Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 19:02:27
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Cred că e teribil să te crezi atoateștiutor, să nu mai ai dubii... Mulțumesc Domnului că eu încă îmi pun întrebări și încă mai caut răspunsuri.

Probabil că nu suntem atât de versați în experimentarea acestor profunzimi [βάθος] (Apoc. 2,24) mistice deoarece "ne-am rupt", "am ieșit" [έξέρχομαι] (Apoc. 18,4) din Babilonul mistic - promovatorul Tainelor [μνστήριον] (Apoc.17,5) ascunse celor neinițiați.[SIZE=4]
[/SIZE]
Verbul românesc "a se preface" este în acest foarte sugestiv, deoarece înseamnă și transformare și contrafacere (falsificare), ceea ce, în ultimul sens, se potrivește. Să-mi fie cu iertare, dar o astfel de ierurghie nu este nici măcar o vrăjitorie reușită. Te face să crezi că e magie albă, dar nu există nici un simț fizic sau duhovnicesc care s-o verifice. Vrăjitorii lui Faraon au fost mai eficienți (Ex 7:11-12).
Din nefericire, această pretinsă Taină dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică. Dacă ar fi așa însă, de ce este nevoie de o repetare a acestei Taine ? Dacă este atât de eficientă și Îl aduce pe Hristos Însuși în trupul și sufletul nostru, ce se întâmplă de fapt? Cum se face că a doua zi sau după o săptămână și-a pierdut efectul?
Cu prostul simplu, ne-nvatat te lupti un pic si ai scapat. Dat duci o lupta infernala cu prostul care are scoala !

In ceea ce priveste experimentarea profunzimilor intr-adevar nu sunteti versati, pentru ca v-am spus ca cele sfinte nu le da Dumnezeu cainilor. Insa despre posibilitatea experientelor mistice, de iluminare, pe care le-au trait marii sfintii inca de la sfintii apostoli incoace marturiseste atat sfanta scriptura cat si sfanta traditie a sfintilor bisericii.

Ia auzi ce spune sfantul Pavel:
"Cunosc un om întru Hristos, care acum paisprezece ani – dac'a fost în trup, nu știu; dac'a fost în afară de trup, nu știu; Dumnezeu știe – omul acesta a fost răpit până la al treilea cer. Și-l știu pe acest om – fie în trup, fie în afară de trup, nu știu; Dumnezeu știe – că a fost în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu-i este îngăduit omului să le grăiască." (II Corinteni 12, 2-4)

Dupa parerea ta sfantul Pavel nu marturiseste aici o experienta mistica, dincolo de lumescul in care va balaciti voi sectarii. Deci daca voi nu sunteti capabili sa aveti astfel de experiente si nici Dumnezeu nu va da pentru ca sunteti prea porcalai la cuget ca sa primiti lucrurile cele mari, asta inseamna ca nimeni nu poate trai asa ceva si nu poate sa cunoasca la nivel mistic, nu-i asa sectarule?
Si nu intamplator asemenea experiente nu le au nici macar toti crestinii pentru ca nu toti au fost alesi de Dumnezeu precum Saul din Tars si nici toti crestinii nu sunt de inaltimea duhovniceasca a apostolului neamurilor.

Ia sa mai vedem una:
"Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță" (Apocalipsa 1, 10)

Din nou un verset neplacut pentru oamenii care se balacesc in pamantesc si lumesc. Probabil ca dupa parerea ta sectara Ioan apostolul si evanghelistul iubirii atunci cand era in duh era inca la nivelul obisnuit de constiinta. Din punctul tau sectar de vedere Ioan cu siguranta nu ar fi ajuns la nivelul mistic de intelegere pentru ca nu ii ingaduie marginirea si limitarea ta mentala. Bineinteles ca un om care nu ar fi trait dimensiunea mistica, tainica, si-ar fi permis sa scrie o evanghelie si sa mai si vorbeasca despre Logos, principiul suprem al existentei. Bineinteles, sa stai sa gandesti despre Logos, si sa mai si fii in duhul este probabil la mintea oricarui sectar lipsit de luminarea dumnezeiasca.

