Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 20:59:09
innocentul
Guest

Implicit

io am invatat din pravila bisericeasca si din scrierile sfintilor parinti ca cei care cred in astfel de capacitati si mai ales cei ce sustin ca le si au si mai ales daca iau astfel de lucruri in gluma ,sunt inselati de diavol.. ca de nu le pazim p-astea usoare cum ne vom pazi de cele grele? piuitu urechi, mancatul palmei, fiori , piele de gaina, mai ales piele de gaina.. eram la o cateheza si o femeie incepe sa se laude.. Dom-le io in timpul cutarei liturghii am avut niste simtiri si uite-asa mi s-a facut pielea de gaina spunea ea.. multumesc lui Dumnezeu, parintele a pus-o la punct repede ca se grabeau si altele sa "se laude".. pielea de gaina este de la diavol, cel ce se uimeste smerit lacrimeaza iar cel ce se uimeste cu mandrie zicand, uau, la ce am fost martor, la ce am fost partas si cu gandul ca e intr-un fel ales se mandreste inima lui si i se face pielea de gaina.. daca se umilea ca o nevrednica de acea stare, ar fi simtit o caldura sufleteasca si eventual ar fi lacrimat .. Sfantul Gheron Iosif previne pe ucenicii sai de aceste stari, cu furnicaturi cu senzatii "puteri" si altele.. au zis bine cativa pe aici.. vederea pacatelor pe care nici eu ticalosul nu o practic, e singura capacitate care cu adevarat atrage darurile adevarate.. ca de nu-si vede omul pacatele se mandreste si darul nu i se impartaseste..ma iertati pentru simtul critic da e pentru dreapta credinta si asa parasita de toti si calcata in picioare..
Reply With Quote
Vechi 01.06.2010, 20:59:20
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca un topic cu asemenea tema incurajeaza nasterea unor discutii sterile.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 07:11:24
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Crezi ca nu este posibil ca o persoana sa simta ceva in legatura cu o alta persoana sau situatie, decat avand o tangenta directa?
inca o intrebare: cum explici aceste senzatii? impulsuri ale creierului in legatura cu anumite idei despre o persoana? Adica ti-ai format o anumita idee deste o persoana sau situatie( din auzite sau din tangenta directa), iar datorita gandului pe care il investesti, corpul reactioneaza prin anumite senzatii ?
Si ceea ce spune topcat este o varianta:intr-adevar poti anticipa anumite lucruri despre o persoana cunoscandu-i modul de a gandi si reactiona,dar,despre ceea ce discutam noi e altceva.
Simti pur si simplu inainte de a fi sunat cine este la celalalt capat al firului,desi poate nu ai mai vorbit cu respectivul de luni de zile,iti trec prin minte diverse lucruri care se intampla cu o anumita persoana,despre care habar nu ai avea altfel de stire,desi aceea s-ar putea localiza si pe un alt continent.Asta este rezonanta telepatica.
Iar intre persoanele care comunica mai frecvent si mai ales intre indragostiti functioneaza cel mai bine pentru ca intre ei se formeaza un adevarat canal de comunicare energetic.
Si animalele comunica chiar mai bine decat noi telepatic.Cainii simt cand stapanul revine acasa si iarasi nu discutam de reflexul Pavlov,simt cand o nenorocire se apropie,cand stapanul se afla in pericol,desi este la distanta mare.Evident ca si intre animale exista diferente,unele fiind mai senzitive decat altele.
Un exemplu vi-l pot da si cu unul din cateii mei,un maidanez de talie mica spre medie,pe care seara il bag intr-un holisor la intrare de unde nu poate nici vedea si nici auzi cine se apropie de casa sau trece pe strada:cand se apropie un cunoscut il simte inca dinainte de a fi intrat pe strada si scoate niste sunete specifice de bucurie,iar atunci cand trece prin fata casei un vecin care nu suporta animalele si dadea cu bolovani dupa el,incepe si maraie.
Repet:nu poate fi vorba de a vedea,auzi sau mirosi de acolo de unde se afla cine se apropie.E ca si cum are un fel de scanner.
Se pare ca noi axandu-ne prea mult doar pe comunicarea verbala si pe rationamente,ne-am estompat mult din aceste capacitati.
