Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2010, 16:26:54
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Problema e ca tu crezi in alt Dumnezeu si nu in Dumnezeul revelat in Sf Scriptura. Deci nici macar asta nu o ai in comun.

Si care e problema? Nu spune apostolul Ioan asa:
"Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică."

Intelegi ce zice? Repet "ca sa stiti ca aveti viata vesnica". Sa ai viata vesnica e o certitudine, si poti sti daca ai sau nu, dar ce sa iti fac daca tu nu stii ce scrie in Sf Scriptura.
mai sa fie, esti si vizionar... ntz,ntz,ntz.
chiar, n-ai ce-mi face, eu nu ma lepad de credinta mea si de Dumnezeu. Sunt de acord ca cei care cred in Fiului lui Dumnezeu au viata vesnica. numai ca la voi la secta ati ales varianta shortcut, sunteti deja martuiti fara sa faceti nimic....da, acu sa vezi ce te mai impaunezi si-mi spui cine stie ce acte de vitejie mai faceti voi acolo, in fara de cresterea numarului de adepti prin minciuna. poti sa te superi, dar e minciuna gogonata, si nici un ortodox n-o inghite.
eu nadajduiesc la matuire.
Vechi 14.07.2010, 12:10:17
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
mai sa fie, esti si vizionar... ntz,ntz,ntz.
Nu sunt vizionar, asa scrie in Sf Scriptura pe care tu se pare ca nu o crezi.

Citat:
chiar, n-ai ce-mi face, eu nu ma lepad de credinta mea si de Dumnezeu.
Nu te pune nimeni sa te lepezi de Dumnezeu sau de credinta in El.

Citat:
Sunt de acord ca cei care cred in Fiului lui Dumnezeu au viata vesnica. numai ca la voi la secta ati ales varianta shortcut, sunteti deja martuiti fara sa faceti nimic....
Acum incepi sa acuzi fara sa cunosti omul. Eu sunt mantuit prin credinta in Hristos ori nu prin fapte. Ceea ce fac nu fac pt a fi mantuit ci fac pentru ca am fost mantuit, ceea ce e o diferenta imensa.

Citat:
da, acu sa vezi ce te mai impaunezi si-mi spui cine stie ce acte de vitejie mai faceti voi acolo, in fara de cresterea numarului de adepti prin minciuna. poti sa te superi, dar e minciuna gogonata, si nici un ortodox n-o inghite.
eu nadajduiesc la matuire.
iar aduci in discutie minciuna. la ce te referi exact?Acuzi mereu de minciuna dar nu aduci nici un argument.
Ce fapte fac eu pt Dumnezeu e intre mine si El, nu trebuie sa dau sfoara in tara si sa ma laud. Nu pt lauda oamenilor fac faptele respective
Oricum acuzi NP aiurea, nu stii tu cum le primeste Dumnezeu faptele. Vad ca ti-ai luat atributii de judecator pus de Dumnezeu ca sa spui ca faptele NP nu sunt acceptate(fara sa stii in prealabil care sunt acelea).
Vechi 14.07.2010, 17:05:01
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:

Nu te pune nimeni sa te lepezi de Dumnezeu sau de credinta in El.

Acum incepi sa acuzi fara sa cunosti omul. Eu sunt mantuit prin credinta in Hristos ori nu prin fapte. Ceea ce fac nu fac pt a fi mantuit ci fac pentru ca am fost mantuit, ceea ce e o diferenta imensa.

