Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2010, 13:44:12
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Desi m-am distrat teribil, n-am citit decat o parte din apocalipsa. Cel mai bun raspuns la "cum interpretati apocalipsa?" ar fi: incercati sa vedeti apocalipsa ca o poveste spusa de un copil. O sa aiba mult mai mult sens fabulatiile scrise acolo.
se pare ca unii au "imitat fabulatiile",cand au creat microchipul de pus fix in mana dreapta sau frunte.
Vechi 02.06.2010, 21:17:46
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Nu ma pot apuca sa interpretez Sf. Evanghelie caci exista pericolul ratacirii si astfel ma aseman sectantilor care interpreteaza Evanghelia dupa capul lor.
Esti de acord sa-ti supun atentiei niste versete din Evanghelii, apoi, sa ne arati explicatiile gasite de tine?

Nu inteleg de ce a trebuit sa te legi de "sectanti". Nu puteai sa-ti explici modul de intelegere a Evangheliilor, fara sa-i pomenesti (cu rautate)?

Last edited by vasalie; 02.06.2010 at 21:37:15.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2010, 13:00:13
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Esti de acord sa-ti supun atentiei niste versete din Evanghelii, apoi, sa ne arati explicatiile gasite de tine?

Nu inteleg de ce a trebuit sa te legi de "sectanti". Nu puteai sa-ti explici modul de intelegere a Evangheliilor, fara sa-i pomenesti (cu rautate)?
pt ca asa sunt invatati, sa atace fara pic de discernamant. da ei insisi afirma ca nu studiaza Sf Scriptura de frica sa nu se "sminteasca". Stii tu proverbul ala, "mintea goala biroul lui Satan".
Reply With Quote
Vechi 03.06.2010, 13:10:33
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Dumnezeu nu ne-a trimis Biblia ca sa ne sminteasca, ci ca sa ne arate voia Lui pentru noi. Nu poti spune ca vrei sa faci voia lui Dumnezeu si sa nu te intereseze care este aceasta voie. Daca nu am incredere in Cuvantul lui Dumnezeu cum pot avea incredere in cuvantul unor oameni care l-au interpretat cum au stiut/vrut? Atunci cand un om vorbeste despre credinta trebuie sa verificam daca Dumnezeu este de acord cu el uitandu-ne in Biblie. Caci e vai de noi daca avem incredere mai mult in oameni decat in Dumnezeu care a spus clar ce avea de spus pe paginile Bibliei.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 11:54:23
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit caderea Babilonului

Draga lacrimi,
revin pe forum dupa o perioada foarte mare de tacere, insa voi posta doar
sporadic si pe teme care mi se par interesante.
Apocalipsa este o carte grea si care necesita multa, multa intelepciune.
Am citit si multe interpretari ale ei, si de la Sfinti mai din vechime si
de la alte confesiuni. Fiecare are o alta viziune, fiecare identifica Fiara
si Profetul mincinos altfel. Cele mai multe cu papalitatea si ultimul Papa.
Eu unul nu vad lucrurile asa, dar nu sustin ca sunt infailibil.
Mie mi se pare ca Fiara este o organizatie de tip masonic, ceva mai
speciala, iar Profetul ar fi ultimul ei sef, cel care se va pune in locul
lui Hristos.
Cat despre perioada in care se va intampla cele descrise in Apocalipsa,
aici cred ca suntem chiar in acel secol. De ce cred asta? Pentru ca mie
mi se pare ca Babilonul a cazut deja. In vechime, prin Turnul lui Babel
oamenii vroiau sa ajunga la Dumnezeu, dar FARA Dumnezeu. Prin
comunism oamenii vroiau sa "construiasca" Raiul pe Pamant, dat tot
FARA Dumnezeu. Ideologia marxista e pe dos fata de teza crestina,
unde spiritul e deasupra materiei. La marxisti era invers. Apoi, fiecare
tara avea cel putin un partid cu o asemenea doctrina. Acum sunt pe
cale de disparitie. Sigur, mai este China, dar ea se va transforma incet,
incet prin cofuziune cu confucianismul in altceva. Comunismul a cazut
pentru ca si-a pierdut forta de seductie, iar acest lucru s-a intamplat
de Craciun, in 1989 (=13 x 153, Ioan,21: "153 de pesti mari"). Pana
atunci perestroika si glasnost erau in plina glorie. La noi s-a produs
ruptura. "Exista Dumnezeu" - a fost strigatul care a invins comunismul.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 22:11:11
idealist
Guest

Implicit

Iisus a mentionat ca atunci cand semnele se implinesc: rezidirea templului, intoarcerea la crestinism a evreilor va veni si sfarsitul.
Eu cred ca sfarsitul lumii este de fapt moartea fiecaruia(individuala). Aceasta idee a mai fost enuntata de un parinte din Ortodoxie.
De ce ar fi asa? Iisus spune ca data sfarsitului o stie doar Tatal. Totusi cei ce ar vedea semnele venirii vii ar contrazice acest lucru. Morti fiind nu mai este timp, atunci se implinesc toate semnele, intr-o infinitate de ani petrecandu-se absolut orice.
Daca am facut o tautologie scuze.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 23:38:10
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Apocalipsa mi se pare unul dintre cele mai delicate si mai interpretabile capitole din Sfanta Scriptura. Nu de putine ori mi-am spus punctul de vedere in legatura cu talcuirea unor versete si poate tot de atatea ori cei din preajma mea aveau alte interpretari, care le contraziceau pe ale mele.
Spre exemplu, in Cap. 21 se vorbeste despre imparatia cerurilor... Penticostalii spun ca acolo totul este din aur si pietre scumpe... Voi ce credeti?
Noi nu vom ajunge cu siguranta , acolo unde este totul din aur si pietre scumpe sicu siguranta nici penticostali -
dar este foarte adevarat ca :"INIMA-NFRINTA SI SMERITA DUMNEZEU NU O VA URGISI" -

