Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2010, 15:51:12
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Pai zi Rockon, cand o asculti si te uiti la clip, poti zice in sinea ta: Nascatoare de Dumnezeu, fecioara, , bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ne-ai nascut noua pe Mantuitorul sufletelor noastre? :)

Nu exclud posibilitatea, eventual daca o faci dintr-un soi de tristete amestecata cu disperare, dar nu in timp ce admiri ceea ce se aude/vede.

Poti da Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pentru ca exista aceasta piesa pe pamant? Crezi ca Ingerul tau pazitor se bucura si se veseleste de ea cand o asculti?

Last edited by Jane Says; 26.06.2010 at 15:53:44.
Vechi 26.06.2010, 15:55:50
RoCkoN RoCkoN is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Are dreptate intr-o privinta: intr-adevar, confuzi crestinismul cu ce NU este (adica nu e: pietism fanatic care traieste din interziceri). Nu e vorba despre asta.

Cine ajunge dintre crestini sa nu mai asculte muzica de genul acesta o face nu pentru ca e batut cu biciul de cineva, ci pentru ca ajunge sa isi dea seama ca muzica aceasta ii raneste sufletul. La cate chestii am imbratisat si eu inainte si aveam impresia ca ascult cea mai misto muzica de pe pamant -- acum cand trebuie sa rabd si sa ascult, ca-mi pun altii -- stau cu sufletul crispat si abia astept sa se termine ceea ce inainte poate ar fi fost piesa vietii mele.

Si asta fara sa imi impuna nimeni ceva.
muzica asta nu ma sperie sau pur si simplu e muzica chiar daca are versuri mai agresive . rappul de exemplu este mult mai vulgar . dak stai sa te gandesti bine mai toata muzica poti sa zici ca e satanista deoarece toti artisti is vand sufletu idustriei muzicale si mai toti vorbesc in ele despre dragoste (ma refer la sex) sau la alte prostii de genu asta
Vechi 26.06.2010, 15:56:57
RoCkoN RoCkoN is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pai zi Rockon, cand o asculti si te uiti la clip, poti zice in sinea ta: Nascatoare de Dumnezeu, fecioara, , bucura-te Marie cea plina de dar, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, ca ne-ai nascut noua pe Mantuitorul sufletelor noastre? :)

Nu exclud posibilitatea, eventual daca o faci dintr-un soi de tristete amestecata cu disperare, dar nu in timp ce admiri ceea ce se aude/vede.

Poti da Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh pentru ca exista aceasta piesa pe pamant? Crezi ca Ingerul tau pazitor se bucura si se veseleste de ea cand o asculti?
nu am de unde sa stiu intreabal
Vechi 26.06.2010, 15:58:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de RoCkoN Vezi mesajul
nu am de unde sa stiu intreabal
Pai intreaba-l tu, ca pe tine te pazeste :) Sfinte Ingere Pazitorul vietii mele, fac bine? Iti place? Sau te intristez?
Dar la restul cum raspunzi? :)
Vechi 26.06.2010, 16:06:10
RoCkoN RoCkoN is offline
Junior Member

Implicit

O persoana daca ascult un anumit stil de muzica nu inseamna ca nu e credincios muzica pt mine e ca un hobby. De exemlu cunosc o persoana care e profesor de matematica si e rocker . Are o camera numai cu cd si casete cu rock . Asta nu inseamna ca e satanist sau ceva de genu asta
Vechi 26.06.2010, 16:08:50
Senior Member

Implicit

Citat:
O persoana daca ascult un anumit stil de muzica nu inseamna ca nu e credincios muzica pt mine e ca un hobby. De exemlu cunosc o persoana care e profesor de matematica si e rocker . Are o camera numai cu cd si casete cu rock . Asta nu inseamna ca e satanist sau ceva de genu asta
Eu n-am vorbit de satanism.
Te-am intrebat simplu daca tu poti aduce o rugaciune cat de cat sincera de slava si bucurie cand asculti muzica aceasta? Un stih de lauda Maicii Domnului?
Vechi 26.06.2010, 16:35:57
RoCkoN RoCkoN is offline
Junior Member

