Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2010, 18:41:35
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

"Domnul cearta pe cel pe care-l iubeste si ca un parinte pedepseste pe feciorul care Îi este drag"(Pilde lui Solomon cap 3 vers.12)
"Raspunsu-i-a Iisus si i-a zis: "Adevar, adevar iti spun: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu".
"Iisus i-a raspuns: "Adevar, adevar iti spun, de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu."(Ioan cap 3 vers 3 si 5)
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 02:28:58
mirelat
Guest

Implicit Duminica a 7-a dupa Rusalii - Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum

Ev. Matei 9, 27-35

"Plecând Iisus de acolo, doi orbi se țineau după El strigând și zicând: Miluiește-ne pe noi, Fiule al lui David. După ce a intrat în casă, au venit la El orbii și Iisus i-a întrebat: Credeți că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credința voastră, fie vouă! Și s-au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicând: Vedeți, nimeni să nu știe. Iar ei, ieșind, L-au vestit în tot ținutul acela. Și plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon. Și fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulțimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat așa în Israel. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni. Și Iisus străbătea toate cetățile și satele, învățând în sinagogile lor, propovăduind Evanghelia împărăției și vindecând toată boala și toată neputința în popor."
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 08:38:19
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

„Si apropiindu-se fariseii si saducheii si ispitindu-L, I-au cerut sa le arate semn din cer.
Iar El, raspunzand, le-a zis: Cand se face seara, ziceti: Maine va fi timp frumos, pentru ca e cerul rosu.
Iar dimineata ziceti: Astazi va fi furtuna, pentru ca cerul este rosu-posomorat.
Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti!
Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.
Si lasandu-i, a plecat.
Si venind ucenicii pe celalalt tarm, au uitat sa ia paini.
Iar Iisus le-a zis: Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor. ”

Se vede clar cum fățarnicii interpretând cerul după pofta trupească „e cerul roșu”=„va fi timp frumos”... iar după ce trece noaptea și dimineața ei constată că „cerul este roșu posomorât” și iată ei știu cum va fi Astăzi dar nu știu cauza declanșării furtunii; ei nu mai știu să citească semnele cerului, nu mai știu decât să judece ca proorocii dar ei nu sunt niciodată de vină cu nimic, și nu vor să citească și semnele CERULUI, ce vrea să le spună fața Cerului, adică motivele pentru care peste noapte din cerul roșu și frumos, a rezultat dimineața un cer roșu, posomorât.

Și li se dă răspunsul de sus, prin Iisus Domnul, despre ce înseamnă fața aia a cerului:

Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.”

Și suntem sfătuiți:

„Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.”

adică cu siguranță să vă considerați mereu că doar din vina noastră s-a posomorât cerul, pentru că peste noapte am viclenit și desfrânat și ne-am fățărnicit și am început cu viclenie să judecăm aproapele dar să ne scoatem din culpă, și să refuzăm a citi semnele, ce anume ne spune Dumnezeu printre rânduri... ne facem că nu știm și cerem mereu semn după semn căci necrezând cerem altă dovadă și așa mai departe căci cu viclenie iată nu mai știm nici să citim, nu mai putem să citim semnele vremurilor... dar ce semn a dat Iona? Păi era vorba de iminența distrugerii cetății în următoarele trei zile : „trei zile mai sunt și cetatea Ninivei va fi distrusă!”... ei bine iată așa se vor distruge toți cei plămădiți din aluatul saducheilor și fariseilor... căci și-au atras urgia Cerului și a Pământului și se și scuză și se și fac că nu știu din pricina cărui fapt a ajuns cerul VIOLET, iar pământul ca piatra Vînătă... păi de aia... numa-așa-așa-așa!

Last edited by vsovivi; 12.07.2010 at 08:50:12.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 11:06:22
Scotianul
Guest

Implicit Exodul 3:1-6

,,Moise pastea oile lui Ietro, socrul sau, preotul din Madian. Si daca si-a manat el turma pana dincolo de pustie, a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb iar ingerul Domnului i S'a aratat intr'o para de foc din mijlocul unui rug; si a bagat de seama ca rugul ardea, dar rugul nu se mistuia. Moise si-a zis: "Ia sa fac eu cativa pasi ca sa vad aceasta mare vedenie: ce-o fi asta, ca rugul nu se mistuie...Cand insa Domnul a vazut ca el se apropie sa vada, i-a facut Domnul chemare din mijlocul rugului, zicand: "Moise! Moise!" Si el a raspuns: "Ce este?" Domnul a zis: "De-aici mai departe sa nu te-apropii!"; scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai este pamant sfant!" Si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob!" Iar Moise si-a intors fata, fiindca se temea sa se uite deschis catre fata lui Dumnezeu."
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:17:07
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit Facere cap 18, vers 2-3

