Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2009, 16:39:54
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Da-mi exemplu de proza erotica neieftina
Noptile Albe"
Dostoievsky
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 14:31:27
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nici eu nu am ajuns yoghin si am citit cartea cu mult drag. Ca mine o pot face si ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 14:42:47
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Cine nu stie Maitrey se studiaza in clasa a IX-a la liceele teoretice.
Asta in Romania.
Eu ma intreb cei care au copii la liceu nu le e frica caci copii lor citind aceasta va iesi din ei niste yoghisti obsedati sexual cu mintea distrusa , de nu mai pot sa invete nimic?
Acum am vazut acest topic...vai Doamne!!! va dati seama ce tragedie ca se studiaza la liceu romanul X...poate doresti ca la scoala sa se studieze la Lb. Romana doar Sf. Scriptura din cls.1 pana in cls 12. La istorie tot Sf. Scriptura dar din pct de vedere istoric, la geografie tot asa dar din pct de vedere geografic...la limbile straine tot Sf. Scriptura dar in limba respectiva.
Unde o fi dreapta socoteala dragi frati? exagerarile si habotnicia nu te ajuta decat sa o iei razna in cel mai scurt timp.
Eu nicaieri nu am citit ca Dumnezeu ar fi impotriva culturii si a evolutiei...din contra...
Saracul OM cum singur isi alege traseul: ori sa ramana la stadiul de primata, ori sa se substituie lui Dumnezeu, doar calea de mijloc nu o vede...
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 15:06:54
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Mi-am facut timp sa citesc toate mesajele, sa incerc sa-mi creez o impresie despre ce se incearca a se discuta....

Fratilor, ar trebui sa fim deja obisnuiti cu zelul lui Mihailt, dar parerea despre Eliade o impartasesc si eu chiar daca nu in aceeasi masura cu Mihai.

Nu am citit intreaga opera a lui Eliade, decat ce se cerea in liceu si (pe mine) nu m-a impresionat chiar deloc, dar probabil are si scrieri mai bune care ar fi fost mai potrivite decat Maitrey. Sunt de parere ca sunt carti mult mai valoroase si mai bune decat ce se invata in liceu. Si de la Rebreanu, romanele erau aiurea, in schimb nuvelele lui ar fi fost chiar adevarate lectii de viata pentru multi. Alt caz Macedonski - Noapte de decembrie; are poezii mult mai serioase decat asta (macar daca punea Noapte de Noiembrie). Si lista poate continua....
Reply With Quote
Vechi 02.07.2010, 16:04:37
rainbow rainbow is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.12.2009
Implicit

Este o carte foarte buna, eu am citit-o de doua ori si am apreciat valoarea ei pentru literatura romana. Mi se pare absurd sa tragi concluzii de genul asta totusi.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2010, 16:13:36
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu am aproape 31 de ani acum.
Adica am dat bacalaureatul acum 12 ani.
Dom-le fara suparare dar Mircea Eliade cand a scris Maitrey nu avea nici macar capacitatea sa se exprime literar.
(nu stiu daca a ajuns sa aibe vreodata aceasta.)
Romanul seamana foarte tare cu proza gen Sandra Brown.
Ce sa studieze?
Pe Panait Istrati l-ati citit?
Sau pe Mihail Sadoveanu? si mai sunt suficienti mari scriitori romani,mari cu adevarat.
Eu am vazut la Caragiale numai proza de mahala.
Literatura ar trebui sa fie o arta sa faca sufletul uman mai frumos nu sa il urateasca prin tragedii erotice ieftine cum sunt cele ale lui Eliade sau prin mahalagisme cum sunt cele ale lui Caragiale.
Parol, monser! Eu cred ca te-ai potrivi f bine drept personaj in operele lui Caragiale Stii ca, in principiu, comedia e o tragedie. Intotdeauna in spatele operelor lui Caragiale a existat un zambet trist, un zambet care niciodata nu va disparea, si asta tocmai pt ca in viata de zi cu zi lucrurile se desfasoara ca in comediile dramaturgului nostru.
Despre Maitrey nu pot sa spun nimic, nu am studiat la liceu acest roman si nici nu l-am citit, nu prea ma intereseaza romanele de dragoste. Mai ales acum.
Reply With Quote
Vechi 03.07.2010, 16:25:45
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Imi amintesc, pe vremea când eram la liceu (adică în timpuri imemoriale), Maitreyi, ca și alte romane de Eliade, se citea pe sub mână, în ediții samizdad, bătute la mașină. Tare am fi vrut atunci să de găsească în librării. Dacă erai prins că citești așa ceva, te temeai că te ia Securitatea în colimator. Nu te lua, dar rămăsese frica anilor 50, când simpla rostire în public a numelui autorului era considerată semn de adăpare la cultura capitalistă decadentă și în curs de putrefacție. Ei bine, acuma această carte e în librării. E chiar în programa școlară. Dar nici așa nu e bine. Indiferent că e voie sau că nu e voie, mereu vor fi nemulțumiți.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 03.07.2010, 20:24:26
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Si eu l-am facut tot in a 9-a si nu mi s-a parut ceva neobisnuit si rau la el.Si nu cred ca poate sa nasca oameni obsedati cum ai zis tu.Mihail,in general,tu exagerezi cam mult.Este un roman ca toate celelalte si ca multe filme la care au acces si copii ,cu iubire adevarata,cateva sarutari etc.As putea prezenta si eu informatii despre acest roman fiind importat in literatura limbii romane dar a facut-o LapetiteMoc.Eliade ramane un autor foarte important al Romaniei si operele lui sunt de-a dreptul impresionante.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate un crestin ma poate ajuta? andrei1994 Umanitare 6 16.10.2011 16:02:01
Problema pentru liceu teologic Dragoshel Sectiune dedicata profesorilor de religie 5 17.02.2011 18:52:12
nu am inteles ceva din pateric poate ma ajuta cineva annajanette Generalitati 10 14.07.2010 13:32:47
Poate imi dati shi mie un sfat ceva... Silencer Intamplari adevarate 7 12.08.2008 21:35:25
Religia in liceu steffiy Teologie si Stiinta 8 08.03.2008 21:12:02