cirpe de sters pe jos.

Nici nu mai stati la discutie cu el.
Ocupati biserica, schimbati lacatul, dati-l afara si asteptati pina va trimite altul!...mai ales ca sunteti in regim de sat.

Aratati ca sunteti ai lui Stefan cel Mare si Vlad Tepes nu mamaligari!

Atunci sa vedeti cum se vindeca toata tara asa instantaneu!
Sunt intru totul de-acord cu Andrei . Cand un om slujeste in Biserica si isi bate joc de ea si de oamenii care-i pastoreste, in acelasi timp, nici un tratament spiritual, moral ori de indulgenta umana nu da roade, ci faptele concrete pentru eradicarea unui astfel de specimen si impostor.

Last edited by ory; 26.05.2010 at 09:25:50.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 11:05:48
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
bravo seniorule esti unul cu care ne mindrim indemni la rasmelita si anarhie crezi ca oameni din partea locului sunt haiducii lu saptecai.de fapt aproape in toate postarile ai un dinte scos asa afara si indreptat inpotriva preotilor si a calugarilor dind sfaturi de care nici tu nu sti daca sunt bune.avem institutii platite din bani publici care ar putea rezolva problemele de care spui de ce nu o fac?nu vreau sa tin parte nimanui[scoateti raul din mijlocul vostru]dar nici sa verific viata nimanui[cine esti tu sa judeci pe aproapele]te inspiri din TALION saudinNOUL TESTAMENT AL DRAGOSTEI?promovind violenta si dezordinea ghici cui slujesti?oare tu nu sti ca razboiul aduce razboi fiind lucrarea celui rau?.
Am sa postez aici un articol de pe Apologeticum, cu cateva comentarii. Cititi in special ultimul rand, e foarte interesant.

Solutia (scopul) CRIZEI: Un STAT mondial, un presedinte unic, o armata unica. OBAMA posibil ALES

05/25/2010 de admin

[NWO obama president]

Criza trece ca o plaga de la un stat la altul, spre disperarea oamenilor. Insa pericolul cel mai mare care ne ameninta nu este lipsa hranei, ci capcana in care vor sa cadem cei ce au planuit CRIZA, aceea de a protesta pe strazi si de a crea haos. In acel moment, statul va fi nevoit sa foloseasca arme si sa impuna noile metode de securizare (cip-uri RFID, camere de supraveghere). Daca MAREA CRIZA va avea loc si situatia va degenera la nivel mondial, atunci tot un STAT va fi nevoit sa ia masuri. Tot mai multe voci vorbesc in aceste zile de aceasta posibila “solutie”, cat si de persoana care ar putea ocupa functia de presedinte a unui STAT MONDIAL. Iata cateva articole pe aceasta tema:

Libertatea: Obama va conduce lumea

Noua Ordine Mondiala, data in vileag?

Criza financiara severa care a ingenuncheat multe state din intreaga lume a adus in discutie una dintre teoriile conspiratiei indelung comentate: organizatia Noua Ordine Mondiala. Motivul? Dupa cum sustin unii politicieni, e cel mai bun moment ca tarile afectate de criza sa se supuna unui guvern unic al planetei, care ii promite salvarea.

Cine ar fi liderul suprem? Conform unor teoreticieni si politicieni, cel care ar conduce Noua Ordine Mondiala ar fi nimeni altul decat Barack Obama, presedintele SUA. Ce e, de fapt, Noua Ordine Mondiala (NOM)? Nimeni nu a confirmat vreodata existenta ei, insa din ce in ce mai multe voci sustin cu tarie ca exista o “grupare” bine organizata de lideri mondiali, bancheri, personalitati religioase si afaceristi de top care vor un “pamant unit”.

Financiarul: Senatul SUA vrea sa controleze ajutorul FMI pentru tarile indatorate

Cu 94 de voturi „pentru” si niciunul „impotriva”, senatorii americani au aprobat un amendament destinat sa blocheze ajutoarele deblocate de Fondul Monetar International (FMI), precum cel destinat Greciei, in absenta unor garantii de rambursare. Documentul, anexa la vasta reforma a sistemului financiar al SUA, a fost elaborat din initiativa republicanului John Cornyn.