Vechi 02.06.2010, 09:40:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si ceea ce spune topcat este o varianta:intr-adevar poti anticipa anumite lucruri despre o persoana cunoscandu-i modul de a gandi si reactiona,dar,despre ceea ce discutam noi e altceva.
Simti pur si simplu inainte de a fi sunat cine este la celalalt capat al firului,desi poate nu ai mai vorbit cu respectivul de luni de zile,iti trec prin minte diverse lucruri care se intampla cu o anumita persoana,despre care habar nu ai avea altfel de stire,desi aceea s-ar putea localiza si pe un alt continent.Asta este rezonanta telepatica.
Iar intre persoanele care comunica mai frecvent si mai ales intre indragostiti functioneaza cel mai bine pentru ca intre ei se formeaza un adevarat canal de comunicare energetic.
Si animalele comunica chiar mai bine decat noi telepatic.Cainii simt cand stapanul revine acasa si iarasi nu discutam de reflexul Pavlov,simt cand o nenorocire se apropie,cand stapanul se afla in pericol,desi este la distanta mare.Evident ca si intre animale exista diferente,unele fiind mai senzitive decat altele.
Un exemplu vi-l pot da si cu unul din cateii mei,un maidanez de talie mica spre medie,pe care seara il bag intr-un holisor la intrare de unde nu poate nici vedea si nici auzi cine se apropie de casa sau trece pe strada:cand se apropie un cunoscut il simte inca dinainte de a fi intrat pe strada si scoate niste sunete specifice de bucurie,iar atunci cand trece prin fata casei un vecin care nu suporta animalele si dadea cu bolovani dupa el,incepe si maraie.
Repet:nu poate fi vorba de a vedea,auzi sau mirosi de acolo de unde se afla cine se apropie.E ca si cum are un fel de scanner.
Se pare ca noi axandu-ne prea mult doar pe comunicarea verbala si pe rationamente,ne-am estompat mult din aceste capacitati.
Nu exista nici un canal energetic si nici o telepatie, pur si simplu coincidentele sint mai numeroase la persoanele care au mai multe in comun. Acestea se coroboreaza cu proprietatea (normala) a omului de a tine minte numai anumite evenimente.
Ursul simte mirosuri pina la zeci de kilometri, catelul tau nu are un altfel de scanner (poti face un exeperiment punindu-i o punga pe cap, sa vezi daca mai simte la fel de telepatic ).
Altfel, in ultima fraza ai perfecta dreptate, pe aceasta se bazeaza "cititorii".
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 09:53:57
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de innocentul Vezi mesajul
io am invatat din pravila bisericeasca si din scrierile sfintilor parinti ca cei care cred in astfel de capacitati si mai ales cei ce sustin ca le si au si mai ales daca iau astfel de lucruri in gluma ,sunt inselati de diavol.. ca de nu le pazim p-astea usoare cum ne vom pazi de cele grele? piuitu urechi, mancatul palmei, fiori , piele de gaina, mai ales piele de gaina.. eram la o cateheza si o femeie incepe sa se laude.. Dom-le io in timpul cutarei liturghii am avut niste simtiri si uite-asa mi s-a facut pielea de gaina spunea ea.. multumesc lui Dumnezeu, parintele a pus-o la punct repede ca se grabeau si altele sa "se laude".. pielea de gaina este de la diavol, cel ce se uimeste smerit lacrimeaza iar cel ce se uimeste cu mandrie zicand, uau, la ce am fost martor, la ce am fost partas si cu gandul ca e intr-un fel ales se mandreste inima lui si i se face pielea de gaina.. daca se umilea ca o nevrednica de acea stare, ar fi simtit o caldura sufleteasca si eventual ar fi lacrimat .. Sfantul Gheron Iosif previne pe ucenicii sai de aceste stari, cu furnicaturi cu senzatii "puteri" si altele.. au zis bine cativa pe aici.. vederea pacatelor pe care nici eu ticalosul nu o practic, e singura capacitate care cu adevarat atrage darurile adevarate.. ca de nu-si vede omul pacatele se mandreste si darul nu i se impartaseste..ma iertati pentru simtul critic da e pentru dreapta credinta si asa parasita de toti si calcata in picioare..
Adevarat zici! Asa este. Cel mai mic rau aici ar fi discutiile sterile. Dar din pacate, nu se opresc aici.
Vechi 02.06.2010, 10:29:45
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