iar aduci in discutie minciuna. la ce te referi exact?Acuzi mereu de minciuna dar nu aduci nici un argument.
Ce fapte fac eu pt Dumnezeu e intre mine si El, nu trebuie sa dau sfoara in tara si sa ma laud. Nu pt lauda oamenilor fac faptele respective
Oricum acuzi NP aiurea, nu stii tu cum le primeste Dumnezeu faptele. Vad ca ti-ai luat atributii de judecator pus de Dumnezeu ca sa spui ca faptele NP nu sunt acceptate(fara sa stii in prealabil care sunt acelea).
stii care e ideea ca tu esti cel care Il minti pe Dumnezeu,deoarece din gura ta nu sunt adevaruri,ca tu citesti din Biblie si nuti dai seama sensul textului pe care citesti,si daca Domnul Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu Cel ce a lasat Sfanta Scriptura neschimbata prin cei 4 Evanghelisti si Sfantul Apostol Pavel si ceilalti oameni ca ei au inteles,dar voi continuati sa rastalmaciti pana cand nu mai are nici un sens.Nu stiu daca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ar fi decord cu tine sau ceilalti ca tine,ca Domnul Iisus nu inghita ceea ce spuneti,care sunteti fara de adevar.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 14.07.2010, 17:19:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
stii care e ideea ca tu esti cel care Il minti pe Dumnezeu,deoarece din gura ta nu sunt adevaruri,ca tu citesti din Biblie si nuti dai seama sensul textului pe care citesti,si daca Domnul Iisus Hristos,Fiul lui Dumnezeu Cel ce a lasat Sfanta Scriptura neschimbata prin cei 4 Evanghelisti si Sfantul Apostol Pavel si ceilalti oameni ca ei au inteles,dar voi continuati sa rastalmaciti pana cand nu mai are nici un sens.Nu stiu daca Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ar fi decord cu tine sau ceilalti ca tine,ca Domnul Iisus nu inghita ceea ce spuneti,care sunteti fara de adevar.
tu nici macar limba romana nu o stii dar imi zici mie ca il mint pe Dumnezeu. pe ce te bazezi cand spui asta? ce neadevaruri am spus? incerci sa te dai mare teolog dar te faci de ras. mai intai invata limba romana.
Vechi 14.07.2010, 17:34:59
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
tu nici macar limba romana nu o stii dar imi zici mie ca il mint pe Dumnezeu. pe ce te bazezi cand spui asta? ce neadevaruri am spus? incerci sa te dai mare teolog dar te faci de ras. mai intai invata limba romana.
pai ceea ce spui despre invataturile Domnului Iisus Hristos care sunt scrise si in Sfanta Scriptura pentru ca nu esti de acord,ex:Taina Impartasaniei,Taina Botezului,tot ce a spus El nu sunteti de acord.Bine mai smechere,am citit cartile Sfintiilor Parinti cu care eu sunt de acord cu ei,dar si cu Domnul Iisus Hristos.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Vechi 14.07.2010, 17:53:13
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:

1. Daca omul este mantuit exclusiv prin marturisirea credintei in Hristos si prin botez atunci Judecata de Apoi este degeaba. Pentru ce Hristos sa vina si sa mai judece lumea daca deja lumea il cunoaste.

Si Judecata de Apoi se uita la faptele pe care trebuie sa le faca un om.

Degeaba sunt eu angajat intr-o firma (marturisesc credinta in Hristos) daca eu nu lucrez nimic in firma aia - foarte repede voi fi dat afara.

2. Nimeni nu poate afirma 'ca este mantuit' - asta e nebunie - Hristos le-a spus ucenicilor Sai sa se bucure ca numele lor au fost scris in cartea Imparatiei lui Dumnezeu si ca trebuie propovaduiasca Evanghelia in toata lumea.

Dar Apostolul Pavel zice 'avand Duhul Sfant' ca faptele rele omoara omul, chiar daca omul il marturiseste pe Hristos - de fapt Apostolul Pavel in Epistolele Sale arata si scrie clar care este MORALA FAPTELOR BUNE, asa cum zice Hristos.

In primul rand in viata trebuie sa verifici:

1. Este calea ta corecta? Adica asculti de prooroci mincinosi sau de prooroci adevarati - pt ca daca asculti de unul dintre proorocii mincinosi care se bat cu pumnul in piept ca sunt de la Dumnezeu (pt ca toti fac la fel) atunci mergi direct spre iad si nu spre rai, desi proorocii iti pun o imagine, o plasmuire frumoasa a Raiului in fata.
Ai vreo dovata ca cei care merg pe calea asta ajung la Hristos si este Hristos cu ei?