Implicit

nu am cu cn discuta . da is rocker . ador rockul . da cum puteti dovedi ca rockul este satanist

bn na va comvine este da si nu sa ma mai vedeti nici odata pe acest forum.
Vechi 26.06.2010, 16:44:07
Senior Member

Implicit

Citat:
nu am cu cn discuta . da is rocker . ador rockul . da cum puteti dovedi ca rockul este satanist

Frate, cine te-a facut satanist ?
De ce ne acuzi de lucruri pe care nu le-am scris?
Vechi 26.06.2010, 17:53:42
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:

Iar s-a ajuns la polemica asta. Nu mai generalizăm.
Asculți în măsura în care nu te influențează în mod negativ și în măsura în care nu te abate de la rugăciune sau de la cărarea duhovnicească.

Dacă nu te rogi și nu-ți pasă ... asta-i cu totul altă problemă.

Însă orice creștin bun va conștientiza că nu poate asculta decât melodiile cu versuri normale. Nu mă refer la ritm. Poate fi el oricât de lent sau rapid.

Dar când ești creștin, nu-ți prea mai arde de melodii cu versuri de genul „hail satan” sau „satan is my master” sau Doamne iartă-mă alte blasfemii. Ălea da sunt foarte satanice și pe față și te minți singur dacă negi lucrul ăsta.

Nu generalizăm, Iron Maiden au unele melodii frumoase despre Dumnezeu spre exemplu (ascultă „Hallowed be Thy Name” și „Rime of the Ancient Mariner”). Dar pentru a-ți da seama dacă te influențează sau nu trebuie totuși să ai un discernământ, să ai o anumită luciditate. Nu doar să negi influențele cu scopul de a te absolvi de vină în fața lumii. Nu așa se procedează.

Trebuie însă să recunoaștem că majoritatea copiilor nu prea au discernământ în ceea ce fac și nu conștientizează posibilele consecințe. Ăsta-i adevărul, mai ales atunci când te uiți la un concert rock mai energic și vezi spectatorii cum efectiv o iau razna. Și ei spun că nu îi influențează în mod negativ?

Dacă tu spui că nu te „manipulează” muzica și e adevăr atunci bravo ție. Însă majoritatea nu sunt așa.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Vechi 27.06.2010, 10:19:12
Dragos - NL Dragos - NL is offline
Member

Data înregistrării: 16.06.2010
Implicit

baiatu asta are 14 ani, a intrat ieri pe site si are 11 posturi toate pe un singur topic: asta.

acuma stii de ce a intrat aici si are asemenea debit concentrat? pentru ca ati facut un topic cu un titlu provocator pana in maduva oaselor. ce atitudine religioasa si mai ales ortodoxa o fi asta, nu pot sa pricep.

dar pot sa pricep ca unii trebuie sa scarmane un gen de muzica facuta de cele mai multe ori pentru eliberare. de ce? pentru ca nu accepta sa devii independent fata de biserica.

aceasta idee este sustinuta sub diferite forme pe topicul asta, pana la nebunie chiar si lipsa de discernamant.

de ce lipsa de discernamant? pentru ca acest baiat, din felul in care s-a prezentat pana acum, este dovada ca se poate asculta rock fara sa faci ceva rau cuiva, nici macar tie.

si eu ascult rock fara sa fac rau nimanui. poate cineva demonstra contrariul?!?

aici am impresia ca se afla problema. ortodoxul de pe acest site nu sufera demonstratia pentru ca il impiedica sa imbratiseze prejudecata religioasa cu un patos orb, stupid, discriminatoriu.

de toleranta, mai ales in conditiile in care omul are un comportament rational ati auzit?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este sclavia un pacat ? Viceroy Morala Crestina 42 23.02.2015 12:35:30
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
este pacat sa fac otoplastie? sweety Generalitati 34 29.03.2009 00:38:55