Ia sa mai vedem unul, ca poate nu esti convins cat de mult poti sa iti bati joc de Sfanta Scriptura:
"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei." (Apocalipsa 21, 1-2)

Inca un verset care contrazice pe cei care sunt lumesti dar se cheama pe ei insisi cu emfaza ca sunt duhovnicesti. Probabil ca astfel de viziuni care au fost daruite numai unor alesi sa le cunoasca, acesti apostoli nu le vedea in stari supranormale, mistice, ci stateau intr-o adunare sectara.

Ia sa mai vedem unul ca poate sectarilor inca nu le vine sa creada cat de mult sunt de deraiati de la adevarul Scripturii, si intr-adevar acest versete mi se par dintre cele mai incredibile:
"Și înțelepciunea o propovăduim la cei desăvârșiți, dar nu înțelepciunea acestui veac, nici a stăpânitorilor acestui veac, care sunt pieritori, Ci propovăduim înțelepciunea de taină a lui Dumnezeu, ascunsă, pe care Dumnezeu a rânduit-o mai înainte de veci, spre slava noastră, Pe care nici unul dintre stăpânitorii acestui veac n-a cunoscut-o, căci, dacă ar fi cunoscut-o, n-ar fi răstignit pe Domnul slavei; Ci precum este scris: "Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". Iar nouă ni le-a descoperit Dumnezeu prin Duhul Său, fiindcă Duhul toate le cercetează, chiar și adâncurile lui Dumnezeu. Căci cine dintre oameni știe ale omului, decât duhul omului, care este în el? Așa și cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu. Iar noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul cel de la Dumnezeu, ca să cunoaștem cele dăruite nouă de Dumnezeu; Pe care le și grăim, dar nu în cuvinte învățate din înțelepciunea omenească, ci în cuvinte învățate de la Duhul Sfânt, lămurind lucruri duhovnicești oamenilor duhovnicești. Omul firesc nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește. Dar omul duhovnicesc toate le judecă, pe el însă nu-l judecă nimeni; Căci "Cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-L învețe pe El?" Noi însă avem gândul lui Hristos. " (I Corinteni 2, 6-16)

Aceste versete din epistola inraia catre corinteni a sfantului Pavel sunt cu certitudine niste afronturi cumplite la modul de intelegere al Scripturii tipic sectar, adica lipsiti de Duhul lui Dumnezeu.......dar ce mai cinteaza pana la urma, nu-i asa ??? Ce mai conteaza ca aici se vorbeste despre intelepciunea tainica, ce mai conteaza ca se vorbeste de cele pe care ochiul nu le-a vazut si urechea nu le-a auzit. Acestea nu reclama sub nici un chip o experienta deasupra intelegerii obisnuite, o experienta tainica, mistica, dumnezeiasca, din punctul tau sectar, eretic si mincinos si sfidator la adresa adevarului evanghelic.

Bineinteles ca pe langa marturiile scripturistice (iar nu fripturistice, asa cum le plac sectarilor lumesti si lipsiti de Duhul lui Dumnezeu), datorita faptului ca Duhul Sfant a ramas sa calauzeasca Biserica la tot adevarul, au mai fost oameni alesi de Dumnezeu care au trait experiente mistice, dintre care cei mai multi pot fi enumerati dintre sfintii Bisericii, pe care ii cunoastem noi. Exemple de astfel de marturisitori ai luminii dumnezeiesti, ai experientelor mistice sunt, printre altii, si urmatorii (foarte deranjanti pentru duhul sectar si eretic, mostenit de la insusi tatal minciunii): sfantul Grigorie de Nazianz, Sfantul Ioan Scararul, Sfantul Simeon Noul Teolog, Sfantul Grigorie Palama si intrega traditie isihasta, Sfantul Siluan Atonitul, si multi altii.
Vechi 09.07.2010, 19:22:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
sunteti prea porcalai la cuget
Nu am reușit să-ți citesc postarea decât în diagonală, însă expresia aceasta inedită am reținut-o și m-a amuzat enorm. Mulțumesc pentru buna dispoziție ce mi-ai creat-o acum, înainte de a merge la Biserică. Să trăiești și să ai un Sabat binecuvântat!
Vechi 09.07.2010, 19:31:25
Banned

