![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sustin 100%initiativa. http://adinna.files.wordpress.com/20...eace_print.jpg |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt impotriva naturii deloc, topicul era despre incalzire globala si am vrut sa impartasesc ceea ce stiu si eu si o lume intreaga. nu e un singur om care face acuzatii, ci e un lucru deja cunoscut, de catre meteorologi si cercetatori de ceva timp. Global Warming Science? Nope, Global Warming Scam.: http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/dec/09121814.html Aici sunt date citate din emailurile respective, in engleza, desigur. Incendiile de padure au existat dintotdeauna si nu au legatura cu asa zisa incalzire globala, ba chiar e o metoda naturala prin care padurea se reface, pamantul fiind mai fertil, asa am vazut intr-un documentar. tornadele sunt si ele de mult, ba chiar cateva mii se intampla numai in america pe an si asta se datoreaza reliefului, nu incalzirii globale, ca nu s-ar intampla numai la ei. (Avortul e obligatoriu in China, ei nu au voie sa faca mai mult de un copil. http://www.avort.ro/stire.php?n_id=15) [COLOR=#800000]Compoziția atmosferei[/COLOR]
Last edited by Anytza; 12.06.2010 at 21:08:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Ca orice alt lucru, și grija față de ambient nu poate fi temeinică fără fundamentul care este credința. Dacă grija față de planetă se va întemeia pe aceasta, va avea temelie de stâncă, iar dacă se va întemeia pe orice altceva, va fi încă o construcție zidită de oameni pe nisip: o metaforă a unui eșec. Nu putem să nu observăm că probleme globale precum poluarea, despăduririle și, în general, urâțierea chipului naturii sunt proporționale cu problema globală a insuficienței credinței și a excluderii ei din spațiul public. Că mai întâi oamenii l-au scos pe Dumnezeu din oraș, și nu au trecut bine nici câteva decenii și au scos și natura din așezările lor. Motivul adevărat pentru care avem brazi de plastic în Mall-uri nu este fără legătură cu credința noastră de plastic: brazii noștri sunt precum credința noastră.
Atunci și numai atunci când oamenii vor realiza că sunt administratorii pământului, stăpândindu-l fără a fi proprietari, ci în numele Proprietarului, desfigurarea antropică la care asistăm va înceta să muște din chipul lumii și va începe să fie tămăduită. Omul este solidar cu natura, așa cum se vede din primele pagini ale Genezei. Dumnezeu i-a lăsat o grădină și l-a lăsat pe om să-și manifeste stăpânirea asupra plantelor și animalelor, dându-le nume. Primul mare cataclism din istorie a fost Căderea. Consecința ei a fost nu numai pierderea Grației Sfințitoare, fără de care mântuirea nu este cu putință; consecința ei a fost rănirea naturii. Chipul lumii s-a schimbat și nu a mai fost cel proiectat inițial de Marele Arhitect. Sensul schimbării a fost cel de introducere a dezordinei în întreaga lume văzută și apariția proprietății fundamentale a materiei de a evolua spre decădere. Atunci moartea a intrat nu numai în om, ci în lume. Dar căderea naturii a fost secundară căderii omului și nu invers. De aceea, când omul va începe să se transforme pe el însuși în dumnezeiasca metamorfoză care este convertirea și transformarea în Cristos, va putea fi fără nici o grijă și în ceea ce privește natura. Când oamenii nu se vor mai dușmăni, nu se vor mai dușmăni nici animalele, ci între tigru și antilopă va fi aceași frățietate ca între oameni: frățietatea de la început, cea lăsată de Dumnezeu.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 12.06.2010 at 21:31:43. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Vreau doar sa va rog ca mana de la mana sa chiar facem ceva nu pentru noi, pentru cei care vin dupa noi. |
|
||||
|
||||
![]()
De aceea și spunem la rugăciunea doxologică: "Precum era la început, acum și pururea și în vecii vecilor".
