![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Era o pilda, poate o posteaza cine si-o aduce aminte mai bine. Vine cineva la un monah si il ispiteste: "mai, tu nu esti calugar, nu te rogi cum trebuie." Calugarul: "asa e cum zici tu, nu sunt." "mai, tu esti foarte mandru." "asa este, sunt foarte mandru." "mai, tu nu il iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele tau." "asa e, nu Il iubesc pe Dumnezeu si pe aproape." "mai, tu nu esti crestin." La acest cuvant, calugarul a zis: "la asta nu pot sa iti mai raspund ca pana inainte, ca daca spun ca nu sunt crestin, ma lepad de Hristos si ma fac asemeni ereticilor."
Un crestin adevarat trebuie sa nadajduiasca si sa Il marturiseasca pe Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci din punctul meu de vedere nici dumneavoastra nu credeti cu adevarat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa este, mare dreptate aveti,toate ispitele vin cu ingaduinta lui Dumnezeu. Nu am sugerat ca ati fi trimis de nimeni. Ehe, puteti sa propuneti dvs mult si bine, dar nu vedeti ca nu aveti cu cine? Pai noi nu Il ascultam pe Dumnezeul nostru si vreti sa va ascultam pe dvs sau pe vreun profet Zarathustra? In general, ca sa faci pe cineva sa te asculte, trebuie sa fii un model. Adica puteti spune dvs: ganditi-va, mai nebunilor, la viata de dupa moarte si nu faceti pacate, dar, daca spuneti apoi: eu nu sunt crestin, nu am nici o treaba, indemnul dvs, oricat de bine intentionat ar fi, nu are nici o credibilitate. E ca si cum i-as spune unui copil: "mananca mancare de post, ca asa trebuie", cand eu ma ghiftuiesc cu carnati. Dar perseverati, perseverati, repetitia e mama invatarii! :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fireste ca am o multime de motive pentru a nu fi credincios, dar s-ar presupune ca voi sunteti. Si nu pareti sa realizati ceva. Eu nu va cer nimic. Eu doar va spun ce zice propria voastra Biblie si trag cateva concluzii de bun simt in ceea ce priveste unele dogme. Chiar credeti ca eu, ateul Zarathustra va cer sa fiti crestin? Sau chiar credeti ca va cer defapt ceva propriu-zis?Adica sa urmati nu stiu ce lege morala, sau sa faceti cutare lucru? Unde ati vazut asa ceva? Tot ce vi se pare ca v-as cere a fost scris intr-o nota fundamental crestina, dar eu nu cred in crestinism, insa dumneavoastra inteleg ca ati crede. Insa totusi nu va cred ca si credeti in mod serios.Imi pare rau, dar asta e viziunea mea . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana acum cam reusiti sa evitati subiectul propus, cu cateva exceptii. Pentru voi e important se pare sa discutati despre persoana mea daca se poate, ca cu ce drept vin, ca ce autoritate am... Ideile sa inteleg ca nu va intereseaza? Atunci o dupa amiaza placuta va doresc, eu pana una alta ma retrag de pe aici :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Voi sunteti lumina lumii!" | Alex_Ciceu | Preotul | 0 | 18.07.2007 22:21:03 |
Multi dintre voi sunteti creduli | SCORPIUS | Generalitati | 59 | 21.01.2007 08:07:31 |
|