Implicit

Citat:
Nu am reușit să-ți citesc postarea decât în diagonală, însă expresia aceasta inedită am reținut-o și m-a amuzat enorm. Mulțumesc pentru buna dispoziție ce mi-ai creat-o acum, înainte de a merge la Biserică. Să trăiești și să ai un Sabat binecuvântat!
Vroiai sa zici ca mergi la adunarea ta sectara, pentru ca Biserica este una singura, aceea intemeiata de Hristos si prin pogorarea Sfantului Duh, iar aceea este Biserica Ortodoxa. Adunarea voastra sectara nu este Biserica, ci doar un surogat mincinos care isi spune biserica, insa noi stim ca si diavolul poate lua chip de inger de lumina; stim ca in vremurile de pe urma au iesit multi prooroci si hristosi mincinosi care se pretind ca sunt de la Dumnezeu, dar ei sunt de la oameni si de la diavol; stim ca diavolul i-a promis Evei ca vor deveni ca niste dumnezei, insa adevarul este ca numai prin Dumnezeu si prin Sfanta Sa Biserica credinciosii adevarati pot deveni dumnezei dupa har, prin impartasirea de firea dumnezeiasca (II Petru 1, 4). Du-te in continuare la inselarea ta sectara, caci la sfarsit cei spurcati trebuie sa se mai spurce, cei drepti sa se indrepte mai mult, iar cei sfinti sa se sfinteasca mai mult.
Vechi 09.07.2010, 21:55:21
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Vroiai sa zici ca mergi la adunarea ta sectara, pentru ca Biserica este una singura, aceea intemeiata de Hristos si prin pogorarea Sfantului Duh, iar aceea este Biserica Ortodoxa. Adunarea voastra sectara nu este Biserica, ci doar un surogat mincinos care isi spune biserica, insa noi stim ca si diavolul poate lua chip de inger de lumina; stim ca in vremurile de pe urma au iesit multi prooroci si hristosi mincinosi care se pretind ca sunt de la Dumnezeu, dar ei sunt de la oameni si de la diavol; stim ca diavolul i-a promis Evei ca vor deveni ca niste dumnezei, insa adevarul este ca numai prin Dumnezeu si prin Sfanta Sa Biserica credinciosii adevarati pot deveni dumnezei dupa har, prin impartasirea de firea dumnezeiasca (II Petru 1, 4). Du-te in continuare la inselarea ta sectara, caci la sfarsit cei spurcati trebuie sa se mai spurce, cei drepti sa se indrepte mai mult, iar cei sfinti sa se sfinteasca mai mult.
Ortodoxia nu are nevoie sa ii iei tu apararea, nu ca ai reusi sa faci asta, dar incerci si tu sarmanul intr-un stil care numai demn de dreapta credinta nu e. Nu esti in masura sa porti nici macar o discutie civilizata cu un membru de la alta biserica dar pozezi in marele apologet al ortodoxiei. Foarte ciudat
Vechi 09.07.2010, 22:00:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Ortodoxia nu are nevoie sa ii iei tu apararea, nu ca ai reusi sa faci asta, dar incerci si tu sarmanul intr-un stil care numai demn de dreapta credinta nu e. Nu esti in masura sa porti nici macar o discutie civilizata cu un membru de la alta biserica dar pozezi in marele apologet al ortodoxiei. Foarte ciudat
Bineinteles ca sunt foarte ciudat pentru tine ma pacaliciule; chiar si Duhul lui Dumnezeu este foarte ciudat pentru cei care traiesc in duhul lumii dar isi dau aere ca ar fi "spirituali".
Vechi 09.07.2010, 22:15:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Si inca o data iti spun si tie, si chiar foarte civilizat, cum de altfel am facut-o si pana acum, ca alti crestini nu sunt in alta biserica. Nu exista decat Biserica Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolica: adunarile sectare nu sunt biserica ci secte, si mai precis legiune de secte. O legiune de secte nu poate pretinde ca este biserica. Noi ortodocsii nu acceptam asemenea amagiri si inselari ale vrajmasului mantuirii noastre. Si diavolul poate lua chip de inger de lumina, dar asta nu il face mai putin inger al intunericului ! Iar o evanghelie care propovaduieste ca crestinii ortodocsi nu se impartasesc cu sfantul trup si sfantul sange al Domnului, aceasta este o alta evanghelie decat cea adusa de Mantuitorul si traita si propovaduita de toti apostoli, sfintii, marturisitorii, mucenicii sau simpli credinciosi. Iar pe cei care ne aduc o alta evanghelie, potrivit invataturii sfantului Pavel, ii dam anatemei ! De asa ceva crestinii ortodocsi nu asculta.
Vechi 10.07.2010, 00:48:06
Banned