Textul cere Administratiei presedintelui Barack Obama sa evalueze daca fondurile alocate de FMI unui stat a carui datorie depaseste produsul lui intern brut pot fi restituite. In cazul in care Casa Alba nu ofera o asemenea garantie, amendamentul mentionat o obliga sa se opuna acordarii sprijinului solicitat.

RONCEA.ro: Criza si pandemiile ne apropie de „guvernarea mondiala”

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, spune ca marea criza care ne bantuie este si “o oportunitate”. Haosul financiar mondial ar putea facilita crearea unei “noi monede mondiale si a unei banci centrale mondiale”, afirma directorul FMI. […]„Istoria ne invata ca omenirea nu evolueaza semnificativ decat atunci cand ii e, intr-adevar, frica”. […] Iata la ce sunt bune pandemiile si crizele, dar si terorismul international, si incalzirea globala. Adica: (si) prin toate acestea, catre un guvern mondial. Caci toate acestea ofera „oportunitati”

SACCSIV: IN ATENTIA REVOLUTIONARILOR…

PAPUSARII au declansat voit criza (Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE), pentru a urma masive miscari de strada, foamete si razboi, pentru ca tot ei sa pregateasca revolutia ce va aduce „salvatorul”, pe antihrist, ce nu va figura in ochii multimilor ca un dictator venit in fruntea unei mega structuri statale totalitare, ci ca un minunat invatator carismatic, aducator de iubire si pace … ce-i scapa de toate necazurile: DIAVOLUL este REVOLUTIONAR
Vechi 26.05.2010, 16:11:17
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
bravo seniorule esti unul cu care ne mindrim indemni la rasmelita si anarhie crezi ca oameni din partea locului sunt haiducii lu saptecai.de fapt aproape in toate postarile ai un dinte scos asa afara si indreptat inpotriva preotilor si a calugarilor dind sfaturi de care nici tu nu sti daca sunt bune.avem institutii platite din bani publici care ar putea rezolva problemele de care spui de ce nu o fac?nu vreau sa tin parte nimanui[scoateti raul din mijlocul vostru]dar nici sa verific viata nimanui[cine esti tu sa judeci pe aproapele]te inspiri din TALION saudinNOUL TESTAMENT AL DRAGOSTEI?promovind violenta si dezordinea ghici cui slujesti?oare tu nu sti ca razboiul aduce razboi fiind lucrarea celui rau?.
Bun foarte bine, sunt de acord sa fie folosite organele de control al vietii respectivului insa problema este alta. Mitocania si bataia de joc , vrajitoria, mistocareala si atacul la persoana nu este sanctionata de politia comunitara insa ele constituie clare abateri de la conduita preoteasca. Deci cine o sa ia taurul de coarne daca Patriarhia o sa-i dea doar peste minute si gata inapoi la altar?...ca sa nu mai vorbim de cazuri grave consemnate vizual pe Utube unde mai tirziu aflam ca respectivul tot acolo este si slujeste bine-merci

Last edited by andreicozia; 26.05.2010 at 16:16:54.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 16:24:54
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de mau77mau Vezi mesajul
Am fost sambata trecuta chiar inaintea duminicii pastelui la Snavog mai multi prieteni. Am inchiriat si o barca si am ajuns pe insula unde este frumoasa biserica unde este inmormantat Vlad Tepes.

Din pacate acolo preotul mi-a lasat un gust teribil de amar.
Initial am vrut sa vizitam si biserica dar cand am aflat ca ne costa 15 ron de persoana am renuntat pentru ca nu aveam atatia bani la noi si chiar mi se pare exorbitant. Eram 8 prieteni si am decis daca tot am ajuns sa ne plimba putin in jurul bisericii sa admiram. A aparut si preotul care aproape ca nea blestemat ca ne permitem sa ne plimba pe acolo fara sa platim. A iesit cu chitantierul si a inceput sa ne alerge sa ne spuna ca ne rupe doar 4 bilete 60 ron dar sa platim ca am vizitat florile din jurul bisericii ... sa platim pentru ca am ispitit studentii de la teologie cu fetele noastre sa platim pentru ca altfel se darama biserica pe noi ... am crezut sincer ca este posedat.

