Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2010, 15:08:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca sint scoase din context atunci sint false.
Pot fi adevarate si scoase din context daca reprezinta generalizari valabile si in celalalt context.
Nu suntn false; versetele sunt reproduse exact dar sunt scoase din context .

De ex: Dumnezeu salasluieste in templu - Dumnezeu nu salasluieste in templu.

Ambele sunt adevarate la timpul la care este scrisa fiecare. Au omis sa spuna ca in VT Dumnezeu se cobora in templu iar in NT locuieste in oameni, nu in cladiri. Dezinformare prin omitere. Dar sa nu-i acuzam, foarte posibil ca nici nu aveau habar...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:11:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu suntn false; versetele sunt reproduse exact dar sunt scoase din context .

De ex: Dumnezeu salasluieste in templu - Dumnezeu nu salasluieste in templu.

Ambele sunt adevarate la timpul la care este scrisa fiecare. Au omis sa spuna ca in VT Dumnezeu se cobora in templu iar in NT locuieste in oameni, nu in cladiri. Dezinformare prin omitere. Dar sa nu-i acuzam, foarte posibil ca nici nu aveau habar...
Asa credeau ei sau Dzeu chiar cobora in templu in VT si nu mai cobora in NT?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:14:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Au omis sa spuna ca in VT Dumnezeu se cobora in templu iar in NT locuieste in oameni, nu in cladiri
Pe masa din altarul oricarei biserici ortodoxe, se afla impartasania pentru cei bolnavi sau cei ce urmeaza sa fie impartasiti grabnic, ex un accident. Deci, se afla si in cladiri, nu doar in oameni.

Pe de alta parte nu exista loc in care Dumnezeu sa nu fie prezent, nu putem spune "aici nu este Dumnezeu".
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:17:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Pe masa din altarul oricarei biserici ortodoxe, se afla impartasania pentru cei bolnavi sau cei ce urmeaza sa fie impartasiti grabnic, ex un accident. Deci, se afla si in cladiri, nu doar in oameni.

Pe de alta parte nu exista loc in care Dumnezeu sa nu fie prezent, nu putem spune "aici nu este Dumnezeu".
Deci, salasluieste sau nu?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:19:16
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa credeau ei sau Dzeu chiar cobora in templu in VT si nu mai cobora in NT?
Asa era. In VT Dumnezeu se cobora in Sfanta Sfintelor, deasupra capacului Chivotului, intre heruvimi. In NT Dumnezeu a ales sa locuiasca in oameni. "Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?" 1 cor 3:16. E o treapta superioara de credinta descoperita omului : cea de a fi el insusi templu unde sa locuiasca Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:20:01
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci, salasluieste sau nu?
Am raspuns, de ce nu vrei sa citesti cu atentie?
"Deci, se afla si in cladiri, nu doar in oameni".
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:24:12
Senior Member

Implicit

Citat:
"Deci, se afla si in cladiri, nu doar in oameni".
Teoretic, Dumnezeu se afla si in iad:
"De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești." Ps 138:8

Dar noi vorbim de Slava lui Dumnezeu, manifestata prin puterea Duhului Sfant. In NT se afla in special in omul credincios. Iar unde este prezenta Slava Domnului se cunoaste. Totul in jur se lumineaza.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:29:00
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Doriana, pe Tabor Hristos S-a aratat in slava Sa dumnezeiasca. Pe masa din sfantul altar, avem trupul lui Hristos, un trup plin de slava dumnezeisca.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:35:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Doriana, pe Tabor Hristos S-a aratat in slava Sa dumnezeiasca. Pe masa din sfantul altar, avem trupul lui Hristos, un trup plin de slava dumnezeisca.
Painea de la Euharistie este binecuvantata pentru ca s-a rugat pentru ea un om in care locuieste Duhul Sfant.[preotul, pastorul, prezbiterul] Fara acel om, templu al Duhului Sfant, ar fi doar paine de la magazin. Deci omul [plin de Duhul Sfant] sfinteste locul. Daca omul nu e sfant , nici painea nu e.

Sau, tu cum consideri ca Duhul Sfant coboara peste paine?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:40:08
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Painea de la Euharistie este binecuvantata pentru ca s-a rugat pentru ea un om in care locuieste Duhul Sfant.[preotul, pastorul, prezbiterul] Fara acel om, templu al Duhului Sfant, ar fi doar paine de la magazin. Deci omul [plin de Duhul Sfant] sfinteste locul. Daca omul nu e sfant , nici painea nu e.

Sau, tu cum consideri ca Duhul Sfant coboara peste paine?
Paine de la Euharistie nu este binecuvantata, ci sfintita, este Trupul Domnului. Si aceasta prefacere se face prin Duhul Sfant. Exista o invocare in acest sens, nu stiu daca termenul "epicleza" iti este cunoscut.

P.S Paine biecuvantata este anafura, nu Euharistia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Contradictii in Sfanta Scriptura? Sergiu_B Despre Sfanta Scriptura 119 01.02.2015 16:13:57
Contradictii in Biblie NeInocentiu Teologie si Stiinta 0 06.09.2011 11:39:26
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
Contradictii in SF Scriptura? danyel Generalitati 33 01.01.2007 00:34:52