Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 15:55:59
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
1.Am citit acest lucru pe un site ortodox:,,Luna lui octombrie in 23 de zile: pomenirea Sfantului Apostol Iacov, fratele Domnului dupa trup." La final se spunea asa:,,Traditia Bisericii ne spune ca Sfantul Apostol Iacov a patimit moarte de mucenic, fiind aruncat de pe aripa templului din Ierusalim si ucis cu pietre, pentru credinta lui in Hristos, la anul 62, rugandu-se ca si Domnul, pentru ucigasii sai, ca nu stiu ce fac."
2.In Sfanta Scriptura se spune:,,Atunci diavolul L-a dus în Sfânta Cetate și L-a pus pe aripa templului"(Matei 4:5)

Intrebarea mea a fost:Conform traditiei ortodoxe>Iacov a fost ucis exact in acelasi loc(aripa templului) in care incercase si diavolul sa-l ispiteasca pe Mantuitor sau este vorba de o alta locatie?Din ce am gasit eu cam asta reiese.
nu cred sa-l fii ucis pe Iacov in aceasi loc,fiindca cam difera,uitate si vezi locurile in care a fost Iacov inainte de a patimi.Uitate unde a fost ucis,ca sar putea sa nu fie acelasi loc.

in legatura cu frate a Lui Iisus e gresit ce spui fiindca frate poate avea mai multe intelesuri de verisor,nepot,prieten, de ex Avraam cu Lot,sa ai grija,ca unii gresesc punand frate de trup,dar erau ucenicii,ca Maria Fecioara a avut un singur Fiu. :)
Vechi 09.07.2010, 16:01:44
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
nu cred sa-l fii ucis pe Iacov in aceasi loc,fiindca cam difera,uitate si vezi locurile in care a fost Iacov inainte de a patimi.Uitate unde a fost ucis,ca sar putea sa nu fie acelasi loc.

in legatura cu frate a Lui Iisus e gresit ce spui fiindca frate poate avea mai multe intelesuri de verisor,nepot,prieten, de ex Avraam cu Lot,sa ai grija,ca unii gresesc punand frate de trup,dar erau ucenicii,ca Maria Fecioara a avut un singur Fiu. :)

Notiunea de ,,frate"am folosit-o pt ca asa se spunea pe acel site.Am mai citit opinii pe acest aspect precum ai explicat si tu si cred ca ai dreptate.Insa la catolici am inteles ca este diferit privita problema.Poate ma insel.Intrucat gasisem informatii in mai multe surse am zis sa vad si pe partea de traditie ortodoxa ce se spune.Referitor la locatie>sunt cel mult indicii.Nu pot spune cu certitudine dar cautam si alte opinii.Este foarte foarte posbil sa fie cum spui tu.
Vechi 09.07.2010, 16:03:26
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Notiunea de ,,frate"am folosit-o pt ca asa se spunea pe acel site.Am mai citit opinii pe acest aspect precum ai explicat si tu si cred ca ai dreptate.Insa la catolici am inteles ca este diferit privita problema.Poate ma insel.Intrucat gasisem informatii in mai multe surse am zis sa vad si pe partea de traditie ortodoxa ce se spune.Referitor la locatie>sunt cel mult indicii.Nu pot spune cu certitudine dar cautam si alte opinii.Este foarte foarte posbil sa fie cum spui tu.
ca si prieten desigur a Domnului,o sa ma uit si sa vad locatia :)
Vechi 09.07.2010, 16:06:35
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
ca si prieten desigur a Domnului,o sa ma uit si sa vad locatia :)
Multumesc frumos pentru ajutor Andrei.Si dl.Mihnea Dragomir m-a ajutat cu o informatie pe acest aspect asa ca trebuie sa mai cercetez.Multumesc si domnului kesarion_breb pt participarea la discutie.Important este sa participi nu sa castigi.Parca Pierre de Coubertin a spus asta.Acestea fiind spuse va doresc o zi frumoasa in continuare.Cel de Sus sa fie alaturi de dvs.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42