Implicit

Citat:
stim ca diavolul i-a promis Evei ca vor deveni ca niste dumnezei, insa adevarul este ca numai prin Dumnezeu si prin Sfanta Sa Biserica credinciosii adevarati pot deveni dumnezei dupa har, prin impartasirea de firea dumnezeiasca (II Petru 1, 4).
Se pare că între timp diavolul a devenit mai neobrăzat. Dacă Evei i-a promis că vor deveni "ca niște dumnezei", ortodocșilor le promite că vor deveni de-a dreptul dumnezei! Nu știu cum ai reușit să tragi o concluzie atât de stranie din II Petru 1,4. E diferență enormă între a fi [κοινωνόί] părtași firii dumnezeiești și a fi dumnezei!
Vechi 11.07.2010, 16:25:05
Banned

Implicit

Citat:
Se pare că între timp diavolul a devenit mai neobrăzat. Dacă Evei i-a promis că vor deveni "ca niște dumnezei", ortodocșilor le promite că vor deveni de-a dreptul dumnezei! Nu știu cum ai reușit să tragi o concluzie atât de stranie din II Petru 1,4. E diferență enormă între a fi [κοινωνόί] părtași firii dumnezeiești și a fi dumnezei!
Da-mi voie sa iti spun ca tot mai mult iti dezvalui adevarata filiatie si adevarata inselare in care traiesti. Daca toata traditia crestina de 2000 de ani ne invata posibilitatea indumnezeirii dupa har (si nu mai ciunti cuvintele scrise de altii dupa cum ai tu chef !) inca de la Iisus Hristos incoace, ei bine trebuia sa vii tu si alti reprezentanti ai sectelor anatematizate sa ne spui ca Revelatia dumnezeiasca este de fapt invatatura a diavolului. Ei bine, continui cu obstinatie si cu incapatanare sa te arati al cui fiu esti si a cui voie o faci !

Suntem chemati sa devenim fii dupa har ai lui Dumnezeu, ceea ce in teologia si spiritualitatea crestina se mai numeste si cu termenul de dumnezei dupa har, pentru ca Dumnezeu dupa fire este numai Dumnezeu.

http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lui-68925.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68939.html
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ane-69494.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rea-88360.html

Ti-am scris aici doar cateva legaturi pentru lamurirea ta personala si a altora, insa resurse gasesti mult mai multe pe internet referitoare la aceasta tema, si nu numai pe internet ci si in carti si chiar si in viata daca o sa stii sa cauti (bineinteles numai in viata Bisericii lui Hristos, ca la secte nu ai nici o sansa). Poti acolo sa te dumiresti si sa vezi ca indumnezeirea dupa har este scopul vietii umane si asa este propovaduit de Insusi Fiul lui Dumnezeu. Felul in care intelegi tu crestinismul este din nou tipic sectar, rupt de adevarata traire si cunoastere a evangheliei precum si a operelor sfintilor parinti, rupt de adevarata cunoastere a lui Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant. Se vede ca voi sectarii nu aveti partasie reala cu Dumnezeu (si de altfel in sectele voastre nici nu puteti avea asa ceva) ci aceeasi partasie inchipuita, imaginata dar lipsita de realitate.

Aceeasi lipsa de traire sfanta, de experiere a Duhului Sfant, de impartasire si unire cu Hristos, aceeasi lipsa de adevarata viata duhovniceasca transpare din tot ceea ce scrieti si faceti, acelasi gol spiritual care va caracterizeaza si care va determina si sa interpretati gresit Scriptura si sa nu o intelegeti in Duhul ei, ramanand asa cum va place la intelegerea literala, trupeasca, omeneasca, lipsita de iluminarea si calauzirea Duhului Sfant. Asta se simte din tot ceea ce fac sectarii, aceeasi neputinta de a intelege si trai mai mult, aceeasi lipsa de profunzime duhovniceasca, aceeasi goliciune spirituala, aceeasi "viata spirituala" al carei destin este sa moara si sa putrezeasca pentru ca are in sine acest sambure al putreziciunii, aceeasi lipsa reala de impartasire duhovniceasca si trupeasca (adica a intregii fapturi umane) cu harul lui Dumnezeu, cu sfintenia lui Dumnezeu.

