![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Puteti va rog sa detaliati? Nu de alta dar ca fost crestin nu as putea spune ca ''raspunsurile'' de atunci erau pe masura intrebarilor de acum :)
Numai bine! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
absolut necesar omului (pentru nevoia de sens), si ca daca nu crede in Dumnezeu atunci isi creaza propriul idol, dar fara el nu poate. Daca nu simti nevoia de sens atunci mie mi se pare ca dormi pe tine, ca te autoanesteziezi. Omul nu poate trai in lipsa sensului decat daca baga capul in nisip ca strutul. Iar sensurile relative nu-l multumesc. In toate cazurile nu poti fara idol sau fara divin. Nu vedeti ce usor se fabrica idolii astazi? Cele bune.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|
|||
|
|||
|
Imi suna foarte cunoscut acest mod de a gandi, este de altfel ceva asemanator cu ceea ce gandeam si eu atunci cand eram crestin.
Dar va rog sa observati in primul rand un lucru : acesta nu este un argument ca ar exista dumnezeu, e mai curand o justificare utilitarista a religiei si credintei in divinitate, este adica util omului sa creada ca exista cineva acolo sus ca sa aibe un sens viata lui. Ceea ce nu inseamna implicit ca si exista cineva acolo sus. Dar mergand mai departe, va spun ca nu sunt de acord cu dumneavoastra in acest punct. Ceea ce spuneti dumneavoastra imi suna a ceva de genul : daca nu exista ceva etern in afara vietii, ceva care sa garanteze viata si sa ii confere un sens superior, atunci viata nu are sens, putem doar sa construim idoli. Eu va spun ca viata are sens, mai exact are sensurile pe care i le dam fiecare din noi. Iar in firul gandurilor dumneavoastra gasesc mai curand un rationament nihilist in raport cu viata. Devalorizati viata, o reduceti la nimic pentru simplul motiv ca nu e asa cum doriti sa fie, in cazul de fata pentru simplul motiv ca nu exista acel sens superior pe care l-ar conferii divinitatea. E un noroc pur ca ne-am nascut, nu e scris nicaieri ca ar fi trebuit sa ne nastem, sunt probabil miliarde de altii care nu s-au nascut si nimeni nu isi va putea pune vreo intrebare in ceea ce ii priveste. Viata este inapreciabila, dar nu un dar divin, ci un rod al intamplarii, intamplare ale carui mecanisme si profunzimi raman insondabile pentru mintea omeneasca. Iar a devaloriza viata aceasta, singura de care putem fi siguri, singura pe care putem paria, a o devaloriza in favoarea unei presupuse vieti viitoare inseamna in viziunea mea a nu traii in masura propriilor posibilitati, inseamna a traii doar pe jumatate. |
|
|
||||
|
||||
|
"Mai bine era pentru ei sa nu fi cunoscut calea dreptatii,
decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se întoarca de la porunca sfanta, data lor." (2 Petru 2, 21)
|
|||
|
|||
|
Domnule Windorin sa inteleg ca nu puteti folosi cuvinte proprii ci doar citate dintr-o carte scrisa de un trib primitiv de acum 2000 de ani. Argumente nu mai vorbim, cred ca as cere chiar prea mult...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Best regards Last edited by Scotianul; 14.06.2010 at 12:17:56. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Niciodata nu trebuie batjocorit ceva ce nu ne place, nu ne priveste, ori nu intelegem. Asa cred eu de cuviinta. Acelui "trib" i s'a alaturat multime nespusa de minti luminate. Dintre ele, unele au schimbat lumi, popoare si tari. Ai pace si... ai grija, sa nu ramai cu argumentele.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 14.06.2010 at 13:08:56. |
|
|
|||
|
|||
|
Faptul ca veti reusii poate chiar sa ma banati nu schimba continutul imoral si primitv al Bibliei. Versetele ce indeamna la crima, la omorarea pentru adulter, vrajitorie, sacrificiile umane si animale prezente in Vechiul Testament descalifica cel putin anumite carti ale Bibliei de la pretentia de a fi fost scrise de o minte luminata.
Fireste ma pot insela, atunci probabil crima poate fi chiar sacra, de altfel si cenzura pe care o doreste domnul scotian este probabil tot sacra. Pretentia de a fi considerata sfanta o carte plina de atata violenta, de atatea contradictii si absurditati nu pot sa o gasesc decat deplasata. Reactiile exagerate ale domnului Scotian in special sugereaza ca poate ar fi de dorit chiar o inchizitie care sa le mai bage putin mintiile in cap ateilor astora teribilisti. Doar metode pentru a baga mintiile in cap cat mai eficient gasiti destule in biblie. In fine, nu astept nimic de la nimeni. Puteti sa va considerati indreptatiti si sa va savurati o eventuala mareata victorie obtinuta prin banarea unui ateu pe un forum majoritar crestin. Asta da victorie crestina, fara argumente, prin cenzura si ignoranta. Pe cand un nou ev mediu? ca parca prea se cere pe aici... |
|
|
||||
|
||||
|
Pentru un crestin, daca Dumnezeu este cauza existentei, tot Dumnezeu este si tinta existentei.
Pentru ateu, omul vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri. Cunoastem aceasta teorie omul fara scop pentru ca nu are cauza. |
|
|
|||
|
|||
|
Chiar, de ce ne-a mai creat Dumnezeu daca stia dinainte ca vom fi condamnati la suferinta? Sau de ce i-a mai creat pe atei, cu tot cu personalitatea lor, nu era mai bine sa nu-i mai creeze deloc decat sa ii condamne la suferinta vesnica?
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 09:03:26 |
| De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 18:56:39 |
| De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 14:52:13 |
|
|