![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg din cele de mai sus, ca e usoara mantuirea la catolici. La ortodocsi e grea mantuirea si nu se mantuiesc ei singuri, ci Dumnezeu le da mantuirea in dar. |
|
||||
|
||||
![]()
No comment.
|
|||
|
|||
![]()
Am citit acest lucru pe forumul greco-catolic. Deci trebuie sa fie adevarat...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Anca, iti dai seama ca e rautacios cam pe degeaba ce spui tu mai sus. Cred ca o cale, sau parte din cale spre mantuire, este sa iti umpli mintea de rugaciune, sa iti indrepti gandul cu totul spre rugaciune. Nu? Asta este si scopul rozariului (care BTW, nu se citeste, din cate stiu eu), asta este si scopul rugaciunii inimii, asta este si scopul unui acatist, si asa mai departe. Si iti dai seama ca nici un catolic nu spune ca se mantuieste singur. Deci? Sa gasesti nod in papura acolo unde nu este nod in papura este un pic cam ciudat.
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Serafim de Sarov spunea:
"Dobandirea Duhului Sfant este adevaratul scop al vietii crestine, in vreme ce rugaciunea, postul, pomenile si alte fapte bune facute din dragostea de Hristos, sunt doar mijloace ale dobandirii Duhului Sfant.” Sa intelegem ca mantuirea depinde de dobandirea Duhului Sfant? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]()
Interesant! Poate cineva posteaza aceste capitole.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet: acest lucru l-am citit pe forumul greco-catolic, si anume ca citirea Rozariului ii mantuieste; la care se adauga afirmatia lui Mihnea Dragomir, care spune ca mantuirea este usoara. Ceea ce spui despre rugaciune stiu si eu; dar nu se punea problema rugaciunii continue, in discutia respectiva de pe forumul catolic, ci era evidenta preocuparea pentru mantuire, dar prin citirea Rozariului inainte sau dupa Liturghie. Parea ca doar Rozariul ar avea rol mantuitor, nu si Liturghia. Asta m-a nedumerit. Si acum spune-mi te rog, in ce consta rautatea ca sa nu te rezumi doar la a face afirmatii gratuite. Last edited by Miha-anca; 01.06.2010 at 11:40:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel mai important lucru este sa te hotarasti ca, din momentul intoarcerii spre Hristos, sa parasesti relele, sa incerci sa nu mai revii la pacate, care unele sunt inradacinate adanc in suflet, adica sunt vicii. De ele e mai greu sa scapam, insa ce toate sunt cu putinta daca avem credinta in Dumnezeu. Paraseste pacatele si virtutile le vor inlocui automat. Numai sa nu uiti ca mantuirea de rau se face prin harul Lui Hristos, nu este meritul tau daca te abtii de la cadere. Tu esti cel care vrea, Dumnezeu este Cel care mantuieste. Spun asta ca sa nu te mandresti ca stai fara sa cazi din merite proprii, caci Dumnezeu nu te va mai ajuta pentru o perioada tocmai ca sa nu cazi in pacatele cele mai grave: parerea de sine si slava desarta. Iarasi, fara un povatuitor duhovnicesc este imposibil sa rezisti pe perioada lunga fara sa comiti infractiuni. Si vezi ca exista diferente intre pacat si greseala. El sa te invete in detaliu... Deci, tine aproape de Biserica, spovedeste-te des, impartaseste-te si mai des, roaga-te oricand ai timp si iti amintesti, citeste-i pe Sfintii nostri Parinti. Pentru ca vezi ca traim intr-o lume nebuna, apostata si fara credinta. Asa ca, Doamne ajuta! PS: Evita discutiile cu cei din alte confesiuni pana mai cresti in credinta si in cunoasterea teologiei ortodoxe.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce sa fac sa ma mantuiesc? | iRoDiOn | Generalitati | 25 | 07.06.2012 19:48:10 |
Demonii cred Adevarul, ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu.SI DEMONII SE MANTUIESC ? | gpalama | Secte si culte | 23 | 31.05.2010 22:07:54 |
Ce trebuie sa fac ca sa ma mantuiesc? | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 14.09.2008 19:52:42 |
|