![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Din pacate nu am, eu l-am cumparat cu multi ani in urma si este sub forma unei carticele mici....cand am spus ca vi-l recomand ma gandeam sa va interesati singuri in magazinele de specialitate sa il cumparati daca o mai exista pe piata...in rest pe net nu m-am gandit sa ma uit dar am sa o fac si daca gasesc ceva voi posta aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am cautat link sa-l postez, dar nu am gasitdecat pe scribd si nu se vede clar.. (eu l-am postat pe cel de la Manastirea Meteora pt ca scrie negru pe alb ca a crede in reincarnare este pacat.. nu cred ca la par. Cleop[a apare aceasta intrebare. Plus ferirea de prunci -care apare in multe indreptare - alt subiect care starneste controverse pe acest forum) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu prea inteleg insa ce sens are sa te duci la spovedanie sa marturisesti ca crezi in reincarnare: daca continui sa crezi, atunci cum te poate vindeca spovedania de asta? E putin ca si cum te-ai duce la spovedanie sa martuisesti ca nu crezi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Totusi, scriind, ma gandesc ca poate folosi, daca te duci cu durere in suflet ca nu poti crede tot ce crede Biserica.. Si asa, poate Dumnezeu te ajuta. NB Pentru cealalta chestiune amintita de tine, nu uita ca indreptarele de spovedanie nu sunt catehism..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de altă parte, desigur că ideile heterodoxe trebuie mărturisite, altfel cum să ne vindece doctorul sufletelor ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dupa parerea mea, nu un indreptar de spovedanie trebuie sa ne invete credinta.. Este o dovada a lipsei de cateheza in Biserica faptul ca s-a ajuns sa se scrie astfel de lucruri in aceste texte. M-am uitat putin la inceput pe acest indreptar. Cred ca amesteca lucruri foarte bune cu pareri controversate. Nu este de loc acelasi lucru sa faci vraji (da, asta nu este un lucru contestat, a fost intotdeauna considerat pacat) si sa te tratezi cu homeopatie sau acupunctura. S-a rasdiscutat pe alt fir despre asta: daca exista unii care cred ca sunt practici neconforme cu ortodoxia, exista alti crestin ortodocsi care nu vad nici o problema in a le practica. A pune asemenea lucru intr-un indreptar este dovada de manipumlare spirituala. Parerea mea, desigur. Dar eu nu o scriu in vreun iundreptar. Insasi principiul unui indreptar care ne da iluzia de a cuprinde toate pacatele posibile si in acelasi timp generalizeaza si se pierde in amanunte neimportante, in aceeasi masura, pentru toata lumea, mi se pare eronat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea il prefer altor indreptare: este adaptat la modernitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta numesc eu manipulare spirituala.
|
|||
|
|||
![]()
Dar,sa ma ierti,ce intelegi tu prin "indreptar" ?.Eu cred ca e o carte mai mica sau mai mare,scrisa de un preot sau de cineva care crede ca poate sa ne vina in ajutor,in a ne apropia de D-zeu ...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spovedanie | ioana26 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 89 | 08.08.2013 18:22:26 |
Spovedanie | alex.petrisor | Pocainta | 8 | 11.09.2011 14:43:05 |
un fel de spovedanie !? | ducesa | Pocainta | 15 | 11.07.2011 07:33:05 |
Spovedanie | mirc | Generalitati | 29 | 28.04.2010 16:07:32 |
spovedanie | cleopa | Preotul | 5 | 02.07.2008 22:28:11 |
|