Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2010, 15:54:53
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Sunt destui NP care ataca BO.
Frate, sunt nevoit să te contrazic: Încă n-am auzit de nici un NP care să dea foc la o biserică ortodoxă (invers s-ar putea să găsești câteva cazuri). Ceea ce atacă unii NP este dogma, respectiv dogmele nebiblice. Iar "atacul" se realizează cu cea mai puternică armă: Cuvântul lui Dumnezeu.
Iartă-mă că am îndrăznit să te contrazic
Vechi 24.06.2010, 16:02:16
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Frate, sunt nevoit să te contrazic: Încă n-am auzit de nici un NP care să dea foc la o biserică ortodoxă (invers s-ar putea să găsești câteva cazuri). Ceea ce atacă unii NP este dogma, respectiv dogmele nebiblice. Iar "atacul" se realizează cu cea mai puternică armă: Cuvântul lui Dumnezeu.
Iartă-mă că am îndrăznit să te contrazic

sa te intreb ce va :)

1.Te rogi la un Sfant care el sa se roage pentru sufltelul?
2.Te insemnezi cu semnul Sfintei Cruci si ca Sfanta Cruce care este biruitoare si nimicitor pentru diavoli si ca o cinstiti?
3.Va rugati la Maica Domnului cea care a nascut pe Domnul Iisus Hristos?
4.Ai un Sfant Parinte preferat care sai citesti anumite invataturi?
5.Iti plac muzica bizantina ca fiind cea mai linistita din lume?
6.Cinstiti icoanele facatoare de minuni?
Vechi 24.06.2010, 16:08:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
diavoli puturosi
Scumpule, figura asta stil mi s-a părut cea mai amuzantă din toată postarea ta, dar merită [a fi analizată] căci acoperă toate păcatele împotriva gramaticii.

Vreau să te asigur că diavolii sunt incolori, insipizi și inodori. Și dacă e nevoie pot mirosi chiar și a agheasmă.

Dacă ai avut în vedere celălalt sens al bisemnaticului "puturos", iar n-ai nimerit-o: diavolii sunt chiar foarte harnici în a-i înșela pe pământeni. N-au odihnă nici ziua, nici noaptea. Doamne ferește-ne!
Vechi 24.06.2010, 16:14:19
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Scumpule, figura asta stil mi s-a părut cea mai amuzantă din toată postarea ta, dar merită [a fi analizată] căci acoperă toate păcatele împotriva gramaticii.

Vreau să te asigur că diavolii sunt incolori, insipizi și inodori. Și dacă e nevoie pot mirosi chiar și a agheasmă.

Dacă ai avut în vedere celălalt sens al bisemnaticului "puturos", iar n-ai nimerit-o: diavolii sunt chiar foarte harnici în a-i înșela pe pământeni. N-au odihnă nici ziua, nici noaptea. Doamne ferește-ne!
ceea ce vroiam sa spun despre diavolii ca sunt in 2 intrebare este ca demonii sunt puturosi adica put,cruzi,haini,negri la fata plini de negritatea lor de rai ce sunt,crede-ma ca Crucea biruitoare si arma impotriva diavolui
Vechi 24.06.2010, 16:40:07
Banned

Implicit

Citat:
sa te intreb ce va :)