Ca sa vezi cum poate ajunge un om care s-a impartasit de harul lui Dumnezeu cu adevarat si a devenit dumnezeu dupa har, fiu al lui Dumnezeu dupa har, pentru ca Fiu dupa fiinta este numai Fiul, te rog sa urmaresti urmatorul filmulet de pe youtube si sa te convingi singur; asa poate sa ajunga un om care cu adevarat L-a trait pe Dumnezeu in el, si noi vedem numai ceea ce se poate vedea pentru ca sufletul nu prea putem sa i-l cunoastem, insa daca cu trupul a atins neputrezirea, este cert ca a atins neputrezirea si cu duhul, adica a devenit un sfant, un fiu la lui Dumnezeu, asemenea cu Dumnezeu:
http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0

Daca tu vreodata vei vedea un astfel de sfant in secta ta, sa ma anunti si pe mine; pana atunci, ia aminte care sunt posibilitatile adevaratei credinte si vietuiri in Hristos si fa o comparatie cu posibilitatile pe care ti le poate oferi credinta si vietuirea voastra crestina mincinoasa, gresita, neevanghelica, lipsita de adevarata sfintenie, lipsita de sfintele taine, eretica, sectara, lipsita de harul lui Dumnezeu curatitor, luminator si sfintitor.

Last edited by kesarion_breb; 11.07.2010 at 16:35:43.
Vechi 12.07.2010, 08:29:47
Banned

Implicit

Citat:
Da-mi voie sa iti spun ca tot mai mult iti dezvalui adevarata filiatie si adevarata inselare in care traiesti. Daca toata traditia crestina de 2000 de ani ne invata posibilitatea indumnezeirii dupa har (si nu mai ciunti cuvintele scrise de altii dupa cum ai tu chef !) inca de la Iisus Hristos incoace, ei bine trebuia sa vii tu si alti reprezentanti ai sectelor anatematizate sa ne spui ca Revelatia dumnezeiasca este de fapt invatatura a diavolului. Ei bine, continui cu obstinatie si cu incapatanare sa te arati al cui fiu esti si a cui voie o faci !

Suntem chemati sa devenim fii dupa har ai lui Dumnezeu, ceea ce in teologia si spiritualitatea crestina se mai numeste si cu termenul de dumnezei dupa har, pentru ca Dumnezeu dupa fire este numai Dumnezeu.

http://www.crestinortodox.ro/credint...ire-96183.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...lui-68925.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...oxa-68939.html
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ane-69494.html
http://www.crestinortodox.ro/dogmati...rea-88360.html

Ti-am scris aici doar cateva legaturi pentru lamurirea ta personala si a altora, insa resurse gasesti mult mai multe pe internet referitoare la aceasta tema, si nu numai pe internet ci si in carti si chiar si in viata daca o sa stii sa cauti (bineinteles numai in viata Bisericii lui Hristos, ca la secte nu ai nici o sansa). Poti acolo sa te dumiresti si sa vezi ca indumnezeirea dupa har este scopul vietii umane si asa este propovaduit de Insusi Fiul lui Dumnezeu. Felul in care intelegi tu crestinismul este din nou tipic sectar, rupt de adevarata traire si cunoastere a evangheliei precum si a operelor sfintilor parinti, rupt de adevarata cunoastere a lui Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant. Se vede ca voi sectarii nu aveti partasie reala cu Dumnezeu (si de altfel in sectele voastre nici nu puteti avea asa ceva) ci aceeasi partasie inchipuita, imaginata dar lipsita de realitate.

Aceeasi lipsa de traire sfanta, de experiere a Duhului Sfant, de impartasire si unire cu Hristos, aceeasi lipsa de adevarata viata duhovniceasca transpare din tot ceea ce scrieti si faceti, acelasi gol spiritual care va caracterizeaza si care va determina si sa interpretati gresit Scriptura si sa nu o intelegeti in Duhul ei, ramanand asa cum va place la intelegerea literala, trupeasca, omeneasca, lipsita de iluminarea si calauzirea Duhului Sfant. Asta se simte din tot ceea ce fac sectarii, aceeasi neputinta de a intelege si trai mai mult, aceeasi lipsa de profunzime duhovniceasca, aceeasi goliciune spirituala, aceeasi "viata spirituala" al carei destin este sa moara si sa putrezeasca pentru ca are in sine acest sambure al putreziciunii, aceeasi lipsa reala de impartasire duhovniceasca si trupeasca (adica a intregii fapturi umane) cu harul lui Dumnezeu, cu sfintenia lui Dumnezeu.