Adică: "să fim, noi și lumea vizibilelor, în starea în care am fost inițial: noi, plini de har sfințitor, iar lumea: o grădină".
|
||||
|
||||
![]()
Stiati ca...
* inlocuind un bec obisnuit cu un bec fluorescent compact (asa zisul bec economic) se evita producerea a 68 kg de dioxid de carbon pe an; * mergeti pe jos, cu bicicleta, mai multi intr-o masina sau mai des cu mijloacele de transport in comun, evitand astfel eliminarea in atmosfera a 450gr dioxid de carbon la fiecare 1.6 km parcursi; * plantati copaci- 1 copac absoarbe cca. 1 tona de dioxid de carbon pe intreaga sa durata de viata; * stingeti dispozitivele electrice - oprirea televizorului, dvd-playerului, casetofonului si radioului, calculatorului atunci cand nu le folositi evita producerea a sute de kg de dioxid de carbon pe an; Cei care mai stiti astfel de sugestii practice pentru evitarea incalzirii globale va rog sa interveniti. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt aproape sigura ca nu multi dintre voi ati urmat primul link trimis :http://revistaplafar.ro/s-o-s/968/gr...ine-verde.html. Stiu ca nici eu n-as fi facut-o! Asa ca va prezint eu acest articol in speranta ca va incoltii in sufletul dvs macar dorinta de a proteja natura cat tine de fiecare din noi:
Groenlanda devine verde Alba insula arctica pierde din ce in ce mai repede din grosimea ghetarilor gigantici, apropiindu-se tot mai mult de semnificatia antagonicului sau nume: tara verde Noi date, bazate pe informatii de la satelitii gemeni Gravity Recovery si Climate Experiment, cunoscut sub numele de GRACE, confirma faptul ca mantaua de gheata a celei mai mari insule de pe glob se topeste intr-un ritm mult mai accelerat decat era prevazut. Concret, s-a stabilit ca, intre 2000 si 2008, Groenlanda a pierdut circa 1.500 gigatone de masa de gheata. Este o cantitate colosala, avand in vedere ca un gigaton este echivalentul unui miliard de tone. Ingrijorator este ca, potrivit studiilor, stratul de gheata topit este responsabil pentru aproximativ un sfert din cresterea nivelului apei pe plan global in ultimii 15 ani. Cercetatorul Sebastian Mernild, de la Universitatea Alaska Fairbanks, impreuna cu un grup de colegi din Statele Unite, Marea Britanie si Danemarca, a descoperit ca din 1995 stratul de gheata pierde in medie 265 kilometri cubi pe an, adica 0,7 mm pe an in cresterea nivelului global al apei. Aceste cifre nu includ insa si expansiunea termica, astfel ca rata de crestere ar putea fi chiar dubla. In plus, oamenii de stiinta au stabilit ca nivelul apei urca, in prezent, cu 3 mm/an, cu peste 50% mai repede decat media secolului 20. Odata alb, Sudul Groenlandei devine tot mai cunoscut pentru marile sale intinderi de pamant si iarba, unde icebergurile devin o amintire. Cele care au mai ramas se micsoreaza pe zi ce trece, din cauza soarelui tot mai puternic... CONSECINTE GREU DE IMAGINAT Groenlanda adaposteste cea mai mare masa de gheata din emisfera nordica, a doua ca marime de pe Pamant. Aceasta se intinde pe o suprafata de 1,8 milioane de kilometri patrati si cuprinde mai mult de 2,85 milioane de kilometri cubi. Cu ea s-ar putea acoperi toate statele membre ale Uniunii Europene cu un strat de gheata gros de circa 700 de metri. Platosa de gheata atinge, in medie, 1.700 de metri adancime, dar grosimea maxima poate fi de doua ori mai mare. Daca intreaga calota glaciara din Groenlanda s-ar topi in totalitate, atunci, conform estimarilor lui Steve Nerem, un profesor de stiinte ale ingineriei aerospatiale de la Universitatea din Colorado, nivelul oceanului planetar ar