Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2010, 11:09:38
Lazar2100 Lazar2100 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit reincarnare

multi dintre cei care cred in reincarnare, nu cred ca exista suflet. si-atunci ce se reincarneaza, daca nu exista suflet? si daca exista suflet, el are amintirile si trairile trupului din prezent. cum poate avea mai multe existente, avataruri? acel suflet ar inebuni dupa atita suferinta.
pe de alta parte exista cresterea demografica a populatiei, deci sufletele din trecut nu pot acoperi toate trupurile noi aparute. deci apar suflete "noi", care nu au mai fost reincarnate . cine le creeaza?
conceptul de reincarnare, practic neaga existenta lui Dumnezeu si a Judecatii de Apoi.
concluzie: reincarnarea nu exista.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 11:19:49
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Religia: Ortodox
Smile reancarnarea,..

Exista si e elementul principal al existentei noastre.Despre ea a vorbit chiar Iisus..iar Biblia are multe exemple de reancarnare.Reancarnarea a fost scoasa din crestinism de imparateasa Theodora..si Justinian..din motive personale.Altfel,viata ar fi total nedreapta iar Dumnezeu toate le-a facut cu un scop.Preotii..intoleranti se vor reancarna in musulmani ..iar cativa forumisti inraiti sigur in alta viata vor fi scientologi sau budisti.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 11:30:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Insasi teoria hinduista a reincarnarii are defectele ei. Ei considera ca numai atman-ul nostru se reincarneaza, adica eu-ul fiecaruia sau sine-le. Insa problema e ca acest atman nu contine personalitatea omului, nici amintirile. Deci omul nu are cum sa-si aminteasca vietile anterioare, insa tot ei fac regresii hipnotice si tot felul de alte experimente pentru a demonstra cica teoria reincarnarii. Si apoi, la ce folos sa te tot reincarnezi daca nu-ti amintesti nimic din vietile trecute, ca sa poti sa te folosesti de experientele anterioare spre a nu repeta aceleasi greseli?! Ciudati orientalii astia, inselati de draci, vorba cuiva... :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 11:38:13
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Despre ea a vorbit chiar Iisus..iar Biblia are multe exemple de reancarnare.
Hristos nu a vorbit despre reincarnare, ci despre inviere. Iar El nu a inviat cu un alt trup, deci nu S-a reincarnat in altceva, ci a inviat cu trupul pe care l-a asumat. Asadar crestinismul crede in inviere si nu in reincarnare.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 15:28:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Hristos nu a vorbit despre reincarnare, ci despre inviere. Iar El nu a inviat cu un alt trup, deci nu S-a reincarnat in altceva, ci a inviat cu trupul pe care l-a asumat. Asadar crestinismul crede in inviere si nu in reincarnare.
Pune mana si mai citeste odata..daca vrei sa intelegi cu adevarat ceva..Vorbind despre Ilie..Iisus spune exact ca deja Ilie a fost printre evrei dar ei nu l-au cunoscut.Citeste si despre discutia lui Iisus cu Nicodim,patriarhul Ierusalimului..si vei vedea.Nu uita ca capitole intregi au fost scoase din Biblie sau gresit traduse din aramaica..
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 15:31:39
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Pune mana si mai citeste odata..daca vrei sa intelegi cu adevarat ceva..Vorbind despre Ilie..Iisus spune exact ca deja Ilie a fost printre evrei dar ei nu l-au cunoscut.Citeste si despre discutia lui Iisus cu Nicodim,patriarhul Ierusalimului..si vei vedea.Nu uita ca capitole intregi au fost scoase din Biblie sau gresit traduse din aramaica..
La Ilie nu se refera la reincarnare ci la cu totul altceva.
Discutia cu Nicodim a fost legata de nasterea spirituala, nu reincarnare.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 22:41:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
La Ilie nu se refera la reincarnare ci la cu totul altceva.
Discutia cu Nicodim a fost legata de nasterea spirituala, nu reincarnare.
parerea ta...eu am alta convingere
Reply With Quote
Vechi 24.06.2010, 23:27:19
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Daca reincarnarea ar exista,unul dintre cei care nu s-ar putea reincarna niciodata e chiar Ilie.Acesta nu a murit cu trupul.
Si Sf Ioan a spus clar ca nu e Ilie.
Vechi 24.06.2010, 13:31:35
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lazar2100 Vezi mesajul
multi dintre cei care cred in reincarnare, nu cred ca exista suflet. si-atunci ce se reincarneaza, daca nu exista suflet? si daca exista suflet, el are amintirile si trairile trupului din prezent. cum poate avea mai multe existente, avataruri? acel suflet ar inebuni dupa atita suferinta.
pe de alta parte exista cresterea demografica a populatiei, deci sufletele din trecut nu pot acoperi toate trupurile noi aparute. deci apar suflete "noi", care nu au mai fost reincarnate . cine le creeaza?
conceptul de reincarnare, practic neaga existenta lui Dumnezeu si a Judecatii de Apoi.
concluzie: reincarnarea nu exista.
De unde si pana unde ai ajuns la asemenea rationament?
Tocmai ca cei care cred in reincarnare cred ca sufletul este nemuritor,insa vine la intrupare in mai multe vieti succesive pentru a invata lectiile de viata care ii sunt necesare pentru a evolua spiritual.
Teoria reincarnarii nu neaga nici existenta raiului,nici pe cea a iadului,cu atat mai putin a lui Dumnezeu.
Sufletul este cel ce se reintrupeaza,iar corpul este considerat a fi un simplu "vehicul" de care acesta se foloseste de-a lungul existentei sale pe Terra.
Eu inteleg sa aveti pareri impartite si sa nu fiti de acord cu un asemenea concept,pana la urma sunt lucruri pentru care nimeni nu poate baga mana in foc,insa,totusi documentati-va inainte sa va dati cu parerea.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reincarnare FlorinS Generalitati 48 04.01.2014 16:51:07
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Credeti ca... kreed123 Generalitati 27 14.05.2011 17:50:21
Voi ce credeti????? Templier Knight Generalitati 30 29.12.2010 17:31:52
Reîncarnare! AdeLlA Stiri, actualitati, anunturi 11 09.11.2008 12:55:05