Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2010, 23:25:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
De cateva ori, auzi mai ! Oare de ce nu imi amintesc? Dar daca a fost asa inseamna ca nu ai nici o problema sa le reproduci, nu?
Caut să evit postările repetate și citatele plictisitoare. Forumul nu mai are nici un farmec dacă aruncăm unul în altul cu aceleași extrase anoste din dogmatică.
Vechi 26.06.2010, 23:26:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Aveti un nume de profil foarte interesant ,parca este numele unui dinozaur ma insel ?
Vă înșelați. Este un simplu numeral ordinal latin și înseamnă "al 35-lea".
Vechi 26.06.2010, 23:38:18
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Multa perseverenta ai Trice
Pacat ca sustii lucruri incepatoare si evidente . Evident ca omul moare,si nu mai stie de nimic,ce mare noutate ! De ce nu insisti mai degraba pe Inviere? Caci cum e in groapa stim cu toti.
Tu o sa stai in groapa ,fara cunostinta,noi o sa stam in ceruri ,daca vom fi in iad vom tanji dupa groapa ta. Dar la Inviere ,in care credem cu toti,si noi si voi,ideea e sa ne intalnim de a dreapta Domnului
Vechi 27.06.2010, 00:58:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar la Inviere ,in care credem cu toti,si noi si voi,ideea e sa ne intalnim de a dreapta Domnului
Dea Domnul!
Vechi 27.06.2010, 12:36:01
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Caut să evit postările repetate și citatele plictisitoare. Forumul nu mai are nici un farmec dacă aruncăm unul în altul cu aceleași extrase anoste din dogmatică.
atunci da-ne referinta acolo unde le-ai tradus, sau cumva ai mintit?
Vechi 27.06.2010, 13:15:07
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
Nu mi-au crescut, sunt aceleași. Vroiam să zic doar că te apreciam cu un potențial mai serios pentru o asemenea abordare superficială.

În general sunt cam zgîrcit cu complimentele - nah, că am gafat iar cu complimentele (sper să n-am probleme cu soțul tău).
pst,pst,pst... sa nu ne auda lumea.... eu nu m-am omorat sa te combat cu citate din Sfanta Scriptura....deci chiar pot parea superficiala... asa ca lasa pretentiile pentru altii.
sotul meu este de treaba si ar fi socat daca n-as primi complimente.
Vechi 27.06.2010, 14:39:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Așa. Să revenim domnule Trice. Dar, mai întâi aș avea nevoie de niște clarificări asupra credinței dv pe marginea celor discutate, ca să nu existe ambiguități.

Citat:
O întrebare destul de grea și cu potențiale capcane. O să încerc un răspuns mai nepretențios. Hristos având natura umană a murit ca orice om - că doar Scriptura zice că a murit- nu-i așa? Adică cât a fost în mormânt a fost fără activitate - că doar Scriptura zice că a înviat- nu-i așa? Termenii aceștia "moarte"-"înviere" și-au cam distorsionat sensul de la scrierea Scripturii până azi datorită multelor concepții filosofice pătrunse în creștinism.
Prin urmare, înțeleg că susțineți că în zilele în care Trupul lui Isus S-a aflat în mormânt, sufletul Lui a fost aneantizat. Apoi, a fost rechemat la viață odată cu Învierea. Am înțeles bine ? Asta susțineți de fapt ?

Citat:
Moise a fost "recuperat" după ce murise deja. De aceea și apare pe Muntele Schimbării la Față alături de Ilie ca antitipuri pentru cele două categorii ce vor fi luate la cer de Hristos la a doua Sa venire. Unii înviați, alții găsiți în viață dar transformați (1 Tes. 4,16.17).
Practic, ce spuneți este echivalent cu a susține că Moise a fost înviat cu trupul. Deci, în prezent nu există rămășițe ale trupului lui Moise în pământ. Asta susțineți și credeți ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 27.06.2010, 14:51:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prin urmare, înțeleg că susțineți că în zilele în care Trupul lui Isus S-a aflat în mormânt, sufletul Lui a fost aneantizat. Apoi, a fost rechemat la viață odată cu Învierea. Am înțeles bine ? Asta susțineți de fapt ?
Sufletul înseamnă omul viu, ființa întreagă vie. Pai dacă Domnul Hristos a murit (și Scriptura spune că a murit pentru păcatele noastre) cum putem înțelege că sufletul Lui era viu? Dacă a înviat (și Scriptura spune că a înviat!), înseamnă că a fost rechemat la viață. Nu e logic? De ce să ne pierdem în filozofii deșerte?

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Practic, ce spuneți este echivalent cu a susține că Moise a fost înviat cu trupul. Deci, în prezent nu există rămășițe ale trupului lui Moise în pământ. Asta susțineți și credeți ?
Da. Iuda 1,9.
Vechi 27.06.2010, 15:12:10
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit pentru trice..

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
atunci da-ne referinta acolo unde le-ai tradus, sau cumva ai mintit?
Buzz.......
Vechi 27.06.2010, 15:15:53
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Hai ca-L neanitzarati si pe Hristos, nu ajungea toata omenirea :) A tras si Dumnezeu un somn adanc de doua zile, nefiind constient de Sine Cel Ce este.
Asa duh de moarte ca-n teoriile astea mai rar.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42