De obicei cei care cred ca au un dar de la Dumnezeu, de fapt nu il au de la El. Ma refer si la inaintevederi. De exemplu daca il lauzi pe un Sfant ca e smerit, mai ca bufneste in ras, de aberatia care ai zis-o. Pt ca atunci cand ai daruri de la Dumnezeu, nu iti dai seama ca le ai.

Iti dau inca un exemplu...eu vb mult de Hristos, dar daca intradevar as fi atat de apropiat de El, pe cat ma dau , acum as fi la Biserica, pt ca azi era slujba la ora asta. Asa cunosti omul care intradevar are darul trairii, inaintevederii , smereniei, daca el crede ca il are , de fapt nu il are.

Daca in inima lui il deranjeaza ca il lauzi atunci acesta iubeste pe Hristos , invatand bine sfaturile si urmand vietii Sfintilor lui Dumnezeu care au bineplacut lui Dumnezeu din veci.

Caci de aceea e important sa citim vietile Sfintilor, ca sa invatam sa fim oameni asa cum ne vrea Hristos, nu cum vrem noi, X-man cu extrasimturi.

Cum zicea si Danion ca el simtea cutremurele dinainte , iar apoi cand s-a intors la Hristos, nu isi mai dorea sa le simta.
Iar diavolul urand voia lui, cum nu mai cauta simturile extrasenzoriale, ci doar pe Hristos, l-a lasat si nu a mai simtit nimic. Si asa a biruit si S-a slavit Hristos prin noi !!!

Si ce lucru e mai mare si mai minunat, decat ca o insecta de om sa slaveasca pe Dumnezeu Cel necuprins? Acela e un dar mai mare decat inaintevederea, decat orice "superputere".
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 11:04:16
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Imi pare rau, ce ai zis tu acolo n-are legatura cu telepatia. Animalele (inclusiv cainii si oamenii) emit feromoni si alte substante volatile (mirosuri) detectate de caine si nu numai, asta este explicatia .

Last edited by cocacoc; 02.06.2010 at 11:07:13.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 11:54:35
Unknown's Avatar
Unknown Unknown is offline
Member

Data înregistrării: 30.04.2008
Implicit

Sa ma ierti kiralina, nu o spun cu rautate sau spre judecata, dar cred ca acest subiect este smintitor.

Voi incepe cu explicatiile din DEX, pe care banuiesc ca nimeni(sau cine stie), de nici o religie nu le combate:

CAPACITÁTE, capacități 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis.

CAPACITÁTE s. 1. v. volum. 2. cubaj, volum. (~ a unei incinte.) 3. v. gabarit. 4. forță, posibilitate, putere, putință, (înv.) puterință, puternicie. (~ de a face ceva.) 5. potențial. (~ de muncă.) 6. v. facultate. 7. competență, destoinicie, pregătire, pricepere, seriozitate, valoare, vrednicie, (înv. și pop.) hărnicie, (înv.) practică, volnicie. (Demonstrează o mare ~ în...)

"Capacitatile" astea de care spui tu duc doar la lauda de sine.
Nu spun asta ca o critica, cred ca este o constatare.

Nu neg ca ele exista, dar cum bine spunea cineva mai sus, Sfintii Parinti ne avertizeaza in legatura cu ele.

Asta nu inlatura lucrurile naturale si firesti: sa simti fericire, durere, sa simti cum se electrizeaza hainele pe tine, sau mai stiu eu ce. Dar restul "simtirilor/ capacitatilor", cred ca e bine sa le tinem in frau, sa le inlaturam, pentru ca nu sunt de la Dumnezeu.

Banuiesc ca pentru noi ortodocsii, ce spun Sfintii Parintii e adevarat, nu cred ca si-au pus in cap sa ne minta.

