Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2010, 04:36:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
bine pus punctul pe "I", binele nu trebuie sa-l facem in ideea ca Cineva acolo Sus ni-l "contablizeaza".
Ci din dragoste de aproapele, daca este, atata cata este.
Luca 6, 35: "Ci iubiți pe vrăjmașii voștri și faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți nimic în schimb, și răsplata voastră va fi multă și veți fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulțumitori și răi."
Daca vrajmasilor trebuie sa le facem bine si sa le dam, fara a astepta rasplata de la ei, pe prieteni, cu atat mai mult ii ajutam...
Ideea era sa nu asteptam rasplata pentru faptele noastre, nu sa le facem pentru rasplata. Dar Domnul este Cel, Care ne promite rasplata in cer, nu o cerem noi... Stim insa ca El spune Adevarul.
Cateodata asteptam intr-adevar o vorba de multumire mai ales de la sot...

Last edited by Miha-anca; 09.02.2011 at 23:58:43.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 04:58:05
mirelat
Guest

Smile cu capul pe umeri

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ideea era sa nu asteptam rasplata pentru faptele noastre, nu sa le facem pentru rasplata, fie ea si in cer.
mie mi se pare totuna, dar poate nu sunt eu prea fina.
oricum, teoria ca teoria, dar practica ne mananca.
cred ca toate trebuie luate ca un dar de la Dumnezeu, pana la urma noi doar "intermediem".

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Cateodata asteptam intr-adevar o vorba de multumire mai ales de la sot...
apropo de asta, eu am incetat sa mai astept vorbe de multumire, mai ales de la sot...
partea buna este ca atunci cand nu astepti nimic, orice ai primi ti se pare un dar extrem de pretios. asta am invatat-o de la un englez, grec de origine. avea o filosofie de viata foarte sanatoasa, trecuse prin foarte multe si (last but not least) gasise calea spre o viata echilibrata si de succes, din toate punctele de vedere.

Last edited by mirelat; 10.06.2010 at 06:06:41. Motiv: apropo
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 06:00:34
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
mie mi se pare totuna, dar poate nu sunt eu prea fina.
oricum, teoria ca teoria, dar practica ne mananca. cred ca toate trebuie luate ca un dar de la Dumnezeu, pana la urma noi doar "intermediem".
"Ale Tale dintru ale Tale Ție îți aducem de toate și pentru toate"
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 09:16:59
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Aici recunosc ca ai fost inspirata! :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 14:22:13
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aici recunosc ca ai fost inspirata! :)
Inspirat de Duhul Sfânt a fost Sf,Ioan Gură de Aur care a compus Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie căruia îi aparțin aceste cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 23:19:19
umila123 umila123 is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
In familie la noi ca un imposibil de rezolvat,in fiecare zi,ne punem problema ce sa mai gatim! unuia nu i trebuie carne,altul satul de cea de pui,altul nu mai gaseste nici un gust in cea de porc...si asa mai departe! sa mai enumar? nu putem spala rufele decat cu ariel ,ultima formula,haine nu cumparam decat...de acolo....si multe altele! cum ni l explicam? prin evolutie,progres,valoride societatte actuala,sau altfel-de ce muncesc?-samd! recititi fraza scrisa de dorinastoica! ati citit? okai doar o secunda ,acum.am putea realiza ca alti,nu au ce sa manance?! treaba lor! de ce nu au muncit? ca noi ....ne am spetit! si atunci las ca i miluim....cu o vorba buna ,o rugaciune,un pomelnic...toate bune! dar sa nu dam bani sau sa ajutam material! de ce? pt ca....Ale Tale dintru ale Tale Tie Iti aducem de toate si pentru toate...
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 09:37:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca voluntariatele ar fi cele mai nimerite pt acest subiect...daca nu ai bani,atunci poti ajuta cu munca efectiva,cu putin timp din orele libere pe care le ai.Adaposturi de animale,azile de batrani,orfelinate-cred ca aceste locuri au nevoie de o mana de ajutor oricand.
Puteti face cumparaturile si chiar pregati mancare pt cineva care nu se mai afla in puteri,ajuta la dereticat in casa sau mici treburi prin curte,udatul,ingrijitul florilor...

Insa multe treburi nu se mai fac decat contra unei mici retributii,pt ca toti sunt nevoiasi,chiar si cei care au salariu:o vecina hraneste o batrana de pe scara contra-cost,o fosta colega ingrijeste o alta batrana contra apartamentului batranei...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu ar fi mai bine daca... Liviu33 Biserica Ortodoxa Romana 68 27.05.2011 10:32:38
Dacă tot suntem forum ortodox... colaps3 Generalitati 65 09.02.2011 11:53:09
Iubirea de saraci si facerea de bine Rodica50 Intrebari utilizatori 0 11.12.2010 20:12:35
Suntem straini in ochii si inimile celorlalti costel Generalitati 8 23.12.2009 20:10:34
ajutati-ne suntem saraci dumi_emil Umanitare 138 03.11.2009 16:42:44