Iata ce am gasit si pe alte siteuri referitoare la acest "preot"

http://www.hoinari.ro/index.php?cu=11451520040921
Eu cred ca nu ar trebui sa ne amestecam si sa judecam ,de fapt si Marele Duhovnic al ROMANIEI Parintele Cleopa in cuvintarile sale spunea :"Pe preoti nu trebuie sa-i judecam ei sunt Hirotonisiti in Hristos si-si vor plati pacatele" Nu este bine sa judecam de fapt pe nimeni .
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 20:24:09
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Eu cred ca nu ar trebui sa ne amestecam si sa judecam ,de fapt si Marele Duhovnic al ROMANIEI Parintele Cleopa in cuvintarile sale spunea :"Pe preoti nu trebuie sa-i judecam ei sunt Hirotonisiti in Hristos si-si vor plati pacatele" Nu este bine sa judecam de fapt pe nimeni .
Da, sigur, nu trebuie sa ne amestecam, nu trebuie sa judecam, desi suntem in relatii directe cu acesti preoti, desi trebuie sa ne intersectam cu ei tocmai fiindca incercam sa-i ascultam din credinta, ajungi la un punct in care trebuie sa-ti ingroape mortul, dar el refuza pentru ca nu ai 500 de ron pentru inmormantare...si asa ajungem sa nu trebuiasca sa judecam preotul, dar sa ni se mumifice mortul in sicriul neingropat . Sau, cum ? Caci, eu nu inteleg de ce sa spune sus si tare ca nu trebuie sa-i judecam in acelasi timp in care avem relatii sociale directe cu acestia, ne determina viata si prinncipiile spirituale, ne influienteaza deciziile...atunci, ce trebuie facut, trebuie chemat Domnul personal sa ne savarseasca Sfintele taine si slujbele, ori sa ne sustina si sa ne formeze principiile pentru spiritualitate ? Atunci, ce nevoie mai avem de preoti ?

Last edited by ory; 26.05.2010 at 20:34:28.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 23:08:51
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Da, sigur, nu trebuie sa ne amestecam, nu trebuie sa judecam, desi suntem in relatii directe cu acesti preoti, desi trebuie sa ne intersectam cu ei tocmai fiindca incercam sa-i ascultam din credinta, ajungi la un punct in care trebuie sa-ti ingroape mortul, dar el refuza pentru ca nu ai 500 de ron pentru inmormantare...si asa ajungem sa nu trebuiasca sa judecam preotul, dar sa ni se mumifice mortul in sicriul neingropat . Sau, cum ? Caci, eu nu inteleg de ce sa spune sus si tare ca nu trebuie sa-i judecam in acelasi timp in care avem relatii sociale directe cu acestia, ne determina viata si prinncipiile spirituale, ne influienteaza deciziile...atunci, ce trebuie facut, trebuie chemat Domnul personal sa ne savarseasca Sfintele taine si slujbele, ori sa ne sustina si sa ne formeze principiile pentru spiritualitate ? Atunci, ce nevoie mai avem de preoti ?

ai zice ca am ceva cu ateea ory. de fapt vreeau sa dovedesc ceea ce este: atee.
tanti ory, atee fiind, de ce doresti sa intervii in ceva ce nu te priveste?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 23:20:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar Vezi mesajul
[/b]

Incredibil si paradoxal este faptul ca Ory a inceput sa fie critica la adresa bisericimii tocmai din cauza unora ca voi dezamagita de manifestarile la care a asistat fiind IN biserica, asta pentru ca odata a fost foarte dedicata ei.

