![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu........
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evanghelia pe care o vestesc eu nu sunt povesti cum ca painea se transforma, si nici Sf Scriptura nu spune asta. Cand ai sa imi explici cum era treaba la cina, si care era trupul real al Domnului atunci iti voi da dreptate, pana atunci abtine-te de la ironii ieftine. |
|
|||
|
|||
![]()
pai nu se leaga, nu mi-ai raspuns la intrebarea cu trupul Domnului.1 Corinteni nu e filozofie numai ca interpretarea ta si a celorlalti nu ofera raspuns la intrebarea care am pus-o si anume care era trupul Domnului in seara cinei. Ocolesti intrebarea asta si vii cu fel si fel de teorii.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu am ajuns sectar. Si nu de aia am ales o alta confesiune, ci pentru faptul ca pana la o anumita varsta nu mi s-a zis nimic despre Evanghelie, tot ce faceam erau niste ritualuri si atat. Nimic despre pacat, despre pedeapsa Domnului. Nu aveam nici o sensibilitatea la pacat pentru ca nici un ritual nu iti poate schimba inima. Prefer sa ma opresc aici.
|
|
|||
|
|||
![]()
lasa sa fiu eu prost si sa merg in cer, decat destept ca tine si sa ma duc in iad.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Deci Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Nu Moise v-a dat pâinea cea din cer; ci Tatăl Meu vă dă din cer pâinea cea adevărată. Căci pâinea lui Dumnezeu este cea care se coboară din cer și care dă viață lumii. Deci au zis către El: Doamne, dă-ne totdeauna pâinea aceasta. Și Iisus le-a zis: Eu sunt pâinea vieții; cel ce vine la Mine nu va flămânzi și cel ce va crede în Mine nu va înseta niciodată. " Dupa cum vezi spune ca cel ce vine la El nu va flamanzi, nu cel ce il mananca pe El. La fel si cu cel ce crede in El. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta sa o folosesti in cazul tau, eu sunt ferm convins ca il voi vedea. Ma incred in promisiunea Mantuitorului. Imi pare rau de tine daca asta e convingerea ta in ceea ce te priveste.
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti deja mantuit zorobabel?Stii deja cum vei fi judecat?Oare ai deja toate pacatele iertate?Interesant.Nu e prima data cand aud asta da va cam va substituiti Judecatii Domnului.Nu merge ce spui tu pt >Daca Mantuitorul(repet:se adreseaza direct si fara ocolisuri),prin Sangele si Trupul Sau (vin si paine)facea un nou legamint,in fata Tatalui,pentru mantuirea noastra,atunci este clar cine anume putea transforma painea si vinul.Cum a fost posibil?Pai daca avem in acesta scena,cu acesta tema,pe Fiu care face un asemena legamint in fata Tatalui..oare cine mai lipseste si care ar fi putut transforma vinul in singe si painea in trup?Logic vorbind.Si atunci se explica de ce nu ne explicam noi.Singurul mod logic de a explica>daca s-ar intimplat aceea transformare atunci acolo a actionat Duhul Sfant.Si cam aici se termina partea cu analizatul.PS>daca vrei sa mergi pe propovaduirea Bibliei da imi spui ca esti deja mantuit sau ca deja stii(tu personal) ca vei vedea Raiul eu am tulit-o.
Last edited by Scotianul; 02.07.2010 at 11:11:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Da.
Citat:
Nu ma substitui niciunei judecati, nu cunosti cuvintele Mantuitorului: "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață." Citat:
Partea cu transformarea nu poti sa o intelegi pentru ca esti setat pe o idee. Mi se pare interesant ca aici iei cuvintele in sens literal, dar in alte locuri unde trebuie luate literal le iei in sens meforic. Nu intru in dezbateri despre siguranta mantuirii, asa ca nu ai de ce sa o tulesti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceeași confuzie între material și spiritual care dă valențe de-a dreptul blasfemiatoare concepției ortodoxe. Cum să muști și să guști din Dumnezeu (Doamne iartă-mă!), El care e de neatins și de esență spirituală (nu fizică) pe de-asupra? Verbul [ta'am] = a gusta din originalul ebraic are și conotație spirituală, nu doar fizică, însemnând aici a experimenta (precum în Evrei 6,5 și 1 Petru 2,3). Cea mai sigură dovadă a religiei este de găsit în experiența personală. Fără experiența creștină, religia lui Hristos este numai teorie și ca simplă teorie n-are deloc putere salvatoare. Pe lângă exemplul lui Iuda, aduc și exemplul soldaților romani ce L-au crucificat pe Iisus. Aceștia au fost stropiți cu sângele lui Iisus, însă departe de a fi astfel spălați de păcate și a moșteni viața veșnică, au moștenit... Iadul! Simpla atingere fizică fără credință și fără experimentare personală este inutilă. Dintre sutele de oameni care L-au îmbulzit fizic pe Hristos (Luca 8,45-48), doar credința femeii a mântuit-o (exact așa S-a exprimat Hristos). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|