![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
E o carte plina de invataminte. Eu am citit-o cand am avut o inmormantare in familie, nu stiam mai nimic despre drumul sufletului dupa moarte si in ea am gasit pe inteles explicatiile...
|
|
||||
|
||||
![]()
cea mai rea din toate care lea mentionat par. Cleopa sunt Vamile sunt cele mai infricasatoare.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]()
cine sunt vamesii? ingerii? sau cine?
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca dam crezare acestei invataturi despre Vamile vazduhului, vamesii sunt atat ingerii buni, cat si cei rai. Fiecare cauta sa ia cu sine sufletul celui decedat.
|
|
|||
|
|||
![]()
oare? ingerii buni sunt in competitie cu cei rai? Dumnezeu ce face? sta si se uita la "concursul" de prindere de suflete?
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca acceptam invatatura despre vami, trebuie sa vedem in ele pacatele. Cand ele sunt prezente in om, diavolul ia cu sine sufletul, ca se regasete in el, spre a-l duce la osanda. Cand omul este lipsit de patimi si Dumnezeu isi vede chipul Sau in om, ingerul cel bun ia cu sine sufletul pentru a-l duce la fericire.
Dumnezeu nu este spectator, El este criteriul dupa care se face trecerea in fericire sau suferinta. A sta in fata lui Dumnezeu echivaleaza cu a putea sau nu vedea lumina dumnezeiasca. Dupa cum ochiul sanatos nu e deranjat de lumina soarelui, la fel se intampla si cu cel ce a facut in viata voia Sa. Pe cand ochiul bolnav nu suporta lumina, ii aduce suferinta. |
|
|||
|
|||
![]()
ar fi interesant sa vedem ce zice chiar Domnul de starea sufletului dupa moarte.un lucru curios care l-am vazut in biblie e ca Domnul lasa loc de interpretari ca omul sa se chinuiasca sa gaseasca o lamurire mai exacta.apoi chiar daca tu ai explicatia buna greu ti-o accepta cineva .daca e sa luam un ex din vechiul test. cand a fost trezit samuel ia reprosat lui saul de ce il tulbura?ca dormea sau o ducea bine sunt speculatii deja.al doilea ex din noul testament e cu bogatul care a murit si cu saracu.unul s-a dus direct la chin si altul la o odihna in sanul lui Avram dar ca sa faci o afirmatie foarte corecta cred ca-i cam greu.totusi se poate lua in considerare toate locurile unde scrie din biblie si dupa aceea se poate concluziona ceva sigur un verset reprezentativ ar fi acesta 1 Tesaloniceni 4:15
Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți. adica la venirea Domnului noi toti de la inaltarea Domnului si pana la venire il vom intampina toti odata.deci asteptam,ne odihnim.iar unii care n-au ascultat stau intr-un fel de arest preventiv pana la judecata finala?problema e sa fi gata |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sufletele dupa moarte | silverstar | Generalitati | 112 | 24.03.2012 09:47:27 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
Moarte dupa 2 saptamani ? | Robertworld | Generalitati | 6 | 03.08.2010 13:26:33 |
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte | heorhe | Generalitati | 85 | 02.08.2010 16:09:02 |
|