Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 21:06:55
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Implicit Nasterea..

Dragi forumisti.nasterea si procreerea unei noi vieti e miracolul cel mai mare de pe aceasta planeta,.un miracol cotidian lasat de Dumnezeu,iar femeia ,cea care da viata unei noi fiinte merita toata cinstirea si respectul .Am fost martor cand femeia care a dat viata unei noi fiinte nu a fost lasata sa asiste la botezul propriului copil pe motive..(sac) ca nu ar fi curata si a trebuit sa stea pe afara.Treziti-va oameni buni..aceste reguli anacronice,expirate-nu au nici o acoperire reala,toate sant inventiile unor persoane care credeau ca pamantul e plat si nu stiau mai nimic de anatomia umana.Toate aceste reguli absurde vor disparea un urmatorii 20..30 de ani,noua generatie cu mintea mai aeresita nu va mai accepta ineptii.Nu Dumnezeu complica viata.ci noi..sau mai bine zis unii care cred ca au dreptul de a ne face ei reguli.Femeia nu este curata atunci cand nu are sufletul curat..niciodata altfel incat sa fie stigmatizata cu apelative si obligata conform unor percepte "crestine"sa se supuna barbatului.Femeia si barbatul au drepturi egale si nimeni nu trebuie sa se supuna nimanui...sa existe respectul reciproc si asta ajunge.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 23:16:04
petrurar
Guest

Implicit ups, ateea ory vorbeste despre credinta ortodoxa

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Crede-ma, petru, toti psalmii pe care-i redai, ti se potrivesc si tie in egala masura, chiar daca ai falsa impresie ca nu este asa aruncandu-le inaintea celor " rataciti " . Ba, chiar am impresia ca ti se potrivesc mai bine, tocmai fiindca ai impertinenta fariseica de-a te fali cu presupusa credinta...de crestin adevarat, dupa cum vrei sa scoti in evidenta, dar nu pare.

eu despre ateea ory am spus ca este lup in blana de oaie intrata intre oameni nevinovati cu gindul de a-i sminti. iar ateea ory, pe care nu ma pot supara pentru ca tatal ei este tatal minciunii, Satana, si stiu ca Domnul ii va judeca faptele, imi raspunde foarte civilizat.

fani draga, vino sa vezi cum mi se adreseaza ory ateea doar pentru ca am postat din psalmii Imp si Proorocului David...

ce ma mir: o atee care foloseste atitia termeni care tin de credinta crestina.

tanti ory, crezi ca ai folosit in mod adecvat acesti termeni?
ura ta impotriva crestinilor nu poate fi mascata.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 01:15:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
...presupusa credinta...de crestin adevarat, dupa cum vrei sa scoti in evidenta, dar nu pare.
Jigniri peste jigniri; au devenit regula la acest user.
Fani, iata, ai ocazia sa ceri respectarea "standardelor de politete" si nu numai, care vizibil sunt incalcate...
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 09:56:43
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

In primul rand, chiar nu este jicnire, ci o constatare luata din realitate.
S-apoi, mai femeie, uita-te la felul cum se tot exprima Petru, iar dumneata ma gasesti doar pe mine sa-mi sari la gat ? ! Unde-ti este intelepciunea varstei, caci m-am saturat de prefacatorii si de piosenie inchipuita de nu mai pot ? Tocmai despre asta vorbeam acolo unde nu vezi decat jicnire, dar este o realitatea trista.
Stiu, nu sari si la gatul lui Petru, fiindca-l sustii, fiindca gandesti ca si el....fiindca va da credinta pe dinafara, in acest mod dezolant.
Macar eu sunt aceia " fara de credinta " ....remember ?
Sa inteleg ca dumnneata nu incalci nimic, nici o regula, nu esti niciodata off topic, nu jicnesti niciodata....DE CE SARI ASA IN SUS ARATAND CU DEGETUL " INTINAT " SPRE CELALALT ? Mai scuteste-ma ! Daca ai ceva de comentat, comenteaza, dar nu interveni doar ca sa arati cu degetul spre cei care gresesc si nu sunt asa " de curati , de smeriti si de piosi " ...ca dumneata .
Wakarimashta-ka ?

Last edited by ory; 27.05.2010 at 10:14:45.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 10:33:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Jigniri peste jigniri; au devenit regula la acest user.
Fani, iata, ai ocazia sa ceri respectarea "standardelor de politete" si nu numai, care vizibil sunt incalcate...
Mi se pare ca vezi cam unilateral treaba. Ai citit cu atentie ce ii scrie petrurar lui ory? Ca este atee, o ironizeaza ca vorbeste despre credinta, nici nu catadiseste sa i se adreseze direct etc.
Mi se pare Anca ca tu vezi nepolitete numai atunci cand ceea ce spune cineva nu iti convine, in rest numai miere. Judeci cu doua masuri.

