Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Mantuitorul a avut doua firi, nu doar umana ci si dumnezeiasca. Unite.Inca nu era prea tarziu pentru Iuda.. pana sa-si fi pus streangul de gat, nu era prea tarziu
28. Să se cerceteze însă omul pe sine și așa să mănânce din pâine și să bea din pahar. 29. Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind trupul Domnului. 30. De aceea, mulți dintre voi sunt neputincioși și bolnavi și mulți au murit. 31. Căci de ne-am fi judecat noi înșine, nu am mai fi judecați. 32. Dar, fiind judecați de Domnul, suntem pedepsiți, ca să nu fim osândiți împreună cu lumea.
|
O sa incerc sa-mi argumentez pozitia.Argumentul meu este in Ioan 13:26>,,Și întingând bucățica, a luat-o și a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul".Aici este clar ca nu este vorba de painea care era Trupul sau.Daca ,,intingand"(nu intinzand)are sensul de ,,a imuia in ceva"atunci e clar ca nu este vorba de painea ce urma sa fie Trupul sau pt ca pe aceea a rupt-o,nu se spune ca ar fi imuiat-o in ceva.
Apoi Iuda ia bucata aceea de paine(nu se zice nimic de vin atentie!)>si ,,Și după îmbucătură a intrat satana în el." Aici Satana a intrat pt ca era o paine normala,folosita de Mantuitor doar ca indiciu pt a-L identifica pe Iuda.
Apoi ii spune ,,Iar Iisus i-a zis: Ceea ce faci, fă mai curând."adica eu inteleg ,,Pleaca.Tradeaza.Stiu ce vrei sa faci.Stiu ca satana e in tine si ca nu vei renunta"iar Iuda ,,Deci după ce a luat acela bucățica de pâine, a ieșit numaidecât. Și era noapte."Iesirea lui Iuda este intempestiva,ca si cum ar fugi efectiv cand a auzit.
Apoi Mantuitorul spune ,,Și când a ieșit el, Iisus a zis: Acum a fost preaslăvit Fiul Omului și Dumnezeu a fost preaslăvit întru El."e clara referirea la faptul ca prezenta lui Iuda acolo era incompatibila cu preaslavirea.
Eu cam asa vad lucrurile.Nu stiu daca este corect dar eu asa inteleg scena.