Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2010, 21:02:23
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
In concluzie:nu avem niciun punct comun cu doctrina voastra ca asa renuntati la acest topic,game over.
Propun sa lasam mandria la o parte si sa avem curajul sa admitem ca punctele de credinta sunt destul de multe, numai cine nu vrea nu le vede. In ceea ce priveste doctrina, nu exista una perfecta, si nici nu ne-ar ajuta cu nimic, la judecata nu vom fi judecati pe puncte de doctrina si cu privire " la tot ce este ascuns", adica ce a stat in spatele deciziilor, actiunilor noastre.
Vechi 07.07.2010, 21:11:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Teoria punctelor comune

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Propun sa lasam mandria la o parte si sa avem curajul sa admitem ca punctele de credinta sunt destul de multe, numai cine nu vrea nu le vede. In ceea ce priveste doctrina, nu exista una perfecta, si nici nu ne-ar ajuta cu nimic, la judecata nu vom fi judecati pe puncte de doctrina si cu privire " la tot ce este ascuns", adica ce a stat in spatele deciziilor, actiunilor noastre.
Copiii mei se joaca cu alimente de plastic: au morcovi de plastic, cartofi de plastic, paine de plastic.. Orice vrei! De fapt bucataria copiilor mei are mai multa mancare decat cea adevarata (dar ce inseamna "adevarat"? Oare nu sunt eu prea mandra si ma dau rotunda ca bucataria mea este cea adevarata, iar a copiilor mei este falsa? Ar trebui sa renunt la astfel de prejudecati?)
In fine, pe baza punctelor comune: morcovii de plastic se numesc tot morcovi, au o culoare placuta si o forma incantatoare (chiar mai frumosi decat cei adevarati.. dar din nou intrebarea filosofica: ce este adevarat? Nu arat eu mandrie..etc.? Stiti discursul sectar).. deci pe baza punctelor comune, ar trebui sa asum ca mancare de plastic SATURA si POTI TRAI CU EA? Ma intreb si eu..
Vechi 07.07.2010, 21:16:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Vorbele unui copil : Dada they say the same words but mean different things..

Adica chiar daca heterodocsii zic unele lucruri ca noi pentru ei au alt inteles... Deci, nu avem nimic in comun cu ei.. Parafrazand un alt poster : Cea mai apropiata credinta de cea ortodoxa e cea catolica, insa intre cele doua e o distanta ca de la cer la pamant - Parintele Ilie Cleopa.
Vechi 07.07.2010, 21:19:27
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
In fine, pe baza punctelor comune: morcovii de plastic se numesc tot morcovi, au o culoare placuta si o forma incantatoare (chiar mai frumosi decat cei adevarati.. dar din nou intrebarea filosofica: ce este adevarat? Nu arat eu mandrie..etc.? Stiti discursul sectar).. deci pe baza punctelor comune, ar trebui sa asum ca mancare de plastic SATURA si POTI TRAI CU EA? Ma intreb si eu..
Nu veti intalni niciodata in discursul sectar sintagma „puncte comune”.

Ceea ce veti intalni la sectari suna cam asa: doar noi suntem adevarati, ceilalti sunt de plastic.

Doar noi suntem buni si adevarati pentru ca:
- vorbim in limbi
- tinem sabatul
- suntem botezati la o varsta matura la fel ca Isus
- avem sapte taine
- avem canoane si sinoade

Si multe altele de acelasi fel: mandru si intolerant.
Fiindca aceasta e sectarul. Prin definitie.

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.07.2010 at 21:22:18.
Vechi 07.07.2010, 21:22:11
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu veti intalni niciodata in discursul sectar sintagma „puncte comune”.

Ceea ce veti intalni la sectari suna cam asa: doar noi suntem adevarati, ceilalti sunt de plastic.

Doar noi suntem buni si adevarati pentru ca:
- vorbim in limbi
- tinem sabatul
- suntem botezati la o varsta matura la fel ca Isus
- avem sapte taine
- avem canoane si sinoade

si multe altele.
De acelasi fel: mandru si intolerant. Fiindca aceasta e sectarul. Prin definitie.
De fapt cred ca anna punea problema din cealalta perspectiva. Discursul sectar fiind ca noi suntem cei mandri si intoleranti. Nu ca el ar fi, Doamne fereste. El e foarte ok si fratele tuturor.
Vechi 07.07.2010, 21:31:29
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Eu cred ca sectarul este sectar indiferent ca-i dintre ai nostri sau dintre ai vostri sau dintre ai lor.

Ma iertati dar ma tem ca nu-l cunoasteti prea bine pe sectar. Cum sa fie el fratele tuturor?
Sectarul nu e frate decat cu cei din secta lui. Toti ceilalti sunt indraciti.

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.07.2010 at 21:35:48.
Vechi 07.07.2010, 21:40:36
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit doamne ajuta

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Rog pe cineva să posteze pe puncte crezul ortodox, să vedem dacă avem ceva în comun.
Mulțumesc.
cu SECTANTII nu avem nimic in comun. nimic nimic nimic
Vechi 07.07.2010, 21:45:17
Banned

Wink

Multumesc frumos Ionut.
Tocmai ma gandeam sa dau un exemplu de „discurs sectar” clasic iar tu mi l-ai oferit pe tava :))

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.07.2010 at 21:48:00.
Vechi 08.07.2010, 07:43:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca erau morti de ce sunt numiti vii?

"Dumnezeul celor vii, al lui Avraam,Isaac si Iacov"
Am crezut că vei înțelege din prima, dar se vede că te-am supraestimat. Te rog să mă ierți. Reiau mai pe îndelete:
Text fără context, devine pretext. Pretext pentru a demonstra nemurirea sufletului. Iată ce zicea Hristos în context:

31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22)

Despre ce se vorbește în contextul nesfâșiat de Dănuț? Despre învierea morților. Care era situația celor trei patriarhi la momentul când Dumnezeu rostea fraza citată de Iisus?

6. Apoi i-a zis iarăși: "Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov!" Și și-a acoperit Moise fața sa, că se temea să privească pe Dumnezeu. (Ieșirea 3)

Avraam, Isaac și Iacov erau morți. Cartea Ieșirii descrie moartea fiecăruia în parte, iar Hristos nu se "coborâse încă în Iad (conform dogmei ortodoxe)să le scoată sufletele" de acolo. Claro?
Vechi 08.07.2010, 08:56:04
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
nu vezi ceea ce sa spus si ca fiecare membru ortodox de pe acest topic au dreptate si eu sunt de acord cu ei si ,ca nu prea aveti nici un fel de doctrina comuna cu noi,fiindca noi avem cu Tainele dumnezeiesti,Sfintii Parintii,Maica Domnului,moastele,Sfanta Cruce,Liturghie,preoti,catapeteasma,etc.,Sfanta Traditie si Sfanta Scriptura corecta si fara greseli,dar la voi sunt greseli etc.,etc.
SI Hristos unde e? Nu apare nicaieri vad.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42