Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2010, 20:48:30
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Nici aici nu ai inteles, perceptia oamenilor de la acea vreme era ca Dumnezeu este acela care ucide, numai ca e grav sa gandim la mii de ani distanta in acelasi fel. Dumnezeu nu se razbuna pe cei care nu vor sa aiba partasie cu El, nu-i sileste, ba inca pe unii ii lasa sa traiasca pana la adanci batraneti si s-o duca chiar bine.
Ok in topic am utilizat un pic de sarcasm; in VT Dumnezeu este gelos, instiga la ucidere, irascibil, fara iertare pentru vrajmasi si pacatosi ordonand sterminiul acestora. De ce atunci pune niste legi care El este primul exemplu care nu le respecta? Adica El zice sa nu ne omoram intre noi, caci ne omoara El si oricum pe acea vreme nici nu puteai sa te duci in Rai caci fu deschisa pentru muritori numai dupa nasterea lui Hristos. Deci ce pretenti avea de la lume, caci daca conduceai o viata pacatoasa sau nu, mergeai oricum in iad?
Eu oricum vorbesc despre trecut.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2010, 23:49:02
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Ok in topic am utilizat un pic de sarcasm; in VT Dumnezeu este gelos, instiga la ucidere, irascibil, fara iertare pentru vrajmasi si pacatosi ordonand sterminiul acestora. De ce atunci pune niste legi care El este primul exemplu care nu le respecta? Adica El zice sa nu ne omoram intre noi, caci ne omoara El si oricum pe acea vreme nici nu puteai sa te duci in Rai caci fu deschisa pentru muritori numai dupa nasterea lui Hristos. Deci ce pretenti avea de la lume, caci daca conduceai o viata pacatoasa sau nu, mergeai oricum in iad?
Eu oricum vorbesc despre trecut.
Abordarea literalista te duce la astfel de concluzii. Ti-am spus, in anul 2010 nu se poate sa il vezi pe Dumnezeu ca instigator sau ce ai mai zis tu, asa il vedeau inaintasii nostrii care au trait cu mult timp in urma si care intelegeau destul de putin. Iisus Cristos se identifica cu Dumnezeu Tatal si a respectat toate legile. Cat despre rai si iad, tot ce pot sa spun este ca gandind rational vom realiza ca si inante de Cristos si dupa se moare exact in acelasi fel. E destul de logic, nu e mare filozofie.

Last edited by Pandion; 10.07.2010 at 00:09:58.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 14:02:19
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
Abordarea literalista te duce la astfel de concluzii. Ti-am spus, in anul 2010 nu se poate sa il vezi pe Dumnezeu ca instigator sau ce ai mai zis tu, asa il vedeau inaintasii nostrii care au trait cu mult timp in urma si care intelegeau destul de putin. Iisus Cristos se identifica cu Dumnezeu Tatal si a respectat toate legile. Cat despre rai si iad, tot ce pot sa spun este ca gandind rational vom realiza ca si inante de Cristos si dupa se moare exact in acelasi fel. E destul de logic, nu e mare filozofie.
Pai asta este ciudat, ca pe de alta parte imi dai de inteles ca aceste lucruri sunt o consecinta a intelegerii gresite a oamenilor din acele timpuri, dar ele apar in VT care a fost scris sub influienta sf Duh.Aici apare o contradictie.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 19:30:57
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Pai asta este ciudat, ca pe de alta parte imi dai de inteles ca aceste lucruri sunt o consecinta a intelegerii gresite a oamenilor din acele timpuri, dar ele apar in VT care a fost scris sub influienta sf Duh. Aici apare o contradictie.
Nu e nicio contradictie. Dumnezeu descoperindu-se in Iisus Cristos ne dam seama ca Dumnezeu a fost perceput destul de eronat de inaintasii nostrii. E regretabil ca au trecut 2000 de ani si multi tot nu au vazut adevarata fata a lui Dumnezeu, ci se tot lovesc de tot felul de obstacole vechi testamentale care tin mai mult de perceptii ale oamenilor care au trait cu mii de ani in urma. Unii se mira, dar chiar si evreii aveau conceptii destul de limitate cu privire la Dumnezeu, iar asta se vede destul de mult in Vechiul Testament. Un singur exemplu. In cartea profetului Iona se spune ca acest om fugind de Dumnezeu si nedorind sa implineasca porunca divina, in timp ce era pe mare, Domnul a trimis o furtuna puternica. Este clar ca Iona a perceput un fenomen natural, o furtuna, ca o atentionare din partea lui Dumnezeu. Noi astazi stim cum stau lucrurile, am crescut in cunoastere, chiar si in ceea ce il priveste pe Dumnezeu, intelegem ca Divinitatea nu forteaza, nu obliga pe nimeni sa-i implineasca voia, ci lasa omul sa decida, sa aleaga.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 22:17:47
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
Nu e nicio contradictie. Dumnezeu descoperindu-se in Iisus Cristos ne dam seama ca Dumnezeu a fost perceput destul de eronat de inaintasii nostrii. E regretabil ca au trecut 2000 de ani si multi tot nu au vazut adevarata fata a lui Dumnezeu, ci se tot lovesc de tot felul de obstacole vechi testamentale care tin mai mult de perceptii ale oamenilor care au trait cu mii de ani in urma. Unii se mira, dar chiar si evreii aveau conceptii destul de limitate cu privire la Dumnezeu, iar asta se vede destul de mult in Vechiul Testament. Un singur exemplu. In cartea profetului Iona se spune ca acest om fugind de Dumnezeu si nedorind sa implineasca porunca divina, in timp ce era pe mare, Domnul a trimis o furtuna puternica. Este clar ca Iona a perceput un fenomen natural, o furtuna, ca o atentionare din partea lui Dumnezeu. Noi astazi stim cum stau lucrurile, am crescut in cunoastere, chiar si in ceea ce il priveste pe Dumnezeu, intelegem ca Divinitatea nu forteaza, nu obliga pe nimeni sa-i implineasca voia, ci lasa omul sa decida, sa aleaga.
Este o contradictie pentru ca imaginea de Dumnezeu crud si razbunator deriva din VT care fiind scris sub influienta sf Duh reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu, sau altfel spus Dumnezeu zice despre el ca e crud si razbunator.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 00:03:03
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit De ce porunca a 6-a zice sa nu ucizi....

Pentru ca nu ti-ai dori sa fii victima...Nu ?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu ucizi Man Teo Exorcismul 1 23.07.2011 10:02:28
Sa nu ucizi Man Teo Eutanasia 0 23.07.2011 09:09:17
Sa nu ucizi. Dar cand va veni pecetea? colaps Generalitati 56 04.08.2010 21:15:10
Rugaminte referitor la cum se zice Crezul in BC mihailt Generalitati 2 22.04.2010 18:34:27
Fa ce zice popa, nu ce face el... suntunOM Preotul 31 25.08.2007 01:34:00