Citat:
În prealabil postat de Eutifievv_emi
Daca intr/adevar crucea este un obiect sfant, care detine puteri supranaturale si arma de care se teme satana cel mai mult, atunci de ce ratacitii aia care s/au lasat de vechiul obicei, nu au pierit ? Eu stiu una si buna, daca un lucru este dfant si sacru, cine se atinge numai cu gandul sa-i faca rau, va sfarsi intr/un mod groaznic, ca urmare a rautatii lui.
Dar cum se face ca atatia oameni si-au ars icoanele si crucile si acum dupa zeci de ani o duc bine si nu li s-aintamplat nimic?
Domnilor, ma repet, mie nu imi place sa inghit fara sa mestec!
Va rog, expuneti/va opinia si lamuriti treaba aceasta!
|
Crestinismul de azi, se confrunta cu o mutitudine de situatii, in fata carora ratiuniea si discernamantul sunt trecute pe locul doi - sau chiar desconsiderate-, iar acest handicap, atat de raspandit, hraneste, sau mai degraba, stimuleaza sentimentele inimii, ignorandu-le pe cele doua, amintite mai sus. De asemenea, cred ca daca am citi CE TREBUIE, atunci riscul imbolnavirilor, cauzate de sentiment si extaz, s-ar diminua nu numai drastic, ci, chiar definitiv.
In ziua de azi intrebarile: ce cred ?, cum cred ?, in cine cred ? si mai ales DE CE cred ce cred ? au inceput sa-si piarda din greutate, importanta, pentru ca acestea fac apel la ratiune, discernamant, constiinta, in mod personal si categoric! In schimb, altele de felul : Ce importanta are cum crezi ? sau ce crezi ? Important este ca tu crezi! Ce importanta are cum te inchini ? Imoprtant este ca o faci! Ce importanta are sa gandesc ? Imoprtant este ca fac un lucru din toata inima, fara sa judec daca este bun sau ne-bun si sa pun pasiune si sentiment!; acestea da, sunt bine venite, pentru ca nu creeaza "probleme"! De ce sa ne punem mintea la contributie si sa judecam singuri de ce sau daca 2x2=4, daca cineva ne-a spus ca este asa ? Cu siguranta ca pregeri sa devi absurd de indiferent atunci cand este sa crezi intr-un lucru care nu te intereseaza. Il admiti sau il respingi si GATA! De ce sa ne complicam sa analizam, sa socotim si sa ne punem tot felul de intrebari, daca PRACTIC, nu ne intereseaza nimic sau mai nimic despre "CE?" , "CUM?" si "DE CE ?" credem in ceva sau in cineva ?
Crestinismul a imbracat de-a lungul secolelor, obiceiuri, traditii, forme si porturi de peste tot. Este atat de divertificat, atat de impopotonat si de ingreuiat de forme mozaice si neobisnuit de diferite, incat niceieri, in nici o alta cultura, nu poti gasi atatea contraste si atatea culori care sa le compuna, decat in CRESTINISM! Nu exista religie, sau forma care sa tina de spiritual, care sa fie mai controversata, mai confuza si mai neinteleasa decat crestinismul cu toate formele lui. Mai dureros decat aceasta realitte, este cei care o compun, nu vor sa stie "DE CE ?", pentru ca altii "trebuie" sa raspunda la aceasta intrebare, in locul celor mai multi. Ai vrea sa sti "DE CE?". Raspunsul este simplu si categoric : pentru ca multi vrem sa traim o viata animalizata, lipsita de ratiune, ghidandu-ne ca animalele dupa instinct si sentiment. In ddefinitiv, consider ca este mai mult decat vital, sa te intrebii macar o data-n viata "CE?" , "CUM?" si "DE CE ?" crezi ceva sau in cineva. Cred ca, macar o data merita sa gandesti ti tu pentru tine, in lucrurile care te privesc si de care esti responsabil.
Iti strang mana si te salut cu : sanatate!