2. Daca esti pe calea cea corecta - faci faptele de pe calea aia?

Eu zic sa fii atent cine pe cine ai invatatori pt ca multi sunt prooroci falsi...
Vechi 14.07.2010, 18:26:08
vsm vsm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Locație: Tara Maicii Domnului
Implicit Iubire, smerenie, pace...

IUBITI FRATI,
Unde este Dumnezeu
Blandetea e la ea acasa
Inima ta il iubeste si pe
Regele regilor si pe
El, aproapele tau.

Sa incercam sa rostim
Mereu cuvinte de care sa nu ne fie rusine!
EL ESTE AICI CU NOI...sa IL
Rugam sa ramana
Neincetat in inimile noastre pline de
Iubirea pe care ne-a daruit-o pe cruce!
EL, FIUL BUNULUI DUMNEZEU.

Pentru fiecare aproape sa avem o vorba buna
Acela ne este dusman?
CUVANTUL ne invata sa il iubim...
EL ESTE IUBIRE...noi?

un biet suflet care doreste sa ne unim in EL si sa fim o putere...nu sa ne razboim!

NIMENI NU ZICE HRISTOS ESTE DOMN DECAT PRIN DUHUL SFANT.

DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-NE PE NOI PACATOSII!

[COLOR=#0000bf]"Asta imi este toata misiunea si rostul pe pamant, pentru care m-a inzestrat cu daruri – desi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate partile, ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire. De alte ganduri si rosturi sunt strain." Pr.Arsenie Boca[/COLOR]
Vechi 15.07.2010, 11:53:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
1. Daca omul este mantuit exclusiv prin marturisirea credintei in Hristos si prin botez atunci Judecata de Apoi este degeaba. Pentru ce Hristos sa vina si sa mai judece lumea daca deja lumea il cunoaste.
Important e sa te cunoasca Hristos pe tine, nu doar tu pe El. Iti amintesti cuvintele : "Plecati de la mine...niciodata nu v-am cunoscut".
Credinta se vede din viata omului, degeaba zic oamenii ca il cunosc pe El daca trairea lor nu o arata.

Citat:
Si Judecata de Apoi se uita la faptele pe care trebuie sa le faca un om.

Degeaba sunt eu angajat intr-o firma (marturisesc credinta in Hristos) daca eu nu lucrez nimic in firma aia - foarte repede voi fi dat afara.
Corect, daca nu faci nimic in firma aia probabil vei fi dat afara. Dar daca esti credincios atunci vei face ceva in firma respectiva. Sf Scriptura spune "sa faceti totul ca pentru Domnul" asta implica si lucrul la locul de munca. Statul degeaba nu e o dovada a credintei.
Judecata de Apoi se uita la fapte dar in acelasi timp se uita daca esti scris sau nu in cartea vietii si pe baza acestui fapt vei fi sau nu condamnat la iad. Uite ce spune Apocalipsa 20:

"Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele.
Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor.
Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale.
Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc."

Uita-te atent la ultimul verset ce spune. Dupa cum vezi faptele nu au nici o putere in a te mantui pentru ca nu pot aduce iertarea de pacat, doar prin jertfa lui Hristos poti fi iertat.
In ceea ce priveste pe cei credinciosi, ale caror pacate sunt iertate, faptele lor vor fi judecate in perspectiva rasplatii. Credinciosul are parte de rasplata, asta e ceea ce invata Sf Scriptura.

Citat:
2. Nimeni nu poate afirma 'ca este mantuit' - asta e nebunie - Hristos le-a spus ucenicilor Sai sa se bucure ca numele lor au fost scris in cartea Imparatiei lui Dumnezeu si ca trebuie propovaduiasca Evanghelia in toata lumea.
Nu e nebunie, doar pentru cine nu cunoaste adevarul Sf Scripturi. Ea afirma ca omul care crede in Hristos e mantuit. Am postat de nenumarate ori acel verset din 1 Ioan cap 5 care spune asa:

"Cel ce are pe Fiul are viața; cel ce nu are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața.
Acestea am scris vouă, care credeți în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să știți că aveți viață veșnică."

