Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2010, 01:21:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de brokeneagle Vezi mesajul
prin urmare, ar fi recomandate urmatoarele :

1. merg sa ma spovedesc si il intreb pe parinte cum ar vedea dansul o rezolvare
2. merg la o manastire si platesc 40 de liturghii pentru cei trei morti de care am precizat
3. donez bisericii unde a slujit datoria pe care o aveam la dansul
4. Milostenie si pocainta

Este corect?
Foarte corect. Asa sa iti ajute Dumnezeu!
Vechi 11.07.2010, 01:47:20
brokeneagle brokeneagle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Implicit

Va multumesc mult, doar o ultima nelamurire:

Parintele Cleopa vorbea despre faptul ca daca pui pe cineva care a injurat de cele Sfinte la Sf. Liturghie, de exemplu, e pacat. Se referea in sensul de a nu pune pe cei atei, care au trait invrajbiti impotriva lui Dumnezeu, sau foarte foarte strict? Pentru ca in privinta asta am dubii, nu sunt sigur dar cred ca e posibil sa fii auzit din gura celor raposati si cuvinte mai putin placute. Bunicul saracu, nici macar nu stiu daca a apucat sa se impartaseasca pe patul pe moarte, a murit din cauza unui accident
Reply With Quote
Vechi 11.07.2010, 19:19:46
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de brokeneagle Vezi mesajul
Va multumesc mult, doar o ultima nelamurire:

Parintele Cleopa vorbea despre faptul ca daca pui pe cineva care a injurat de cele Sfinte la Sf. Liturghie, de exemplu, e pacat. Se referea in sensul de a nu pune pe cei atei, care au trait invrajbiti impotriva lui Dumnezeu, sau foarte foarte strict? Pentru ca in privinta asta am dubii, nu sunt sigur dar cred ca e posibil sa fii auzit din gura celor raposati si cuvinte mai putin placute. Bunicul saracu, nici macar nu stiu daca a apucat sa se impartaseasca pe patul pe moarte, a murit din cauza unui accident
Se referea la cei vii. Nu avem voie sa ii trecem la liturghie pe cei necununati, pe cei care nu sunt ortodocsi si care sunt in pacate grele (aici se inscrie si luarea numelui Domnului in desert). Bine, unii ii trec si pe acestia, dar o fac pe seama lor. Pentru cei morti, stiu ca nu ii putem pe cei care s-au sinucis si pe cei care au murit in alta credinta, dar in rest... Pune-l pe bunic la liturghie, ca mare bine ii faci!
Vechi 11.07.2010, 19:24:34
OmuBun
Guest

Implicit

Alexandru, vad ca pomenesti frecvent numele parintelui Cleopa. Nu cunosc posibilitatile tale, dar pana la urma nimic nu e prea mult pentru linistea sufletului tau...
Sfatul meu: cand te intorci in tara, mergi la Sihastrie si, dupa ce te vei reculege la mormantul celui care a fost duhovnicul Moldovei multi ani la rand, cauta-l pe parintele Ciprian. Nu-ti pregati nici un discurs inainte si nici o scuza. Inarmeaza-te cu rabdare ca de obicei este foarte multa lume care asteapta (40-60 de persoane cu mari probleme de constiinta - unii stau 5 minute, altii 20 altii 40, dupa caz). De-acolo n-ai sa iesi chiuind intr-un picior ci... eventual in hohot de plans, dar cu sufletul impacat si linistit.
Eu am ajuns la el ieri intr-un mod cu totul ciudat. Auzisem multe, dar abia acum pot spune ca parintele citeste in tine ca intr-o carte deschisa. El te dezleaga si-ti spune ce trebuie sa faci. N-o sa-ti fie usor dupa aceea, dar cine spune ca trebuie sa-i cautam numai pe cei care ne dau canoane usoare sau nu ne dau deloc.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 00:27:15
brokeneagle brokeneagle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Implicit

va multumesc din suflet pentru sugestii si pareri, tuturor, dar cred ca ma voi tine de cele scrise mai sus. O sa incerc sa imi gasesc o Manastire din Judetul meu.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O sugestie pentru vacanta dumneavoastra cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 149 12.03.2019 23:21:37
Sugestie camy_d Generalitati 45 29.11.2010 13:55:19
O rugaminte pentru voi din suflet cmihai Slujba inmormantarii 4 05.08.2010 06:32:29
Pentru Suflet danyel Resurse ortodoxe on-line 14 02.10.2009 16:56:56
o sugestie vali_sch Stiri, actualitati, anunturi 1 11.01.2008 20:15:58