Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2010, 16:16:15
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
unii au mintea intunecata si nu inteleg ce se intampla in Biblie,dar cu ajutorul Sfitnilor Parinti si oamnei ai ortodoxei pot sa deschida mintea unui om,care sai lumineze mintea.Fiecare Sfant e ca o sageata ce intra cu lumina harului Duhului Sfant poti sa zici ca ai dreptate cu ei.:)
Sa dea Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.Eu am plecat de la o idee simpla>nu se putea ca Sangele si Trupul Domnului sa fie date unui tradator,unui in care satana exista efectiv.De aceea am argumentat ca acolo era Sangele si Trupul Domnului la care Iuda nu ar fi avut acces pt ca indirect s-ar fi infruptat si satana ceea ce ar fi greu de imaginat.vedeti ca a putut manca painea simpla(de aceea nu a vorbit Hristos metaforic ci direct>asa cred eu)dar nu mai putea manca ce au mancat ceilalti.Nu exclud existenta parerilor contrarii.Eu doar mi-am argumentat pozitia mea ca sa ma fac inteles.

Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti
Vechi 02.07.2010, 16:26:25
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Sa dea Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.Eu am plecat de la o idee simpla>nu se putea ca Sangele si Trupul Domnului sa fie date unui tradator,unui in care satana exista efectiv.De aceea am argumentat ca acolo era Sangele si Trupul Domnului la care Iuda nu ar fi avut acces pt ca indirect s-ar fi infruptat si satana ceea ce ar fi greu de imaginat.vedeti ca a putut manca painea simpla(de aceea nu a vorbit Hristos metaforic ci direct>asa cred eu)dar nu mai putea manca ce au mancat ceilalti.Nu exclud existenta parerilor contrarii.Eu doar mi-am argumentat pozitia mea ca sa ma fac inteles.

Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti
mai bine e sa ai incredere ce spun Sfintii Parinti care stiu ce mai bine si sunt iubitor,Dumnezeu ia ajutat pe ei cu ajutorul Duhului Sfant ca acest har nu poate avea nimeni,nu mai celui ce foloseste mintea cu intelepciune si stie ce vrea sa faca dupa voia Domnului,nu dupa capul sau.

ex:sa merg sa propovaduiesc,dar numai cu voia Domnului ci cea ce spune El acela sa indeplinesc si sa cred ce spune El,nu sa fac eu de capul meu,dar Sfintii Parinti sunt demn de urmati ca ei stiu ce mai bine.
Vechi 02.07.2010, 16:27:45
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

dar de sigur nu am acel har,ii las pe ei sami spuna invataturile lor.
Vechi 02.07.2010, 16:40:45
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Sa dea Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.Eu am plecat de la o idee simpla>nu se putea ca Sangele si Trupul Domnului sa fie date unui tradator,unui in care satana exista efectiv.De aceea am argumentat ca acolo era Sangele si Trupul Domnului la care Iuda nu ar fi avut acces pt ca indirect s-ar fi infruptat si satana ceea ce ar fi greu de imaginat....
bun modul de abordare.
Nevrednicia omul la Impartasanie nu se leaga de starea de pacat a omului ci la dorinta lui de a renunta la pacate (de a se pocai), de aceea cel care se impartaseste cu gandul de a mai pacatui "oasanda isi ia lui"... iar pacatosului care s-a spovedit si ii pare rau de ce a facut si isi doreste din toata inima sa nu mai faca, acestuia impartasanie este impacare cu Hristos spre viata vesnica.

satana nu se poate "infrupta" din trupul si sangele Domnului pentru simplul motiv ca asa cum intunericul este doar lipsa luminii (adica nu are o existenta in sine) si precum intunericul "fuge si se risipeste" cand vine lumina... asa si cel rau piere in prezenta lui Hristos.

Desigur ca satana care cauta cel mai mult sa batjocoreasca pe Dumnezeu, pe Hristos, isi va indrepta atacurile in primul rand asupra Sfintei Impartasanii pentru ca stie ca ii piere toata puterea cand oamenii de buna voie aleg sa se uneasca cu Hristos, cu adevarat trupul si sangele LUI datator de viata vesnica, nazuid spre lepadarea de pacate (adica de a face voia celui rau).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42