![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta înseamnă că păcatele pe care trebuia să le spun astăzi nu trebuie să le spun la Spovedania viitoare?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca nu aveai,cauta un duhovnic care sa aiba timp,chiar exista astfel de preoti,sau calugari. Lipsa timpului si multimea enoriasilor este principalul obstacol al unei spovedanii complete.Ei,preotii, ar vrea saracii sa faca totul cum trebuie,dar cand le suna mobilul chiar in timpul spovedaniei,si ii intrerupe baiatul care a montat centrala (asa s-a intamplat la mine),iar la coada mai stau 50 de persoane ,efectiv ,omeneste vorbind,nu au cum sa nu aiba tentatia de a grabi lucrurile. Acum,referitor la valabilitatea impartasaniei,teoretic ,nu numai ca nu e valabila,dar chiar iti inrautateste starea ,caci daca nu ai marturisit toate pacatele ,se vor dubla si cele care le-ai marturisit(Asta nu e de la mine,asa s-a rugat preotul cand ti-a facut dezlegarea) Dar practic,Hristos cred ca vede cainta din suflet,vede ca suntem pe un drum,si apreciaza fiecare pas pe care il facem,cu conditia ca macar data viitoare sa il facem cum trebuie. Dreptatea Lui nu este intrecuta decat de Mila Lui ! |
|
||||
|
||||
![]()
Este o intrebare delicata... si peste masura mea de a raspunde...., un duhovnic iscusit ar putea sa te lamureasca, oricum din ce am citit eu pacatele odata marturisite nu se mai spun la urmatoarea spovedanie doar daca... le-ai mai facut din nou. Doamne Ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Eram și eu îngrijorat că nu știam dacă rămân valabile Tainele săvârșite.
Oricum, ceea ce a făcut părintele nu a fost în regulă. Îmi plăcea de el mult, avea predici frumoase, dădea sfaturi bune dar acum că am văzut cum a Spovedit o să caut pe altcineva. lupanbogdan, am auzit despre un preot Tudor de lângă o bisericuță improvizată lângă Metrom.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]()
vino cu drag... el este si duhovnicul meu actual... Doamne Ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incearca sa mergi inainte pe acest drum,si nu te spovedi doar in posturi,ci incearca sa te spovedesti saptamanal,sau maxim la doua saptamani si sa te impartasesti. Nu e mare problema daca te-ai impartasit imediat dupa spovedanie,dar mie mi se pare mai bine si mai frumos in cadrul Liturghie impartasania,are alt efect. Important este sa mergi mai departe,numai astfel vei evita astfel de stangacii inerente pentru inceput.Si daca nu-ti place duhovnicul,schimba-l. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Parerea mea e ca e mai bine (pentru tine si linistea ta) sa spui lucrul asta la urmatoarea spovedanie, inclusiv indoiala si nedumerirea, pe langa pacatele pe care le-ai uitat. Cred ca e mai bine sa spovedim si anumite ganduri, indoieli, uscaciuni care nu sunt in mod clar (legalist) pacate dar care pot rani constiinta, si sa le aducem la lumina. Pentru limpezirea sufletului.
|
|||
|
|||
![]()
Daniel
Tu te spovedesti saptamanal/2 sapatamani ? Stiu ca asa trebuie ,dar de cand merg la Biserica in Bucuresti,nu am vazut pe cineva asa . Pentru ca l-as fi tinut minte daca il vedeam 2 sapatamani la rand . |
|
||||
|
||||
![]()
:) Poți să-mi spui unde mai exact se află situată biserica?
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|