Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2010, 22:04:51
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Doriano, precizeaza si tu cind vorbesti obiectiv si cind vorbesti metaforic....si lasa-ma cu intilnirile cu inima... aia este altceva!( sau macar spune ca l-au simtit cu inima)

Cum adica L-au intilnit? tu asa, realizezi ce spui?
Bun, si stunci cum arata, ce le-a spus, sau doar a trecut ca o naluca misterioasa.
Din nou revin la vesnica mea intrebare:

De ce oare Dumnezeu este asa de sfios?
Nu vrea sa te sperie pe tine si pe cei care au aceste ginduri comice.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 18:48:04
Panthera Panthera is offline
Banned

Data înregistrării: 13.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Toata aceasta straduinta de a da o explicatie stupida unor fapte naturale vine doar din refuzul de a recunoaste ca exista cineva mai mare ca omul si omul nu e chiar buricul pamantului cum se crede. Prefera sa sustina ca e o stimata maimuta evoluata decat ca este ceea ce este de fapt, o creatura minunata, creata din dragoste si avand posibilitatea de a mosteni tot ce-i mai frumos in acest univers.
Dar, hei, succes in cautari...Fiecare gaseste exact ceea ce cauta.
Bla bla bla bla bla dragoste bla bla bla bla bla
Dumnezeu atunci ne a creat pentru sadismul lui, el ne face sa suferim, nu consider un Dumnezeu bun. Omul nu este o creatura minunata, este o fiara care distruge tot ce este in jurul ei, incepand de la natura si sfarsind cu bombe H, sterminatii. Omul este moartea. Atata tot.
Da, ne tragem di maimute: este chiar asa de greu de acceptat, minte inchisa?
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 18:51:04
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Panthera Vezi mesajul
De fapt, uitandu-ma mai bine la tine, imi dau seama ca e evident...

P.S. Cand nu intelegi ceva intreaba pe altii care stiu. Daca tu ai mers pe drum si ai cazut cu nasu-n bordura nu inseamna neaparat ca poti da lectii despre echilibru.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 23.06.2010 at 18:58:58.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 08:07:31
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Panthera Vezi mesajul
Bla bla bla bla bla dragoste bla bla bla bla bla
Dumnezeu atunci ne a creat pentru sadismul lui, el ne face sa suferim, nu consider un Dumnezeu bun. Omul nu este o creatura minunata, este o fiara care distruge tot ce este in jurul ei, incepand de la natura si sfarsind cu bombe H, sterminatii. Omul este moartea. Atata tot.
cred ca esti suparat rau pe Dumnezeu. te-a facut sa suferi? parca ai fi copilul pedepsit de mama. banuiesc ca daca mama ta te-a pedepsit este sadica si rea. si din cauza ei ai devenit fiara care distruge tot in jur....mda, ar fi o explicatie de ce nu vrei sa auzi de Dumnezeu. nasol la tine acolo, la mine oamenii, recunosc nu toti, sunt fiinte minunate, care nu fac bombe, nu se urasc, culmea stiu ce-i compasiunea si mila (banuiesc ca nu stii ce inseamna, dar poti cauta in dex)...si, asta e, intr-o zi vom muri cu totii, inclusiv maimutele.
Vechi 23.06.2010, 14:49:13
flyaway9112002 flyaway9112002 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Pana una alta, exista inca multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica;nu are toate raspunsurile.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 15:23:15
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Da, da si eu sunt mai tanar cu 20 de ani, si zbier cu flamura rosie'ntr-o mana traiasca leninnnn maretu'...hai ma copii, fizicianu' calca aratura, stiinta lui nu-i decat racaiala la "poala lui Dumnezeu", veniti-va'n fire mai...
Vechi 24.06.2010, 11:17:12
Anytza
Guest

Implicit

http://www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI
stiinta nu explica tot.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2010, 22:39:11
proxymagape proxymagape is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Alba Iulia, deocamdata,pentru studii.
Implicit Pentru ca

Pentru ca Dumnezeu este iubire, toata cunoasterea stiintifica explorata de oameni care uita ca sunt persoane, toata aceasta cunoastere se va redimensiona cumva din marea iubire a lui Dumnezeu. Daca acesti oameni se incapataneaza sa il ignore pe Dumnezeu crezandu-se doar indivizi superiori animalelor (care il recunosc pe Dumnezeu), atunci acesti oameni au parte de minciuna, de praf si pulbere- pentru ca sunt pamant si in pamant se vor intoarce. Si odata cu ei stiinta care ignora pe Dumnezeu se va risipi ca un fum. Hawkings este o minte ascutita, rara in domeniul cunoasterii umane. Nu cred ca Il neaga pe Dumnezeu- dar faptul ca plaseaza stiinta inaintea religiei este un minus pentru Hawkings. Cred ca forma materiala a cosmosului "l-a furat" de la adevarata contemplare a universului (un drum inceput de Newton, Einstein care au recunoscut pe Creatorul). Oricum, Hawkings este printre ultimii oameni de stiinta cu o constiinta a cunoasterii, constient de faptul ca face stiinta. Stiinta nu trebuie ignorata, nici idolatrizata. Ea este o parte de lauda adusa creatiei lui Dumnezeu (sensul creatiei la Berdiaev, liturghia cosmica la parintele Ilie Moldovan). Aceasta lauda (adoulia, latreia) adusa Sfintei Treimi isi gaseste sensul si bogatia de semnificatii daca demonstreaza cunoasterea si trairea personala a omului in iubire fata de Dumnezeu si de semeni!

Last edited by proxymagape; 26.06.2010 at 22:58:24.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 16:09:28
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flyaway9112002 Vezi mesajul
Pana una alta, exista inca multe lucruri pe care stiinta nu le poate explica;nu are toate raspunsurile.
Corect, dar explica foarte multe lucruri inclusiv unele de care nici n-am fi avut habar daca persistam in intunecimea religioasa.
Daca stiinta nu are toate raspunsurile, nu inseamna ca exista zane.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2010, 16:25:09
yawbaj yawbaj is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.06.2010
Implicit

Creste credinta creste prostia. Se intampla lucruri si oamenii si pun intrebari si vine unul cu o singura carte si spune: De asta! Daca nu stiti de ce e asa si asa duceti-va si intrebati-l pe profesorul de biologie, pe cel chimie pe cel de fizica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
fizicianul hawking iar se baga-n seama singur ! Radu32 Teologie si Stiinta 38 23.10.2010 18:53:08
Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul pisi Generalitati 263 30.09.2010 18:04:58
Ce puteti spune? Darkanian Generalitati 19 04.07.2010 23:14:35
Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge yawbaj Teologie si Stiinta 1 23.06.2010 15:35:14
spune nu homosexualitatii sososoreeena Homosexualitatea 36 13.05.2009 11:29:02