Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2010, 17:18:45
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Petru spune altceva:

19. Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare,
20. Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Despre ce inseamna "a propovadui" in viziunea lui Petru, poti deduce de aici:
1. Asemenea și voi, femeilor, supuneți-vă bărbaților voștri, așa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câștigați, fără propovăduire, prin purtarea femeilor lor
Hristos nu a propovaduit Evanghelia duhurilor, termenul folosit in original are conotatia de declaratie. Hristos si-a declarat victoria.
In al doilea rand duhurile nu erau oameni, nicaieri nu ai sa vezi in Sf Scriptura ca un om este numit duh. Acele duhuri erau demoni.
Tot Petru afirma urmatoarele:

"Căci dacă Dumnezeu n-a cruțat pe îngerii care au păcătuit, ci, legându-i cu legăturile întunericului în iad, i-a dat să fie păziți spre judecată,
Și n-a cruțat lumea veche, ci a păstrat numai pe Noe, ca al optulea propovăduitor al dreptății, când a adus potopul peste cei fără de credință".

Dupa cum vezi e acelasi context, din vremea lui Noe, si se spune clar ca erau ingeri.

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Tot de la el mai aflam ca:
18. Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul

Hristos, cat a fost mort, nu a fost precum spuneti voi ca omul cand moare cade intr-un somn adanc si nu mai stie nimic. Altfel nu ar mai fi propovaduit acelor duhuri. Dar oare cu omul, creat dupa chipul si asemanarea Domnului, nu se va intampla acelasi lucru? Altfel nu vad cum am mai putea spune ca pastram in noi asemanarea cu Dumnezeu, care nu moare. Si tot Petru ne lamureste ca, intr-adevar, si din om se mai pastreaza ceva pana la Inviere

Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul Unde sa vieze nu inseamna sa invie, facand referire la viitor, ci la a trai, sa traiasca, precum Dumnezeu cu duhul.

Ne mai spune ceva interesant:
11. Iubiților, vă îndemn ca pe niște străini ce sunteți și călători aici pe pământ, să vă feriți de poftele cele trupești care se războiesc împotriva sufletului.

Se razboiesc cu cine? Cu sufletul... ori aici suflet nu are cum sa fie trup + suflare de viata ca ar fi ilogic indemnul- poftele trupesti..deci sunt ale trupului. Inima mea nu se razboieste cu mine.

O fi acelasi suflet despre care ne vorbeste si Hristos:
28. Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena.
Dupa cum spuneam: doua elemente distincte.
Deci eu nu am zis nicaieri ca Hristos a dormit cele 3 zile. Afirmatia mea se lega de faptul ca acele duhuri erau ingeri si nu oameni si ca Hristos nu a propovaduit Evanghelia ci si-a declarat victoria.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Semnele mortii Ionut27 Generalitati 9 14.10.2013 18:34:53
Anuntul mortii Ioan-Victor Generalitati 16 26.09.2010 07:24:20
Inaintea mortii mara2008 Generalitati 9 25.08.2008 12:23:15
inaintea mortii! vanesa Intamplari adevarate 17 30.10.2006 09:11:14