Ory, te-ai gandit sa ii semnalezi administratorului postarile astea?
Vechi 27.05.2010, 10:45:29
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Dragi forumisti.nasterea si procreerea unei noi vieti e miracolul cel mai mare de pe aceasta planeta,.un miracol cotidian lasat de Dumnezeu,iar femeia ,cea care da viata unei noi fiinte merita toata cinstirea si respectul .Am fost martor cand femeia care a dat viata unei noi fiinte nu a fost lasata sa asiste la botezul propriului copil pe motive..(sac) ca nu ar fi curata si a trebuit sa stea pe afara.Treziti-va oameni buni..aceste reguli anacronice,expirate-nu au nici o acoperire reala,toate sant inventiile unor persoane care credeau ca pamantul e plat si nu stiau mai nimic de anatomia umana.Toate aceste reguli absurde vor disparea un urmatorii 20..30 de ani,noua generatie cu mintea mai aeresita nu va mai accepta ineptii.Nu Dumnezeu complica viata.ci noi..sau mai bine zis unii care cred ca au dreptul de a ne face ei reguli.Femeia nu este curata atunci cand nu are sufletul curat..niciodata altfel incat sa fie stigmatizata cu apelative si obligata conform unor percepte "crestine"sa se supuna barbatului.Femeia si barbatul au drepturi egale si nimeni nu trebuie sa se supuna nimanui...sa existe respectul reciproc si asta ajunge.
Imi place raspunsul tau si ai dreptate.
Eu una nu ma simt murdara in acea perioada si merg la biserica asa cum merg in orice alta zi.Nu are de ce sa se simta o femeie murdara sau sa ii fie interzis sa mearga la biserica in acele zile pt ca pana la urma este ceva firesc,dat de la Dumnezeu.Daca era ceva interzis nu ne mai dadea Dumnezeu perioada asta.O femeie este murdara atunci cand practica desfranarea,la fel cum sunt si barbatii desfranati.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 10:52:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Sunt de acord cu fondul mesajului tau; cu o exceptie:
In iudaism aceste interdictii aveau un sens pentru ca erau simbolice. Sangele era considerat ca simbolul vietii si a-l pierde era de aceea considerat ca o oglinda, ca un semn vizibil al pacatului care a adus moartea.
La cretsini insa este altfel: noi alm fost eliberati de pacatul stramosesc prin botez. Acum ce ne intineaza este doar propriul pacat. Ca au mai ramas semne vizibile, ca boala, moartea si diverse slabiciuni omenesti (ca preiderea de sange si suferinta la nastere), este altceva. Daca pe un om bolnav nu-l opreste decat pacatul sa se impartaseasca si sa vina la biserica (daca poate, fizic), atunci de ce ar fi oprita o femeie cu scurgeri de sange? Este absurd.
Vechi 27.05.2010, 11:24:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
In primul rand, chiar nu este jicnire, ci o constatare luata din realitate.
Noi aici suntem in virtual. Care realitate?!?
Foarte des vorbesti despre "presupusa credinta" a cuiva, de parca ai cunoaste ce e in sufletul persoanei... acest lucru nu ai cum sa-l stii, ory, deci mai abtine-te, te rog!
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 11:27:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Mi se pare ca vezi cam unilateral treaba. Ai citit cu atentie ce ii scrie petrurar lui ory? Ca este atee, o ironizeaza ca vorbeste despre credinta, nici nu catadiseste sa i se adreseze direct etc.
Mi se pare Anca ca tu vezi nepolitete numai atunci cand ceea ce spune cineva nu iti convine, in rest numai miere. Judeci cu doua masuri.

Ory, te-ai gandit sa ii semnalezi administratorului postarile astea?
Idem, Fani!
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 11:30:08
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Totul este presupus aici, fiind viirtuali. Chiar si existenta noastra ca useri.

Din cate inteleg eu ory vrea sa spuna cu asta ca daca tuni si fulgeri impotriva celor pe care ii consideri eretici sau apostati sau mai stiu eu ce asta nu prea este semn bun pentru o credinta tare. O credinta tare ne da bladete si intelegere pentru slabiciunile celorlalti, ne ajuta sa vedem in primul rand binele din ei.
Amintiti-va cum anume i-a spus sf. Siluan cuiva ca fumatul nu este bun.
Erau in tren si un cetatean care intrase in vorba cu el i-a oferit o tigara. El a refuzat politicos. Atunci omul l-a intrebat:
- Cum, estepacat sa fumezi?
Sf. Siluan l-a intrebat:
- V-ati spus rugaciunea inainte sa va aprindeti tigarea?
- Pai, nu! Parca nu prea se potriveste..
- Ceea ce nu se potriveste cu rugaciunea, ar fi mai bine sa nu facem..

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
femeia si cariera romandragut Generalitati 65 25.11.2013 08:03:15
Femeia PetruD Morala Crestina 72 19.11.2013 13:22:16
Femeia Cananeanca CristianVladut Generalitati 1 12.03.2011 23:01:39
Preotul și femeia dorinastoica14 Preotia (Hirotonia) 64 13.02.2010 17:22:39
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15