Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2010, 16:01:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec19 Vezi mesajul
1. Stiu ca pilda bogatului nemilostiv ne spune ca atat bogatul cat si Lazar au murit(Luca 16:22);

2. Spui ca nu erau in trup desi atat bogatul cat si Lazar aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti; in concluzie, cei care vor sa-si argumenteze teoria sufletelor nemuritoare trebuie sa se agate de alta pilda;

3. Cum expici faptul ca pilda spune ca cei doi au murit si totusi au trup si suferinte trupesti?

4. Daca tot mai crezi ca nu erau in trup, explica de ce se vorbeste despre parti trupesti si suferinte trupesti. Ar fi corecta o explicatie in care pilda sa fie tratata in mod literar, deoarece tot literar a fost tratat si restul pildei.
Nu stim noi ce este iadul si in ce fel e suferinta de acolo. Dar in mod sigur nu e de ordin fizic, e absurd a crede in cazanul cu smoala.

In Biblie scrie ca Dumnezeu are ochi, gura, maini, picioare si sta pe tron. Asta inseamna ca arata ca un om si ca are trup? Evident ca este un simplu mod de a descrie in cuvinte pamantesti ceea ce trascende realitatea noastra palpabila. Deci bogatul din istorioara (nu pilda) lui Lazar (apropo, e singurul nume prezent intr-un exemplu istoric, concret si real dat de Iisus Hristos) - simtea poate ca are degete si limba, dar numai Dumnezeu stie cum era existenta lui acolo de fapt. Este stiut ca pentru cei din iad nu mai este stiinta, nici cunoastere (gasesti tu versetul din NT), asa ca sarmanul bogat nici nu stia ce zice si ce sa ceara.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 13:14:19
vasinec65
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rafella Vezi mesajul
In Biblie spune ca : Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Eclesiastul 9:5.Deci mortii nu vad,nu aud si nu gandesc.

Ioan 11:11
11. A zis acestea, si dupa aceea le-a spus: Lazar, prietenul nostru, a adormit; Ma duc sa-l trezesc.

12. Deci I-au zis ucenicii: Doamne, daca a adormit, se va face bine.

13. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau ca vorbeste despre somn ca odihna.

14. Deci atunci Iisus le-a spus lor pe fata: Lazar a murit.

Domnul Iisus a zis clar ca Lazar ca se odhneste(doarme)
Intelegem ca mortii se odihnesc ,si nu sufera.Nu?

De ce Lazar dupa ce a revenit la viata nu i-a impresionat pe altii cu descrieri ale raiului?
Sau i-a ingrozit cu povestiri despre un iad al focului?.In cele 4 zile cat a fost mort Lazar nu a stiut nimic.(Ecl 9;5)El a adormit in moarte- Ioan 11:11
Problema pe care o ridici, este ceva normal pentru un om care vrea sa afle adevarul, din Sfanta Scriptura, si nu se increde in tot felul de dogme.

Invieri au fost foarte multe, si inainte de venirea Mantuitorului (in Vechiu Testamet) si in timpul umblarii Mantuitorului pe pamant si dupa inlatarea Lui. Intr-adevar, nici unul din cei inviati nu a spus absolut nimic despre ceea ce au vazut in timpul mortii. Nu aveau ce sa spuna. Sfanta Scriptura prezinta moartea intaia ca pe un somn in care nu este constienta (sunt multe versete care arata acest lucru). Dar, aceasta moarte nu este incheierea tuturor lucrurilor. Exista si o inviere, despre care vorbeste foarte mult si cu putere, atat Domnul Iisus Hristos cat si Sfintii Sai Apostoli.

Dar, pentru o mai buna documentare pe acest subiect vast, iti recomand un link, pentru studiu:
http://www.proto-teologia.info/wiki/...Proto-Teologia
Reply With Quote
Vechi 07.06.2010, 16:04:56
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
In Biblie spune ca : Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic si nu mai au nicio rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita. Eclesiastul 9:5.Deci mortii nu vad,nu aud si nu gandesc.