creste cu sapte metri. Ceea ce alarmeaza cu adevarat este ritmul in care ne indreptam catre acest deznodamant catastrofal. Unii experti avertizeaza ca, daca tendin- tele actuale se mentin, nivelul global al marii va creste cu un metru sau mai mult, pana la sfarsitul secolului, ceea ce ar reduce drastic suprafata de uscat, punand sub semnul intrebarii existenta a milioane de oameni care traiesc pe malul apelor in toata lumea. Dar nu numai viata locuitorilor de pe coastele marine este in primejdie, ci si cea a vietuitoarelor subacvatice. Aceasta deoarece apa dulce din gheata care se topeste schimba salinitatea in oceanele planetei, afectand grav ecosistemele. GHETARII, MAI PERICULOSI CA TERORISMUL Mai exact, topirea lor. Pentru Manhattan, de exemplu, reprezinta o amenintare mai mare decat atacul terorist din 2001, care a ucis aproape 3.000 de oameni. 'Daca se topeste o parte din Groenlanda, efectele asupra Manhattanului vor fi mult mai rele decat atentatele de la 11 septembrie", a declarat fostul vicepresedinte american, Al Gore, autorul filmului documentar "Un adevar incomod", dupa ce un experiment grafic a simulat inundarea New York-ului. Cat pentru cea mai scunda tara din lume - Maldive, vestea topirii accelerate a Groenlandei suna ca o sentinta la moarte, avand in vedere ca apro ximativ 80% din arhipelag se afla la mai putin de un metru deasupra nivelului marii. |
|
||||
|
||||
![]()
Iarta-ma daca am reactionat impulsiv! Fiecare credem in Dumnezeu in primul rand. Apoi daca eu sustin o idee(aceea a responsabilizarii fata de mediu-care Dumnezeu l-a creat pentru noi, si care ramane mostenire copiilor copiilor nostri) n-o sa fim poate niciodata de acord. Fenomenele extreme din ultimii ani cred ca subliniaza existenta unor dezechilibre grave, majore, in natura : care poate purta sau nu denumirea de "incalzire globala". Insa fie ca se numeste sau nu asa, cred ca suntem datori sa ACTIONAM in semnsul protejarii naturii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Din categoria "stiati ca...", va propun sa vorbim azi despre hartia reciclata.
Stiati ca... * fiecare tona de hartie reciclata salveaza 17 copaci si foloseste cu 40% mai putina energie si cu 50% mai putina apa. * daca s-ar recicla hartia din toate gospodariile de pe glob, 750.000 de metrii cubi de paduri ar fi salvati in fiecare an, scutind totodata autoritatile de cheltuieli semnificative cu colectarea deseurilor. * de asemnea energia economisita datorita reciclarii hartiei intr-un an ar fi suficienta pentru asigurarea energiei electrice pentru 512 gospodarii pe an. * 40% din deseurile aruncate anual reprezinta hartie sursa www.hartiereciclata.ro Daca mai stiti astfel de informatii va rog sa ni le impartasiti si noua. Think green! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiam ca daca scoti incarcatoru din priza, atunci cand nu incarca, economisesti energie. Daca atunci cand te speli pe dinti nu lasi apa sa curga, economisesti apa. eu de obicei nu arunc apa care ramane in pahar si nu o mai beau, o pun la flori. daca opresti tv-ul d la buton si stingi beculetul ala mic, economisesti, si alte dastea mici care de fapt sunt importante. si reciclez si cele mai mici hartiute ca se aduna in timp cutii intregi. si mai sunt de parere ca mai bine reconditionezi mobila veche decat sa o arunci si sa iei alta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sepre incalzirea globala | achimovjan | Generalitati | 1 | 17.07.2008 17:45:22 |
Poliția globală a gândirii decretează pasaje ale | Iustin32 | Generalitati | 3 | 22.05.2008 20:11:27 |
|