![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, si sunt contrarie la aceasta. Iubirea si sexualitatea face parte din firea umana si consider abstinenza o prostie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 13.07.2010 at 22:33:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Bisexualitatea este o nenorocire ! Fie ca este una invocata ca fiind genetica sau dobandita, este o nenorocire, daca ne raportam la mantuire. Atfel dam in discutii inutile.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de bolile psihice ai auzit? Ca de cele spirituale clar nu, asta fiind un aspect care probabil preferi din comoditate si N alte motive sa-l ignori. Citat:
Dar din moment ce lucrurile stau taman invers, cred ca mai degraba partizanii homosexualitatii sunt pusi in dificultate cand trebuie sa argumenteze pretinsa normalitate a orientarii homosexuale. Nu ar fi mai usor sa accepte ca este o deviere de la normalitate si sa fie tratata ca atare? Nu cred ca un om normal ar osandi de ex. un om care are o problema psihica, atat timp cat este constient de ea si face tot ce ii sta in putere sa se trateze. Citat:
Daca pentru tine asta inseamna sa-ti lasi samanta peste tot unde apuci si ti se permite din slabiciune sau greseala si eventual ar trebui sa ti se multumeasca cu o vesnica iubire pentru ca ai binevoit sa faci acest gest magnific de care sunt capabili alte cateva sute de milioane de barbati, apoi ai o problema sau chiar mai multe, chiar daca nu-ti afecteaza, teoretic, functionalitatea fiziologica. Noi intelegem iubirea cea legata de sexualitate ca familie si toate valorile pe care ea le implica. Ti se pare prea complicat, restrictiv, etc? Last edited by AlinB; 18.07.2010 at 00:50:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Hai fratilor, mai lasati in pace homosexualii si bisexualii. Sunt si ei tot oameni. Nu omoara pe nimeni. Ce tot atata tam-tam, de parca voi (noi) ati(am) fi perfecti. Existau homosexuali si acum 5000 de ani, si acum 2000 de ani, si acum 100 de ani, si azi, si vor exista si pe viitor. Ce e atat de greu sa va obisnuiti cu ideea? Ii judecati de parca ar savarsi crime. Eu cred ca aici e vorba pur si simplu de homofobie.
Tocmai m-am uitat acuma la filmul 'Philadelphia' si mi-am dat seama ca ar trebui sa ne gandim de 2 ori inainte sa judecam asemenea persoane. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]()
Si Philadelphia si Brokeback Mountain fac tam tam pe coarda sensibila. Dar daca tot incepem cu amorea de corazon, fratilor: cand iubim pe cineva, indiferent de ce sex e, musai sa facem si sex cu el/ea?
Una-i prietenia si dragostea dintre doi oameni si cu totul altceva e pofta aia, mai ales cand nu serveste vreunui scop.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 18.07.2010 at 12:57:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bineinteles ca si crima exista de la inceputuri si va exista in continuare, si bineinteles ca nu sunt de acord cu ea, insa m-am obisnuit cu ideea ca nu poate fi combatuta definitiv. Iar eu am spus ca homosexualitatea nu este la fel de grava precum crima. Nu spun ca sunt de acord cu homosexualitatea, insa odata ce ea exista si va exista, ma obisnuiesc cu aceasta idee. In ceea ce tine de film, nu ma refeream la drepturile homosexualilor, ci la faptul ca era judecat doar dupa acest criteriu intr-un mod exclusiv. Poate ca acel homosexual are o personalitate si un suflet inzecit superior unui om heterosexual, insa din simplul fapt ca este homosexual deja este marginalizat si aruncat la gunoi. Dar credeti ce vreti, voi aveti dreptul sa judecati oricand pe oricine. Acolo unde ceva nu va convine, il bagati pe diavol in scena si ajungeti sa acuzati oameni cat se poate de normali ca sunt demonizati. Uneori mi se face sila de chestia asta.. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti recomand cartea Iannis cel nebun pentru Hristos Editura Evanghelismos, Bucuresti 2010 paginile 31-45; sa vezi acolo daca e prezent diavolul sau nu, in situatiile date si daca da, ai sa vezi ca din pacate nu este un singur diavol ci sute! De aceea sunt atat de inversunati cei in cauza! Apoi citeste Patimi si virtuti de Paisie Aghioritul si vezi cum spune acolo foarte clar ca de la cei care isi indreptatesc patima pleaca Duhul Sfant si aceasta atitudine este o jignire la adresa lui Dumnezeu!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Explicațiile pe care le-am folosit au fost extrem de laice, nu l-am băgat "pe diavol in scena" si n-am ajuns să acuz "oameni cat se poate de normali ca sunt demonizati." NU știu dacă sunt demonizați sau nu, dar faptul că au o preocupare excesivă pentru actul sexual pot să afirm, fără să mă tem că exagerez, nu-i așa? Și în momentul în care ai o preocupare excesivă pentru actul sexual se cheamă obsesie sexuală, deci un homosexual este măcar parțial și un obsedat sexual. Și orice obsedat are, în general, o "problemă" la "etajul superior". Iar o problemă la etajul superior se numește boală psihică. Nu știu dacă toți sunt bolnavi psihic sau nu, nu e problema mea. Dar, dacă nu sunt, cu atât mai mult: să folosești o cale de evacuare a reziduurilor din organism pe post de gaură generatoare de plăceri, asta, cred, totuși, că e o problemă?! Dacă sunt oameni normali, ce le plac: sporturile extreme? Zicea cineva aici: Dragostea nu se reduce la sex! Doamne ajută!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Poate fi considerat pentru ea un pacat sau o fapta buna? | miti29 | Botezul | 4 | 16.12.2011 23:50:40 |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
Divortul- poate fi considerat pedeapsa a lui Dumnezeu?! | leonard78 | Generalitati | 37 | 24.05.2011 21:19:44 |
Antena1 vede in 666 doar o superstitie,(considerat de unii ca fiind numarul satanei) | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 03.02.2009 08:57:00 |
|