![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ceea ce priveste "extremismul", stai linistit ca noi, ortodocsii, stim de noua lupta care se va da impotriva "fundamentalistilor", "extremistilor", "intolerantilor" crestini ortodocsi. Acest plan de lupta face parte din strategia Masoneriei si a Babilonului Ecumenist, care bineinteles ca vor da atacurile, in vederea obtinerii puterii si instaurarii doctrinei lor mincinoase, tocmai impotriva "intolerantilor" adica tocmai impotriva acelor ortodocsi care inca se vor mentine pe pozitia Ortodoxa, revelata. Iar aceasta lupta impotriva "intolerantilor" se va duce cu elemente chiar si dintre sectari, care vor fi bineinteles antrenati pentru aceasta lupta impotriva Bisericii lui Hristos (pe care fie vorba intre noi, ei o duc de mult), iar una dintre strategiile pe care le vor aplica este tocmai aceasta de a acuza "intoleranta", "extremismul" si "fundamentalismul" ("fanatismul" de-a dreptul) adevaratilor crestini (ortodocsi) care inca vor mai ramane pe pozitia propovaduita de Hristos si de Biserica Lui. Deci de acum ne-am lamurit pe ce baricada lupti ! |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, nu m-am referit la tine.
Dar este adevarat ca sunt mahnit cand vad cum te lasi incet, incet influentat de kesarion_breb. Am conversat in urma cu ceva timp cu un alt tip sensibil. Avea ID-ul „gibilan”. Omul isi spunea punctul de vedere, isi apara credinta intr-un mod rezonabil: uneori cu har, alteori cu haz, in cateva randuri prin poezii... Dupa ce a aparut prietenul tau pe forum (avea id-ul ivo_faith pe atunci) gibilan s-a inhaitat cu el si a schimbat placa. A devenit si el din cale-afara de certaret, violent, ce mai...a inceput sa scrie intr-o asemenea maniera incat a fost scos afara de pe forum. A mai intrat o data si iar a fost banat. Mie imi pare sincer rau de el. Indemnul meu pentru tine este sa nu mai faci echipa cu personaje precum kesarion_breb. Daca vei citi pe forum vei vedea utilizatori ortodocsi intelepti, echilibrati, care stiu sa apere credinta ortodoxa fara ura si venin confesional. Daca vrei iti pot da numele a cinci dintre ei in mesaj privat. Tu esti tanar, inca esti in perioada de formare a caracterului tau. Cauta oameni duhovnicesti pe langa care sa ai ce invata nu dezechilibrati care sub pretextul ortodoxiei isi hranesc ura si violenta din inima lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ura si violenta din inima, extremism, sectarism...........mai rar atata impertinenta la un anatematizat de sectar, la un "pocait" fara pocainta, fara constiinta, fara jena, fara cel mai elementar bun-sumt, plin de tupeu si de neobrazare, plin de impertinenta si de indrazneala nesimtita, fara pic de respect. Tu vorbesti de oameni duhovnicesti, tu care ai vazut astfel de oameni numai in poze cu preoti ortodocsi, anatematizatule ? Tu esti in masura sa deschizi gura pe forumuri crestine, sectarule ? Dar asta este, nu te-ai simti foarte jenat daca toti ar fi gen andrei sau altii, caldicei, slab catehizati, lipsiti de lecturi solide, lipsiti de traire autentica ortodoxa a lui Dumnezeu. Iti plac caldiceii, nu-i asa, anatematizatule? Astia reci sau fierbinti nu iti plac tie, dar se pare ca ii plac lui Dumnezeu, "neopocaitule" ! Adevarul si sfintenia il ataca pe satana si pe slujbasii cu sau fara stiinta ai lui ! Ce sa-i faci, mai sunt si din astia care sunt adevarati luptatori ai Adevarului, adevarati ostasi ai Domnului si stiu ca pentru tine este greu cu astia, ca ortodocsii iti inchid tie gura, "neopocaitule". Tu vorbesti de ura si violenta din inima? IMI CUNOSTI TU MIE INIMA MAI CANALIE? Pai sectarii vostri sunt maestri consacrati in asa ceva cand vine vorba de Biserica lui Hristos, desi nu prea inteleg unii de ce; dar prietenii stiu de ce nu-i asa? In rest fa-ti jocul mai departe de demascare a "extremistilor", "fundamentalistilor", "legionarilor", "dusmanilor de secta", "intolerantilor", "fanaticilor", "talibanilor ortodocsi", "antiprogresistilor", "antimodernistilor", "antiecumenistilor", "ultratraditionalistilor" samd |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, lasa-i pe astfel de lupi imbracati in piei de miei si ia exemplu de la adevarati oameni duhovnicesti, nu de la sectari neputinciosi si plini de venin si de durere:
http://www.youtube.com/watch?v=IVSIm...eature=related |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre ura si violenta sunt insa sigur. Mantuitorul ne-a descoperit: „Din prisosul inimii graieste gura” Luca 6, 45. Astfel ca oricine iti citeste postarile isi poate da seama. Dar prietene, iarta-ma, vad ca iar te-ai dezlantuit. Eu am simtit doar ca e de datoria mea sa-l avertizez pe Andrei. Are numai 18 ani si nu are nevoie de modele ca tine. In rest, sa fii iubit si mult spor la mantuire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Maranatha;184514]53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
Adica vrei sa spui ca trebuie neaparat inteles in mod literal acest verset. !! Sper ca si poti acest lucru. Ceea ce face ca acest lucru sa fie pe inteles este credinta in lucrarea pe care Dumnezeu o face in fiecare ,si nu faptul ca ar fi chiar o realitate obiectiva. Faptul ca tu intelegi si realizezi , ca tu prin pacatul tau ai frint trupul Domnului si ca singele Lui a curs ca sa plateasca pt tine ,si a murit si pt tine produce in tine acea parere de rau care te convinge sa-ti ceri iertare ,sa te pocaiesti. Si in acest sens devine ca si o mincare sau bautura. Eu nu vad nimic mistic aici si nici vreo transformare alchimista. Din experienta personala ,am observat ca multi fac coada la anafura , fara sa realizeze ce fac,intarind mai mult pacatul lor.[/QUOTE Este tot atat de clar cum a spus Insusi Iisus Hristos :" Acesta este trupul meu, luati si mancati" sau "Acesta este sangele meu, luati si beti". Foarte multi dintre apostolii care erau in incapere s-au ingrozit cand au auzit acestea(intocmai ca si tine) si l-au parasit pe Iisus; nici macar cei 12 apostoli nu au putut pricepe foarte clar ce vor sa insemne cuvintele Domnului. Cuvintele Lui trebuie luate ad litteram si nu simbolic. Nu se petrece nicio transformare atomica sau alchimista sau cum vrei sa-i zici, ci o transfigurare(sens mistic) a painii si vinului in trup si sange. Cu alte cuvinte, credinciosii cred ca se impartasesc cu trup si sange, nu cu paine si vin. E destul de greu de inteles(doar e o Taina, nu?) dar "ce nu e posibil pentru noi, e posibil pentru Dumnezeu". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Treceai cumva printr-o criza de epilepsie cand ai scris astea sau asa scrii tu de obicei? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|