Citat:
Dar Apostolul Pavel zice 'avand Duhul Sfant' ca faptele rele omoara omul, chiar daca omul il marturiseste pe Hristos - de fapt Apostolul Pavel in Epistolele Sale arata si scrie clar care este MORALA FAPTELOR BUNE, asa cum zice Hristos.
Gresesti, nu afirma nicaieri Hristos asa ceva, si nici Pavel. Faptele bune le faci pentru ca ai fost mantuit, nu ca sa fii mantuit. Asta e total impotriva a ceea ce invata Hristos.Faptele bune nu vor putea ierta faptele rele(pacatele). Oricate fapte bune ai avea pacatele raman si doar Hristos e cel care le iarta,prin jertfa Lui. De aceea in Apocalipsa se spune ca cine n-a fost gasit in cartea vietii a fost aruncat in iezerul de foc.

Citat:
In primul rand in viata trebuie sa verifici:

1. Este calea ta corecta? Adica asculti de prooroci mincinosi sau de prooroci adevarati - pt ca daca asculti de unul dintre proorocii mincinosi care se bat cu pumnul in piept ca sunt de la Dumnezeu (pt ca toti fac la fel) atunci mergi direct spre iad si nu spre rai, desi proorocii iti pun o imagine, o plasmuire frumoasa a Raiului in fata.
Ai vreo dovata ca cei care merg pe calea asta ajung la Hristos si este Hristos cu ei?
Important e sa asculti de ce zice Sf Scriptura. Daca un om are alt mesaj care contrazice Sf Scriptura atunci nu-l ascult indiferent de ce renume ar avea. Stii ce spune Pavel in Galateni?
"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!"
Chiar pe el insusi se anatemizeaza in caz ca ar veni cu alte invataturi. Prin asta Pavel afirma ca faptul ca il chema Pavel nu insemna ca oamenii trebuie sa asculte de el orbeste daca ceea ce spune contravine Sf Scripturi.
Dar nu poti cunoaste invatatura adevarata decat studiind Sf Scriptura.

Citat:
2. Daca esti pe calea cea corecta - faci faptele de pe calea aia?

Eu zic sa fii atent cine pe cine ai invatatori pt ca multi sunt prooroci falsi...
Iar acelasi stil care e de-a dreptul penibil, se merge pe ideea ca un om daca expune o idee care nu convine a preluat-o de la cineva care e invatator fals. Eu imi fundamentez convingerile pe Sf Scriptura, daca imi demonstrezi cu Sf Scriptura ca gresesc atunci accept greseala.
Vechi 14.07.2010, 23:03:42
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Wink despre mantuire si secte

Citat:
totusi din ce secta esti? n-am avut timp sa ma uit pe google sa vad din ce secta provin "mantuitii"
Citat:
Sunt de acord ca cei care cred in Fiului lui Dumnezeu au viata vesnica. numai ca la voi la secta ati ales varianta shortcut, sunteti deja martuiti fara sa faceti nimic....
1. Un indemn prietenesc: mai usor cu... „sectele”.
Inainte de a infiera cu manie proletara o Biserica crestina numind-o „secta” vedeti ca sunteti foarte aproape sa intrati in „secta” domnului Danion Vasile. Care, stiti bine ce crede despre BOR si despre calendarul cel nou.

2. Cititi si dumneavoastra o carte care trateaza doctrinele neoprotestantilor inainte de a da verdicte cu privire la soteriologia lor
Vechi 14.07.2010, 23:08:04
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit Ce avem in comun ?

Pai, multe...Ne incalzim la acelasi soare, ne intitulam oameni cu totii, suntem "copii" ai aceluiasi Dumnezeu, numa' ca, unii sunt mai nazdravani decat altii...da nu'i bai, ca'i timp si pentru "cumintire".
Hai, sa fiti iubiti cu totii !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42