![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt adevarate dar scoase din context ca sa dea contradictie. Deci interesul conteaza...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot fi adevarate si scoase din context daca reprezinta generalizari valabile si in celalalt context. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ex: Dumnezeu salasluieste in templu - Dumnezeu nu salasluieste in templu. Ambele sunt adevarate la timpul la care este scrisa fiecare. Au omis sa spuna ca in VT Dumnezeu se cobora in templu iar in NT locuieste in oameni, nu in cladiri. Dezinformare prin omitere. Dar sa nu-i acuzam, foarte posibil ca nici nu aveau habar...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa era. In VT Dumnezeu se cobora in Sfanta Sfintelor, deasupra capacului Chivotului, intre heruvimi. In NT Dumnezeu a ales sa locuiasca in oameni. "Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?" 1 cor 3:16. E o treapta superioara de credinta descoperita omului : cea de a fi el insusi templu unde sa locuiasca Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte nu exista loc in care Dumnezeu sa nu fie prezent, nu putem spune "aici nu este Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Am raspuns, de ce nu vrei sa citesti cu atentie?
"Deci, se afla si in cladiri, nu doar in oameni". |
|
|||
|
|||
![]()
Teoretic, Dumnezeu se afla si in iad:
"De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești." Ps 138:8 Dar noi vorbim de Slava lui Dumnezeu, manifestata prin puterea Duhului Sfant. In NT se afla in special in omul credincios. Iar unde este prezenta Slava Domnului se cunoaste. Totul in jur se lumineaza.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 70 | 01.02.2015 16:45:29 |
Contradictii in Sfanta Scriptura? | Sergiu_B | Despre Sfanta Scriptura | 119 | 01.02.2015 16:13:57 |
Contradictii in Biblie | NeInocentiu | Teologie si Stiinta | 0 | 06.09.2011 11:39:26 |
Despre betie - referiri biblice | patinina34 | Din Vechiul Testament | 9 | 31.05.2009 01:49:13 |
Contradictii in SF Scriptura? | danyel | Generalitati | 33 | 01.01.2007 00:34:52 |
|