![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Credinta ortodoxa marturiseste: Mantuirea (eliberarea omului din robia pacatului si a mortii) este darul lui Dumnezeu. Omul nu poate face nimic ca sa merite acest dar (pe Hristos Iisus, unicul mantuitor)! Omul trebuie sa pretuiasca acest dar, nu sa il refuze nici sa il nescoteasca. Mantuirea (si credinta) se vede DOAR in faptele omului. "Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. " Matei 5,16
" credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este? ... Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este. " Iacov 2, 17-20,26 Hristos spune foarte clar celor care doar cred, care doar se roaga dar nu fac (nu au fapte dupa voia Domnului): "Și pentru ce Mă chemați: Doamne, Doamne, și nu faceți ce vă spun? " Luca 6,46. Last edited by Eugen7; 14.07.2010 at 12:05:15. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|