Citat:
În prealabil postat de Scotianul
1.Am citit acest lucru pe un site ortodox:,,Luna lui octombrie in 23 de zile: pomenirea Sfantului Apostol Iacov, fratele Domnului dupa trup." La final se spunea asa:,,Traditia Bisericii ne spune ca Sfantul Apostol Iacov a patimit moarte de mucenic, fiind aruncat de pe aripa templului din Ierusalim si ucis cu pietre, pentru credinta lui in Hristos, la anul 62, rugandu-se ca si Domnul, pentru ucigasii sai, ca nu stiu ce fac."
2.In Sfanta Scriptura se spune:,,Atunci diavolul L-a dus în Sfânta Cetate și L-a pus pe aripa templului"(Matei 4:5)
Intrebarea mea a fost:Conform traditiei ortodoxe>Iacov a fost ucis exact in acelasi loc(aripa templului) in care incercase si diavolul sa-l ispiteasca pe Mantuitor sau este vorba de o alta locatie?Din ce am gasit eu cam asta reiese.
|
nu cred sa-l fii ucis pe Iacov in aceasi loc,fiindca cam difera,uitate si vezi locurile in care a fost Iacov inainte de a patimi.Uitate unde a fost ucis,ca sar putea sa nu fie acelasi loc.
in legatura cu frate a Lui Iisus e gresit ce spui fiindca frate poate avea mai multe intelesuri de verisor,nepot,prieten, de ex Avraam cu Lot,sa ai grija,ca unii gresesc punand frate de trup,dar erau ucenicii,ca Maria Fecioara a avut un singur Fiu. :)