Pentru cei care nu sunt ortodocsi, desigur ca fiecare crede ce doreste, nu impun eu credinta mea si spusele Sfintilor nimanui.

Sper sa nu fie luat ca un afront ceea ce am scris, nu asta a fost intentia.
Am expus o opinie personala si o farama din povetele Sfintilor Parinti.

O zi frumoasa tuturor.
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13)
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 12:08:22
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Si lauda este, intr-o oarecare masura, o capacitate. Una negativa, ce-i drept, dar tot o capacitate.

Nu prea as crede ca noi crestinii am avea asemenea "capacitati" si "puteri", caci suntem cu picioarele pe Pamant totusi, nu suntem precum yoghinii aceia care se chinuiesc sa leviteze si cand reusesc se cred dumnezei.

Insa avem o arma foarte puternica: rugaciunea. Si se fac multe minuni prin ea. Insa, acestea nu sunt un produs al abilitatilor si capacitatilor noastre, ci sunt trimise si ingaduite de Cel de Sus.
Foarte frumos citatul maresalului asa ar trebuii sa fie pentru fiecare crestin . Dumnezeu sa ne intareasca petoti intr-un cvtredinta si rugaciune . Doamne Ajuta
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 12:41:22
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de Unknown Vezi mesajul
Sa ma ierti kiralina, nu o spun cu rautate sau spre judecata, dar cred ca acest subiect este smintitor.

Voi incepe cu explicatiile din DEX, pe care banuiesc ca nimeni(sau cine stie), de nici o religie nu le combate:

CAPACITÁTE, capacități 4. Posibilitatea de a lucra într-un domeniu, de a realiza ceva. ♦ Posibilitatea, însușirea morală sau intelectuală a cuiva; aptitudine. ♦ Persoană capabilă. 5. Însușirea de a face acte juridice valabile. – Din fr. capacité, lat. capacitas, -atis.

CAPACITÁTE s. 1. v. volum. 2. cubaj, volum. (~ a unei incinte.) 3. v. gabarit. 4. forță, posibilitate, putere, putință, (înv.) puterință, puternicie. (~ de a face ceva.) 5. potențial. (~ de muncă.) 6. v. facultate. 7. competență, destoinicie, pregătire, pricepere, seriozitate, valoare, vrednicie, (înv. și pop.) hărnicie, (înv.) practică, volnicie. (Demonstrează o mare ~ în...)

"Capacitatile" astea de care spui tu duc doar la lauda de sine.
Nu spun asta ca o critica, cred ca este o constatare.

Nu neg ca ele exista, dar cum bine spunea cineva mai sus, Sfintii Parinti ne avertizeaza in legatura cu ele.

Asta nu inlatura lucrurile naturale si firesti: sa simti fericire, durere, sa simti cum se electrizeaza hainele pe tine, sau mai stiu eu ce. Dar restul "simtirilor/ capacitatilor", cred ca e bine sa le tinem in frau, sa le inlaturam, pentru ca nu sunt de la Dumnezeu.

Banuiesc ca pentru noi ortodocsii, ce spun Sfintii Parintii e adevarat, nu cred ca si-au pus in cap sa ne minta.

Pentru cei care nu sunt ortodocsi, desigur ca fiecare crede ce doreste, nu impun eu credinta mea si spusele Sfintilor nimanui.

Sper sa nu fie luat ca un afront ceea ce am scris, nu asta a fost intentia.
Am expus o opinie personala si o farama din povetele Sfintilor Parinti.

O zi frumoasa tuturor.
Da dragostea este mult rabdatoare !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Unul dintre cele mai ciudate vise din viata mea Raluca1905 Generalitati 19 04.12.2017 23:18:24
vise ciudate Tia Intamplari adevarate 26 04.09.2012 22:26:00
Manifestari ciudate (?) Roseinthedesert Alte Religii 70 25.10.2010 23:40:01
Chestii ciudate in articolul de azi de pe crestinortodox.ro mihailt Generalitati 16 24.04.2010 09:19:49
vi sau intamplat unele lucruri ciudate chiar in zi pintilescu Botezul 10 29.08.2007 22:01:13