Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2010, 15:24:42
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Glumiti ? Cand toata lumea (sau, ma rog, doar o parte din lume :) ) ne acuza de exacerbarea rationalismului si legalismului, cum sa n-avem legi ?

Exista, pe de o parte, catehismul catolic, pe de alta parte, Codul Canonic: http://www.newadvent.org/cathen/09056a.htm

Pentru Bisericile Unite a fost promulgat in 1990 Codul Canonic al Bisericilor Rasaritene: http://www.intratext.com/X/LAT0758.HTM
Reply With Quote
Vechi 17.06.2010, 15:41:19
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca nu m-am exprimat bine, nu m-ai inteles.
Vroiam sa stiu asa:
Exista reguli valabile pentru toata lumea, sau lucrurile sunt la latidunea preotului.
De ex. la noi exista urmatoarea problema:
Fiecaruia ii spune duhovnicul sau preotul un anumit lucru. Parerile difera.
Unul ii spune unei femei, nu veni la biserica in zilele tale biologice, altul zice dimpotriva. Si tot asa si in alte situatii.
Si este derutant.
Din cate aud, la voi nu este asa, exista reguli unice.
Vechi 17.06.2010, 15:57:32
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Depinde la ce chestiuni ne raportam. Acele chestiuni care tin de codul canonic (de cate ori trebuie se ne impartasim - minim o data pe an, maxim de doua ori pe zi, etc.) nu raman la interpretarea preotului.

In ce priveste chestiunile de natura spirituala, evident ca fiecare duhovnic va avea pareri diferite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reguli Valentin Reguli in Biserica 69 27.05.2015 13:41:58
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? sophia Biserica Ortodoxa Romana 10 24.07.2012 13:04:20