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
,,Moise pastea oile lui Ietro, socrul sau, preotul din Madian. Si daca si-a manat el turma pana dincolo de pustie, a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb iar ingerul Domnului i S'a aratat intr'o para de foc din mijlocul unui rug; si a bagat de seama ca rugul ardea, dar rugul nu se mistuia. Moise si-a zis: "Ia sa fac eu cativa pasi ca sa vad aceasta mare vedenie: ce-o fi asta, ca rugul nu se mistuie...Cand insa Domnul a vazut ca el se apropie sa vada, i-a facut Domnul chemare din mijlocul rugului, zicand: "Moise! Moise!" Si el a raspuns: "Ce este?" Domnul a zis: "De-aici mai departe sa nu te-apropii!"; scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai este pamant sfant!" Si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob!" Iar Moise si-a intors fata, fiindca se temea sa se uite deschis catre fata lui Dumnezeu."
Atunci ridicandu-si ochii,a privit si iata trei Oameni stateau intaintea lui;si cum I-a vazut,a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
Apoi a zis:''Doamne,de am aflat har inaintea Ta,nu ocoli pe robul Tau![..]"-Sfant Treime si Avraam,uite scotianule o marturisire cea adevarata.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:29:13
Scotianul
Guest

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
Atunci ridicandu-si ochii,a privit si iata trei Oameni stateau intaintea lui;si cum I-a vazut,a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
Apoi a zis:''Doamne,de am aflat har inaintea Ta,nu ocoli pe robul Tau![..]"-Sfant Treime si Avraam,uite scotianule o marturisire cea adevarata.

Am observat ca Biblia, versiunea Anania,face legatura intre Geneza 18:2-3(in special 18:3),Geneza 19:1 si Evrei 13:2.La Evrei 13:2 se ofera si un indiciu pentr Geneza 18:1-8>,,filoxenie a lui Avraam"(cu trimitere si la Geneza 19:2>Lot).
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:42:10
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
Am observat ca Biblia, versiunea Anania,face legatura intre Geneza 18:2-3(in special 18:3),Geneza 19:1 si Evrei 13:2.La Evrei 13:2 se ofera si un indiciu pentr Geneza 18:1-8>,,filoxenie a lui Avraam"(cu trimitere si la Geneza 19:2>Lot).
Scotianul vad ca iti place Biblia in istorie de la Trinitas,sa te uiti si joi ca se pune despre crezul din fiecare parte unde sa rostit,ca anul acesta e pentru Crez.

uite ca niciun om ca Avraam sa fii intalnit pe Sfanta si Datatoare de viata Sfant Treime e o vizita deosebita de frumoasa.Laudat sa fie Sfanta Treime cu Sfintii de toate feluri.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:45:42
Scotianul
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
Scotianul vad ca iti place Biblia in istorie de la Trinitas,sa te uiti si joi ca se pune despre crezul din fiecare parte unde sa rostit,ca anul acesta e pentru Crez.Uite ca niciun om ca Avraam sa fii intalnit pe Sfanta si Datatoare de viata Sfant Treime e o vizita deosebita de frumoasa.Laudat sa fie Sfanta Treime cu Sfintii de toate feluri.
Prind Trinitas cand sunt in Bucuresti si am vazut lucruri foarte interesante.Joi zici ca este ,,Biblia in istorie"? Multumesc frumos>chiar ma intereseaza foarte mult.O sa urmaresc cu atentie.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:45:50
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

nu suntem vrednici de aceasta minune Scotianule ca si Avraam care si a adus o viata de crestin,aceasta cea mia frumoasa pe care cineva sa fi facut asa ceva.Dar sa nu ne deznajdaduim :)
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 16:47:34
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Prind Trinitas cand sunt in Bucuresti si am vazut lucruri foarte interesante.Joi zici ca este ,,Biblia in istorie"? Multumesc frumos>chiar ma intereseaza foarte mult.O sa urmaresc cu atentie.
e vorba despre Crezul de la fiecare popor,de exemplu azi sa vorbit despre 4 sau 5 tipuri de martusiri de credinta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30