![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumim, coralina...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e cazul sa ne acuzi ca nu suntem romani, doar pt simplul fapt ca avem alta confesiune religioasa. Eu zic mai bine sa iti vii tu in fire, sa te apuci sa citesti Sf Scriptura si sa lasi acuzele nefondate. Citat:
Tocmai ca din Sf Scriptura ne dam seama ca numai in Hristos e mantuire si nici o confesiune religioasa nu detine monopol asupra mantuirii, asa cum vrei tu sa insinuezi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
mai lasa fariseismul asta si pocaieste-te. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa inteleg astfel ca nici Sfantul Nicolae nu a fost crestin caci i-a dat o palma lui Arie ereticul? Asta nu-i nimic mai mult decat "palma credintei data obrazului obrazniciei". Caci altfel nu poti sa numesti fenomenul sectelor la noi in tara.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! Last edited by colaps; 02.06.2010 at 16:07:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Cei 999 care se declara ortodocsi cu numele, dar nu traiesc credinta, deci nu au parte de Hristos. Dar numai El stie locul fiecaruia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta cu traducerile incorecte, ca n-ar sti omul greaca sau ebraica e o scuza adusa de ortodocsi pt a nega tot ceea ce nu le convine. De unde stii tu ca oamenii respectivi nu stiau ebraica si greaca? Pe ce te bazezi?Nu ai pe ce, pt ca in primul rand nici nu ii cunosti. Poti folosi o Biblie in engleza, poti face comparatii, nu sa pleci din start de la premisa ca aia is prosti si nu au stiut sa traduca o Biblie. Iar daca tu citesti Sf Scriptura doar ca ai canon nu e bine....Citirea Sf Scripturi este o bucurie si o placere pentru un credincios, nicidecum nu ar trebui sa fie "canon". Plus ca nu se opreste dupa ce ai terminat canonul. Citat:
Credinta adevarata e in Hristos, accepta lucrul acesta. Din ce zici tu dai impresia ca te increzi in BO si nu in Hristos. Ori Hristos te poate mantui, BO(si nici o alta confesiune) nu te poate mantui. pai si atunci cu ce ii ajuta faptul ca sunt in BO? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ortodocsii cu numele, desi sunt botezati si mirunsi, NU traiesc credinta, adica zac in inselare. Sunt asteptati sa se pocaiasca si sa duca o viata duhovniceasca, dar e alegera lor sa faca ce vor. Daca nu se vor pocai pana in sfarsit, vor ajunge "in cele mai de jos ale pamantului". Si din cei 10 leprosi doar unul s-a intors sa-I multumeasca Lui Hristos. Acesta s-a mantuit cu adevarat de raul care zacea in el.
|
||||
|
||||
![]()
Un ortodox trebuie sa se pazeasca de hule si daca eu le-as da copiilor protestantiilor un poster mare cu gay dezbracat, l-ar rupe.
De ce sa il rupa, unde e iubirea pe care o propovaduiesc? Nu, eu doar am sfatuit sa arda cartea sectara, daca esti ortodox. nu i-am zis sa arda oameni, ci sunt pt a le respecta voia de credinta, clar, dar atunci cand vine vb de casa ta, trebuie sa o curatesti. Nu e casa protestantilor sau casa diplomatiei, e casa ta, si daca esti ortodox o cureti de samanta cea rea a diavolului, dupa cum am zis ca sa nu se pricinuiasca vreun suflet din cauza unor carti eretice. Si smerenia are rolul ei, dar nu are rolul de a inchide gura cand se vb de Dumnezeu. un Sfant era acuzat, esti hot , el zicea da, esti las, el zicea da, apoi a fost acuzat ca e eretic si a zis clar NU. De ce? PT ca nu mai era vb de el , ci de credinta ortodoxa , si de fapt datoria de a apara ortodoxia nu le revine doar Ingerilor in ceruri, ci si noua inauntru nostru si in casa noastra . Credinta si erezia din BOR daia a ajuns asa. Pt ca cei din conducere au fost prea lasi ca sa vb, atunci cand trebui iau sa apere Biserica lui Hristos. Si mai degraba sa fie nebun in fata celorlalti episcopi decat sa fie fie un las in fata lui Hristos ca au cazut la pace cu cei pe care Biserica Ortodoxa Universala ii anatemiza ca fiind rataciti si de la diavolii. Dar de , oameni de la tv, din fotoliu si de pe net au mai multa incuvintare la tainele lui Dumnezeu decat aveau Sfinti Parinti ca Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur si Sf. Spiridon. Dar stati linistiti, ca cei nebuni , vor fi nebuni pt Hristos, iar cei "buni cu inima" si vanzatori ai ortodoxie, vor fi buni pt faima lor de oameni buni . Nu si inaintea lui Dumnezeu si Maicii Domnului, care atunci cand era hulita si jignita, stiau sa cada la pace cu erezia, in loc sa ia glasul spre apararea Maicutei noastre si in loc sa se rusineze ca va fi considerat fanatic sau rau.
|
|||
|
|||
![]()
hai sa fim mai putin romani,si sa nu ne certam pe amanunte fara importanta...cand de fapt conteaza eficienta sociala a cultului respectiv si faptele concrete ale membrilor sai !
Eu am fost in audienta la penticostali,de pura curiozitate, in cluj, orasul meu ,si nu am vazut nimica urat acolo la ei ! Dimpotriva, muzica moderna, foarte frumoasa, muzica de fanfara inaltatoare, rugaciuni libere si foarte sincere,(asa pareau !) Predica de o ora, foarte competenta si lamuritoare (nu ca la noi, cand un popa gangav, citeste in barba de pe o foaie 15 minute,ca sa termine mai repede !),cu o retorica bine pusa la punct, in care ai invata pe oamenii aia sa fie buni,si sa faca fapte bune ! Chiar daca au mici abateri doctrinale, de ce sa fie pusi la zid oamenii astia daca faptele lor sunt bune ! (se pare ca astfel de comunitati au un control mult mai tare asupra membrilor lor, si ai tine din scurt ! ) |
|
|||
|
|||
![]()
Si din ce an este acest canon original ebraic?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 08:39:51 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|