Ai vrea tu Petre sa fii atit de credincios si sa ai o zecime din inteligenta sclipitoare a Florentinei. Ea este cu adevarat o crestina pastratoare a poruncilor Lui.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 16:38:08
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar Vezi mesajul
[/b]

Aha! Deci dacă te încrunți un pic la popa ești ateu? Păi în logica bolnavă a celui care s-a trezit opinând aici sub numele de pentrurar, iată-mă și ateu.
Ory de data asta împărțim aceiași ocară!
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 20:57:36
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Aha! Deci dacă te încrunți un pic la popa ești ateu? Păi în logica bolnavă a celui care s-a trezit opinând aici sub numele de pentrurar, iată-mă și ateu.
Ory de data asta împărțim aceiași ocară!
Impartiti ce ocara doriti, daca asta doriti. Ce cautati, aceea veti gasi.
Nu se cuvine noua sa judecam pe aceia care ni s-au dat. Sunt hirotoniti - ei dau socoteala Domnului. Au gresit? nu noi suntem pusi sa-i judecam, sa-i condamnam.
E cam greu de inteles, pentru unele capete.
Preotii care gresesc au cui da seama de greselile lor, in nici un caz nu suntem noi aceia.
Daca am avea smerenie si buna cuviinta, nici nu am discuta aceste lucruri.
Dar e greu sa inteleaga toata lumea ce se intampla.
Daca preotul s-a impiedicat, gata, sa-l impuscam, sa-l punem la stalpul infamiei, nu? L-am hirotonit noi, cumva, ca sa avem dreptul sa-l dam si jos din locul unde este?
Bine ar fi sa ne vedem fiecare lungul nasului. Duhul asta "democratic" si iscoditor nu e in spirit crestin ortodox.
Vechi 27.05.2010, 21:08:07
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Eu cred ca un om cand il cauta pe Dumnezeu nu se mai uita in jur si nu-l intereseaza nimic...
Cand ai probleme sufletesti te asazi in fata unei icoane si iti spui oful....
Sa nu uitam ca indiferent de statutul si mesreria pe care o detinem suntem oamenii....om=ispita,deci de cand ne zemeslim ne zemeslim din pacat....
"nimic din ceea ce imi este omenesc nu imi e strain mie"asta insemnad ca suntem supusi greseliilor...
Moise ia zis lui Dumnezeu ca decat sa se mantuiasca numai el mai bine il pierde si pe el ori mantuieste si poporul sau....
Am face bine sa ne rugam uni pentru alti ca astfel sa aratam iubirea fata de aproapele.....ca sa fim seriosi indiferent cat de credinciosi suntem cand ajungem sa avem bani si ne intra in sange toti cadem in acesta patima a iubiri de argint....
Daca Hristos a fost vandut pentru bani acu 2000 de ani oare care dintre noi are puterea mentala sa renute la avere si la bani gandindu-se si la alti sau gandindu-se ca sti... eu sunt preot nu am voie......
si el ca si noi are aceleasi defecte si tot atatea calitatii,bine ca uni mai putine alti mai multe...
E greu sa prinzi de gustul banilor si sa te lasi e ca si cum ai vrea sa te lasi de un viciu si nu poti....intr-o pricopa intreaba un tanar pe Hristos cum ar putea sa-l urmeze si Iisus a raspuns...imparte averea ta la saraci si urmeaza-mi,iar acel tanar a plecat trist.....
Nu sunt deacord cu criticarea lor dar nici nu-i apreciez ci ii inteleg ca o data ce a prins gustul banilor e DESTUL DE GREU sa ii lasi.......e un viciu dintre cele mai grave si mai grele...pentru ca e imposibil sa fii si bun dupa ce prinzi gustul lor.....
Hristos nu a murit pt zidurile biserici ci pentru aceste temple duhovnicesti care suntem noi OAMENII.....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul misionar Anamaria_anca Preotul 10 04.05.2015 11:29:51
preotul fumator Hartford Preotul 99 16.03.2011 20:54:21
Preotul de mir idealist Preotul 9 22.07.2010 23:44:41
preotul madalinutza Preotul 5 06.05.2009 17:33:05
preotul verona Din Noul Testament 4 10.09.2008 22:30:58