Ca sa vezi cum poate ajunge un om care s-a impartasit de harul lui Dumnezeu cu adevarat si a devenit dumnezeu dupa har, fiu al lui Dumnezeu dupa har, pentru ca Fiu dupa fiinta este numai Fiul, te rog sa urmaresti urmatorul filmulet de pe youtube si sa te convingi singur; asa poate sa ajunga un om care cu adevarat L-a trait pe Dumnezeu in el, si noi vedem numai ceea ce se poate vedea pentru ca sufletul nu prea putem sa i-l cunoastem, insa daca cu trupul a atins neputrezirea, este cert ca a atins neputrezirea si cu duhul, adica a devenit un sfant, un fiu la lui Dumnezeu, asemenea cu Dumnezeu:
http://www.youtube.com/watch?v=4tm3VYSLkI0

Daca tu vreodata vei vedea un astfel de sfant in secta ta, sa ma anunti si pe mine; pana atunci, ia aminte care sunt posibilitatile adevaratei credinte si vietuiri in Hristos si fa o comparatie cu posibilitatile pe care ti le poate oferi credinta si vietuirea voastra crestina mincinoasa, gresita, neevanghelica, lipsita de adevarata sfintenie, lipsita de sfintele taine, eretica, sectara, lipsita de harul lui Dumnezeu curatitor, luminator si sfintitor.
Vorba multă, sărăcia [spirituală] omului. Oricât încerci s-o dregi asta ai afirmat "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei". După har sau după ne-har.
Vechi 12.07.2010, 10:20:18
Banned

Implicit

Citat:
Vorba multă, sărăcia [spirituală] omului. Oricât încerci s-o dregi asta ai afirmat "credinciosii adevarati pot deveni dumnezei". După har sau după ne-har.
Este perfect adevarat si o sa sustin asta cat voi trai pentru ca asta este adevarul revelat, nu adevarul vostru sectar masluit, mincinos si eretic. Si aceasta este posibila (indumnezeirea dupa har) tocmai pentru ca suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, si pentru ca Dumnezeu prin Iisus Hristos S-a facut om, pentru ca pe noi oamenii sa ne poata face dumnezei dupa har. Acesta este adevarul revelat si, mai precis, esenta intregii Revelatii Dumnezeiesti, si nu ii trebuie acestui adevar confirmarea ta sectarista.

Daca nu crezi adevarul revelat cu privire la sensul suprem al omului, atunci cum poti crede ca Dumnezeu necreat, Fiul, Unul-Nascut din Tatal, Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut, prin Care toate s-au facut, a putut sa se faca om, creat, pieritor, suflet si trup. Daca tu imi explici mie cum Dumnezeul necreat S-a facut si fiinta creata prin intruparea Fiului lui Dumnezeu, atunci s-ar putea sa iti explici si cum este cu indumnezeirea dupa har a omului posibila prin Iisus Hristos Mantuitorul. Indumnezeirea dupa har a omului (ca posibilitate si scop suprem) prin Iisus Hristos este o dogma la fel de grea ca dogma intruparii si se bazeaza pe aceasta.

Daca mergi dupa modul tau sectar si eretic de gandire, atunci nu vad cum ai putea sa crezi ca Dumnezeul necreat, Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu, S-a facut trup. Insusi acest adevar evanghelic este de necrezut pentru foarte multi oameni, chiar si crestini fiind, pentru ca foloseste categorii si relatii intre categorii care par imposibile la prima vedere, iar fara adevarul istoric al intruparii si fara marturia evanghelica, nimeni nu ar putea sa creada asa ceva, pentru ca este o dogma chiar mai grea decat dogma monoteismelor, adica decat dogma existentei unui singur Dumnezeu. Aceste dogme ale crestinismului sunt insa chiar deasupra dogmelor monoteismelor gen iudaism sau islam, si insasi aceasta dificultate suprema a dogmelor (adevarurilor de credinta) ale crestinismului ii face pe multi sa nu devina sau sa nu poata deveni crestini, pentru ca aceste adevaruri dumnezeiesti sunt chiar deasupra dogmelor iudaismului si islamului si sunt imposibil de inteles cu mintea. Ele se primesc doar prin credinta si prin descoperire de la Dumnezeu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 20:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 22:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 22:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 23:03:42