![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Daniele, aveam o banuiala ca nu va scrie nimeni la noul tau topic. Sunt ale subiecte mai importante de discutat, nu?
Mi-a scris cineva pe privat si consider ca e bine sa cititi si voi un fragment din mesaj: "Draga frate, vreau sa iti spun ca eu sunt una din persoanele care am binecuvintare de a ma impartasi la fiecare Sfinta Liturghie.Tot ce ai postat pina acum am urmarit cu mare interes si sunt intr-u totul de accord. La inceput, pina sa avem biserica la noi in Catania, gindeam si eu la fel ca si fratii mei din tara, dar a venit acest preot nou, un deschizator de drumuri, sa zicem, care ne-a luminat pe toti. Acum suntem foarte multi la Catania care ne impartasim la fiecare Sfinta Liturghie si crede-ma, comunitatea noastra a inceput sa prospere. Ne-a invatat foarte multe si acum e o placere sa asculti slujbele la noi, pentru ca toti participam la Sf.Liturghie. Stau si ma gindesc in nevrednicia mea, daca se stia, pentru ca se stia lucrul acesta de ce am fost noi toti opriti de Sf.Impartasanie, ca doar am fi ascultat si am tinut noanele care ni sedadeau si inainte si acum. Acum ca sa ne impartasim: tinem toate cele patru posturi, miercurile si vinerile de peste an, ne spovedim la 40 de zile sau chiar mai des, fiecare dupa trebuinta si nevoi. Iar noi, care avem atita timp de cind ne impartasim in fiecare saptamina, simtim ca nu mai este nevoie de spovedanie foarte deasa, pentru ca am facut ascultare de duhovnicul nostru si sincer simtim cum Sfinta Impartasanie a lucrat in noi, a omorit foarte multe din patimile pe care le aveam. Ne-a curatit, asa ne-a zis si Maica Siluana cind a venit in vizita la noi. Impartasania la inceput arde pina te curata de patimi, dupa aceea simti adevarata lucrare. Acum mai mult ca oricind ar trebui ca preotii in toate parohiile din tara sa indrepete lumea spre Impartasania deasa, ca altfel nu se mai indreapta tara noastra. Vreau sa iti spun ca au trecut pe la noi foarte multi preoti din tara si au laudat ceea ce se intimpla la noi la Sfintele Liturghii. Au amintit ca intara lumea nu vine la biserica, iar din cei care participa si aceea nu cinta su sa spuna rugaciunile in timp cu preotul. Noi da, asa, ne-a invatat parintele nostru si vreau sa iti spun ca e o minune, abia asteptam duminica sa ne rugam, sa ne vezi cum astepatam sa ne impartasim. Ne-am format o comunitate frumoasa si traim in comuniune cu Dumnezeu."
|
|||
|
|||
![]()
Daca vreau sa ma impartasesc saptamanal , ce fac ii propun eu duhovnicului meu? Ca el nu mi-a zis, desi sunt intr-o situatie dificila si as avrea sa ma impartasesc cat mai des.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da ,trebuie sa vorbesti cu duhovnicul tau.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca duhovnicul este cel care iti recomanda la finalul Spovedaniei. Asa este, mai depinde si de noi, daca inainte de Taina Impartasaniei intervine un impediment- cu cateva clipe inainte- si nu ne da pace, ramane sa hotaram. Cu toate ca daca am avea smerenia vamesului nu am amana intalnirea cu Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
E adevarat ,e bine sa ne impartasim des ,e pentru intarirea noastra ,dar nu intotdeauna impartasania deasa duce la schimbarea launtrica.
De obicei sapataminal se impartasesc calugarii. Nu e un impediment sa te impartasesti des ,dar asta sa hotarasca duhovnicul ,el vede neputintele noastre si hotaraste cat de des sa ne impartasim. Cunosc pe cineva care se spovedea si impartasea la doua saptamini ,asta numai pentru o perioada .la recomandarea parintelui duhovnic. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreau sa atrag atentia ca la fiecare Liturghie la care participam trebuie sa ne impartasim,altfel cand se spune "cei chemati iesiti",ar trebui sa iasa si cei care nu se vor impartasi. Eu personal ,de cand ma impartasesc saptamanal,simt o putere in plus in mine,pot sa rezist mai bine tentatiilor lumesti. Este si un preot care are un blog si in parohia lui indeamna credinciosii sa se impartaseascala fiecare Liturghie,la aceasta adresa :http://deasaimpartasire.blogspot.com/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand spune preotul aceasta cerere el mai spune ca cei chemati sa cunoasca Evanghelia dreptatii si noi sa ne rugam pentru asta. E normal sa fim invitati la Cina cea de Taina pentru ca intotdeauna vor fi persoane care sa se impartaseasca la sfanta Liturghie . Dar nu e obligatoriu ,parintele Cleopa spunea ca ne putem impartasi si altfel ,de ex.in timpul sf.Liturghii ne impartasim cu darul sf.Duh. Nu mai retin exact ,el explica ca exista mai multe feluri de a ne impartasi . |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Ioan Gura de Aur o sa-ti raspunda:
Omule, nu ești vrednic să te împărtășești? Atunci nici pe celelalte rugăciuni ale Liturghiei nu ești vrednic să le auzi. Auzi pe diaconul care strigă: Câți sunteți în stare de pocăință, rugați pe Dumnezeu să vă ierte. Cei ce nu se împărtășesc se află încă în stadiul de pocăință pentru păcatele lor. Deci de ce stai? Dacă ești dintre cei ce se pocăiesc nu poți să te împărtășești. Pentru că cel ce nu se împărtășește face parte dintre cei ce se pocăiesc. Din ce pricină strigă diaconul; Ieșiți cei ce nu puteți să vă rugați lui Dumnezeu? Și tu stai cu îndrăzneală și cu obrăznicie! Iar dacă nu ești dintre cei ce se pocăiesc, ci din cei ce pot să se împărtășească, cum de nu te grijești să te împărtășești! Cum de nu socotești împărtășirea ca un mare har, ci o disprețuiești? |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebarea este,cine este asa de vrednic sa se impartaseasca saptamanal,Impartasania nu este ca o mancare sau un obiect este pura si SFANTA!E bine si rar dar meritat si cu vrednicie si curatie!!!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avantajul mare pe care-l are spovedania saptamanala este aceea ca nu uiti pacatele facute de la o saptamana la alta. Ma intreb, cum se pot tine minte toate cele facute timp de 365 de zile? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim des sau rar? | Va_iubesc | Impartasania (Taina Euharistiei) | 978 | 17.05.2017 02:29:00 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|