11. A zis acestea, si dupa aceea le-a spus: Lazar, prietenul nostru, a adormit; Ma duc sa-l trezesc.

13. Iar Iisus vorbise despre moartea lui, iar ei credeau ca vorbeste despre somn ca odihna.

De ce Lazar dupa ce a revenit la viata nu i-a impresionat pe altii cu descrieri ale raiului?
Sau i-a ingrozit cu povestiri despre un iad al focului?.In cele 4 zile cat a fost mort Lazar nu a stiut nimic.(Ecl 9;5)El a adormit in moarte- Ioan 11:11
Sfanta Traditie spune ca Lazar s-a intristat dupa ce a revenit la viata.
Daca ati citi de mai multe ori Noul Testament nu cred ca ati mai avea aceste nelamuriri.
Sfanta Scriptura trebuie citita de mai multe ori ,cu binecuvantarea unui duhovnic ,sau chiar fara si trebuie ascultate predicile duminicale de la sfanta Liturghie.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 13.06.2010, 03:00:20
annajanette
Guest

Implicit

un suflet nu doarme, atunci ce rosr ar mai avea sa se vb de rai si iad, hai sa facem ce vrem ca oricum vom dormi pe urma nu?
logic ca exista judecata de apoi si restul le stiti, cititi cele 24 de vami.
nu sunt vreo desteapta dar asa gandesc eu.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2010, 07:06:29
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
un suflet nu doarme, atunci ce rosr ar mai avea sa se vb de rai si iad, hai sa facem ce vrem ca oricum vom dormi pe urma nu?
Ca va convine, ca nu va convine, moartea intaia (cea din care este inviere) este asemuita, in Sfanta Scriptura, cu un somn in care nu este nici stiinta, nici intelepciune, nici lucrare, etc.

Dar, nu se incheie totul cu aceasta moarte. Urmeaza revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor, judecata si rasplata. Toate acestea, sunt descrise in Sfanta Scriptura, in repetate randuri si cu mare limpezime.

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
logic ca exista judecata de apoi si restul le stiti, cititi cele 24 de vami.
nu sunt vreo desteapta dar asa gandesc eu.
Ca exista judecata de apoi, sunt de acord. Restul (24 vami si altele) intra la categoria basme infricosatoare. Sfanta Scriptura nu pomeneste de asa ceva. Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli ne invata altfel.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2010, 23:16:36
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:

As vrea sa te contrazic un picut fara rautate ,nu doresc sa te supar dar nu toata lumea uita de mortii lor .Poate sunt persoane carora li se mai intimpla dar pentru asta nu trebuie sa generalizezi. Doamne Ajuta pe cei vii ,si aseazai in loc cu verdeata pe cei morti.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:52:08
SamFromUrath SamFromUrath is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Titul threadului implica ca exista conceptul numit moarte.Nu exista asa ceva.Faptul ca noi consideram ca acest concept exista nu schimba natura realitatii.O sa ziceti ca oamenii mor,animalele mor, plantele mor etc.Nu mai vorbim de obiectele/materia care ne inconjoara care o consideram din start moarta.
Daca vreti sa va convingeti ca de fapt nu sunt moarte, va recomand sa va luati un microscop.La un nivel suficient de amplificare a imaginii veti vedea miscare: vibratie, rotatie.Acea miscare e viata!
Faptul ca o piatra nu misca, nu inseamna ca ceva in interiorul ei nu misca, iar noi incapabili sa vedem miscarea punem repede o eticheta: Piatra e materie moarta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Semnele mortii Ionut27 Generalitati 9 14.10.2013 18:34:53
Anuntul mortii Ioan-Victor Generalitati 16 26.09.2010 07:24:20
Inaintea mortii mara2008 Generalitati 9 25.08.2008 12:23:15
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14