.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 00:04:47
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Implicit apocalipsa lui ioan

Nu stiu ce sa zic si ce inseamna
ce e rau eca noi grabim sf lumii prin pacatele si rautatile noastre
cateva exemple

dezbinarea intre oameni
putini mai merg la biserica
moda lumeasca
icoane in casa nu prea mai vezi
idolii sportivi muzicanti i din filme etc
desfranarea intre sot si sotie
homosexualitatea
lumea nu prea se mai roaga
mancarea e cumparata de la magazine daca trec prin aparatele ale acare unt puse produsele
jocurile de noroc sportive si altele
calculatorul de multe ori e ispita mare pt lume
tv,radioul si multe altele
deci nu mai conteza apocalipsa lui ioan dcaa noi ne facem rau cu mana noastra
intradevar lume sa schimbat in rau
vai de noi si nemai credem crestini
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 04:10:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Nu ma pot apuca sa interpretez Sf. Evanghelie caci exista pericolul ratacirii si astfel ma aseman sectantilor care interpreteaza Evanghelia dupa capul lor. Daca am nelamuriri alerg la Sf parinti ca, slava Domnului, exista destule scrieri pe care ma pot baza cind nu inteleg un pasaj. Daca aveti nelamuriri mergeti si la duhovnic si spuneti despre ce este vorba. Rugaciunea duhovnicul pastreaza pe calea cea buna sufletele ucenicilor. Doamne ajuta!
Te-as ruga, draga hanico, sa pui niste titluri de lucrari ale Sf. Parinti despre Apocalipsa. Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2010, 02:14:54
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
pt ca asa sunt invatati, sa atace fara pic de discernamant. da ei insisi afirma ca nu studiaza Sf Scriptura de frica sa nu se "sminteasca". Stii tu proverbul ala, "mintea goala biroul lui Satan".
eu cred ca RAUTATEA primul lucru care atesta ca sf e aproape...cand se va ura mama cu fica frati cu surori sf e aproape.....si dupa cum observam am ajuns sa cunoastem credinta adevarata sa avem toate citatele sf.Parinti dar o inima de.......... piatra ,egoisti,rai,mandri,invidiosi,ofticati.....fiecare trage pe turta lui pt casa lui si atat...cine isi mai da camasa pt aproapele lui....?cati mai fac un lucru DEZINTERESAT?...da ne batem cu pumnul in piept ca suntem crestini tinem post,ne rugam...........si cam atat...ei mai facem cate o pomana cu interes fata de rude sau in public si asa gandim in sufletul nostru ca am facut multe....dar daca e vorba sa isi dea camasa pt cineva strain!!!!!!!!deci atat timp cat uitam sa fim mai smeriti si cu inima mare,e si normal sa apara atatea desfrauri,betii,droguri etc....si asta e din vina nostra ....daca e sa vina sf lumi vine din cauza nostra suntem singuri responsabil pt faptele nostre cu cat suntem mai rai cu atata sf e mai aproape....cautam razbunarea cu orice pret...
numai prin bunatate,smerenie putem indupleca Divinitatea dar in stilu asta ....inca ma mir cum de ne mai tine.......!!!!!!!!!!ca ne IUBESTE daca am fii si noi instare sa iubim pe aproapele macar un pic cum ne iubeste EL am dobandi multe....dar daca putem sa facem rau dece nu....noroc ca mai sunt calugari ascunsi in pustii pe care doar Dumnezeu ii stie....e mai rau cand acestea care mai exista vor muri pt ca generatia tanara nu prea mai are inclinatie spre desavarsire . adica pustie si nu manastirile din ziua de azi care sunt doar niste INSTITUTI RELIGIOASE.....nu mai e ceea fost datorita implicari lumescului cu religiosul....desi Dumnezeu zice clar"da i Cezarului ce e a Cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu"....pe cand acum se practica comertul daca vrei sa botezi taxa si dupaia si exemplele pot continua.....nu numai in cultul ortodox dar in orice cult in orice confesiune BANUL isi spune cuvantul.......o SIMPLA HARTIE face ravagi in orice domeniu mai ales sufletului.....iubirea de arginti muta munti...in vechime credinta muta munti acum e invers....am cam avansat!!!!!!!!!!!!uf
dar poate daca ne intoarcem catre Dumnezeu nu numai prin docma ci si prin fapte vom intarzia oarecum sf lumi.....
si cum Dumnezeu toate intru intelepciune lea facut....sunt atatea moduri de a ne pierde un mic declin fizic destruge tot o simpla miscare a gravitatiei la fel cum e descris in Apocalipsa...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul costel Diverse Sarbatori 2 23.06.2017 22:19:24
Mana Sfantului Ioan Botezatorul costel Diverse Sarbatori 3 07.01.2013 16:22:04
Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 0 29.08.2012 18:13:08
Din viata Sfantului Ioan Gura de Aur mirelat Intrebari utilizatori 0 27.05.2010 05:05:07