1.Te rogi la un Sfant care el sa se roage pentru sufltelul?
2.Te insemnezi cu semnul Sfintei Cruci si ca Sfanta Cruce care este biruitoare si nimicitor pentru diavoli si ca o cinstiti?
3.Va rugati la Maica Domnului cea care a nascut pe Domnul Iisus Hristos?
4.Ai un Sfant Parinte preferat care sai citesti anumite invataturi?
5.Iti plac muzica bizantina ca fiind cea mai linistita din lume?
6.Cinstiti icoanele facatoare de minuni?
1. Singurul Sfânt la care mă rog este Sfântul Dumnezeu. Scriptura interzice închinarea la oricare altă ființă din Univers: om, înger sau demon.
2. Nu mă însemnez și nu mă tatuez.
3. Nu ne rugăm la maica Domnului din motivele expuse la punctul 1.
4. Da, am. Însă nu mă rog și nu mă închin lor.
5. Imi place muzica bizantină.
6. Dacă "a cinsti" înseamnă a te închina, a pupa și a face plecăciuni înaintea lor: hotărât nu! Este o călcare a poruncii a II-a din Decalog.
Vechi 24.06.2010, 16:55:23
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Singurul Sfânt la care mă rog este Sfântul Dumnezeu. Scriptura interzice închinarea la oricare altă ființă din Univers: om, înger sau demon.
2. Nu mă însemnez și nu mă tatuez.
3. Nu ne rugăm la maica Domnului din motivele expuse la punctul 1.
4. Da, am. Însă nu mă rog și nu mă închin lor.
5. Imi place muzica bizantină.
6. Dacă "a cinsti" înseamnă a te închina, a pupa și a face plecăciuni înaintea lor: hotărât nu! Este o călcare a poruncii a II-a din Decalog.
1.Si daca sufletul tau e plin de pacat atunci cine te salveaza atunci?Numai Dumnezeu?citeste viata Sfantului Ioan Damaschin
2.asta e nu avem niciun comun asta ar fi la intrebarea ta.Nu ne tatuam,dar facem Sfantei Cruci ca o marturisire.O da pe Cruce s-a scurs sangele Domnului si cu ea sfintito,uitate bine in Biblie,asta sa intamplat in timp ce El a fost pe Cruce nu crezi ca e Sfanta
3.Dar sa stii ea se roaga pentru noi la Fiul ei ca El sa fie ingaduitor cu noi sa ne ierteasa cum sa intamplat la nunta din Galilea in care Domnul Iisus a ascultat rugamintea Domnului.
4.k e un punct pun.
7.Citeste despre Sf.Ioan Damaschin,deoarece a fost un aparator a icoanelor impotriva iconoclastilor si sa discutat la Sinodul 7 Ecumenic
Vechi 24.06.2010, 17:55:13
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit icoane

Sfantul Ioan Damaschin:"a-L sluji pe Dumnezeu si pe sfintii Sai si pentru a starni in noi ravna pentru virtute si ocolirea pacatului si pentru mantuirea sufletelor noastre"
"Prin icoane zugravite de pictori,spune el,noi contemplam asemanarea intruparii lui Hristos,minunile Lui,Sfantele Lui Patimi si ne sfintim"
"Marturisesc ca materia este faptura lui Dumnezeu si ca este buna"
''Primul esre acela pe care il aducem Maicii Domnului si tuturor sfintilor,intru care se odihneste Dumnezeu."
"venerarea este un simbol,o expresie a temerii de Dumnezeu, a dragostei,a cinstirii si a smerenei;si ca nu trebuie sa cinstim pe oricine sau orice in sensul adorarii-adica sa aducem cinstire ca lui Dumnezeu-in afara de adevaratul Dumnezeu"
Vechi 24.06.2010, 18:00:24
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Sfantul Vasile cel Mare:"Icoanele sunt carti pentru cei nestiutori de carte si crainici,care vorbesc neincetat,instruind fara cuvinte pe cei care le vad si sfintind vederea"
Vechi 24.06.2010, 18:02:01
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
1.Si daca sufletul tau e plin de pacat atunci cine te salveaza atunci?Numai Dumnezeu?
Andrei, numai Dumnezeu poate salva omul. Orice om, cat de sfant ar fi, e sfant pentru ca Dumnezeu a avut mila de el si l-a sfintit. Omul era cazut in pacat si nenorocit pana cand a venit Hristos si a luat asupra Lui toate pacatele noastre suferind pedeapsa pentru ele. Nici un om nu ar fi putut face asta, numai Dumnezeu. Iar daca Dumnezeu a dat ce a avut mai scump pentru tine, murind in locul tau pe cruce si oferindu-ti cerul, ce ar mai putea face un om in plus?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 24.06.2010, 18:28:49
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Andrei, numai Dumnezeu poate salva omul. Orice om, cat de sfant ar fi, e sfant pentru ca Dumnezeu a avut mila de el si l-a sfintit. Omul era cazut in pacat si nenorocit pana cand a venit Hristos si a luat asupra Lui toate pacatele noastre suferind pedeapsa pentru ele. Nici un om nu ar fi putut face asta, numai Dumnezeu. Iar daca Dumnezeu a dat ce a avut mai scump pentru tine, murind in locul tau pe cruce si oferindu-ti cerul, ce ar mai putea face un om in plus?
nu ne spune Domnul sa ne rugam unii pe altii asa si sfintii care sunt prietenii Domnului se pot ruga pentru pacatele noastre inclusiv si eu ma consider un pacatos,dar eu ma rog la sfant care se roage pentru mine sau pentru altcineva pentru sufletele noastre.Sunt de acord ca Domnul cel care ne poate scapa,da,dar avem nevoie si sfintii Sai sa ne ajute ca sa fim in imparatia Domnului.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42