Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.07.2010, 01:18:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CalmDown Vezi mesajul
Sunt de acord, TREBUIE să avem "incredere in Sfantul Sinod si Patriarhul Roman", chiar dacă uneori anumite hotărâri ne contrariază.
Și cum am spus: cred cu tărie în construirea Catedralei, dar cu răbdare, multă și multă răbdare, fiindcă graba și dorința imediată de-a avea ceva nu a dus niciodată la nimic bun.
Eu incerc asta, dar increderea oarba care se cere este cam problematica.

Ceea ce se poate vedea, sunt probleme peste probleme iar scopul practic-spiritual al acestui proiect cam ramane in ceata..

O poti numi lipsa de viziune, dar daca tu vezi ceva ce mie imi scapa..
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 13:29:25
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu incerc asta, dar increderea oarba care se cere este cam problematica.

Ceea ce se poate vedea, sunt probleme peste probleme iar scopul practic-spiritual al acestui proiect cam ramane in ceata..

O poti numi lipsa de viziune, dar daca tu vezi ceva ce mie imi scapa..
Iata scopul:
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_8.html
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 19:05:28
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Lui "AlinB"

Inainte de a va raspund la intrebarile pe care mi le adresati as vrea (daca nu va deranjeaza prea tare) sa-mi spuneti de ce Biserica tineti (eu cred ca sunteti ... "neo" preotestant, dar s-ar putea sa ma insel) si de ce v-a "palit grija" de acest subiect, daca nu faceti parte din enoriasii care "asculta" de Patriarhul Romaniei si Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ? Biserica dumneavoastra (cea in care va inchinati) nu are destule "probleme" ca sa va ocupati de ele ? Dupa ce imi veti raspunde (daca puteti, binenteles) la aceste intrebari, pe care vi le-am pus din pura curiozitate ca sa inteleg in ce ... "tabara" trebui sa va "cataloghez" (scuze dar alt termen nu am gasit acuma) ... am sa va trec si parerile si raspunsurile mele.

P.S.
Deoarece nu exista un topic in care sa fie trecut fiecare "user" impreuna cu Biserica de care tine (ex. eugenb - BOR; X user - catolic; Y user - baptist; Z user - Martorii lui Iehova; Q user - evreu mozaic; etc) sunt nevoit sa va intreb acest lucru. Si ca sa nu va deranjeze prea tare acest fapt ... nu am fost (si nici nu sunt ... politist). Daca observati m-am trecut si pe mine ... "eugenb - BOR" .

Last edited by eugenb; 18.07.2010 at 21:56:22.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2010, 21:59:28
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Catedrala Mantuirii Neamului

Lui "AlinB" :
V-am pregatit raspunsul solicitat, dar astept mai intai sa imi raspundeti la ce v-am rugat, altfel voi considera ca nu va mai intereseaza raspunsul meu !
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 20:24:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Catedrala Mantuirii Neamului - "la zi "

www.catedralaneamului.ro , site-ul oficial lansat de curand de Patriarhia Romana .
Vechi 20.07.2010, 22:33:28
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Cu cladirea, ca cu cladirea...se face, mandra, semeata, "impungand norii", da, ce facem cu sufletu' lu' fiecare dintre noi ? A ?
Vechi 21.07.2010, 04:19:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Cu cladirea, ca cu cladirea...se face, mandra, semeata, "impungand norii", da, ce facem cu sufletu' lu' fiecare dintre noi ? A ?
Dar ce nevoie avem de cladire, nene, daca vine sfirsitu'?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 08:48:47
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Dar ce nevoie avem de cladire, nene, daca vine sfirsitu'?
Asa crezi ? Parca sustineai pe ici pe colo, ca nu vine nici un "sfarsit", ba din contra, incepe un nou "inceput", cu omu' fericit si globalizat, in'cip'uit s'n mana,, frunte, pasaport, cid, piramidon, samd...
S'acu, cine a zis ca avem nevoie de cladire ?...A ? Eu zisasi de sufletel, mai inainte de toate, nu de boltari si hiare'betoane, bre.
Vechi 21.07.2010, 23:03:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
Inainte de a va raspund la intrebarile pe care mi le adresati as vrea (daca nu va deranjeaza prea tare) sa-mi spuneti de ce Biserica tineti (eu cred ca sunteti ... "neo" preotestant, dar s-ar putea sa ma insel) si de ce v-a "palit grija" de acest subiect, daca nu faceti parte din enoriasii care "asculta" de Patriarhul Romaniei si Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ? Biserica dumneavoastra (cea in care va inchinati) nu are destule "probleme" ca sa va ocupati de ele ? Dupa ce imi veti raspunde (daca puteti, binenteles) la aceste intrebari, pe care vi le-am pus din pura curiozitate ca sa inteleg in ce ... "tabara" trebui sa va "cataloghez" (scuze dar alt termen nu am gasit acuma) ... am sa va trec si parerile si raspunsurile mele.

P.S.
Deoarece nu exista un topic in care sa fie trecut fiecare "user" impreuna cu Biserica de care tine (ex. eugenb - BOR; X user - catolic; Y user - baptist; Z user - Martorii lui Iehova; Q user - evreu mozaic; etc) sunt nevoit sa va intreb acest lucru. Si ca sa nu va deranjeze prea tare acest fapt ... nu am fost (si nici nu sunt ... politist). Daca observati m-am trecut si pe mine ... "eugenb - BOR" .
1. Lasati-va de sportul cu ghicitul - nu aveti stofa.

2. Nu m-a "palit" grija, sunt doar ingrijorat. Poate pentru dumneata e acelasi lucru, multi altii cred ca ar fi de alta parere.

3. Va aduc aminte ca subiectul topicului este "Catedrala Mantuirii Neamului" si nu convingerile mele religioase.
Faceti un efort de concentrare si ramaneti pe subiect.

4. Sigur ca are, asta cred ca e unul dintre ele.

5. Nu consider ca ascultarea trebuie sa fie oarba si irationala.
Oare ce s-a intamplat cu cei care au ascultat orbeste si pana la capat de Arie si altii ca el?

5. Imi cer iertare ca satisfacerea acelor curiozitati marunte si strict personale nu o consider relevanta pentru aceasta discutie, si daca reusiti sa ganditi matur (inca sper) va veti da seama de ce.

Astept in continuare argumentele legate de subiect daca mai aveti si altele.

Last edited by AlinB; 21.07.2010 at 23:07:18.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 23:09:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Este cumva o ironie?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41