![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Rugaciune Lui Iisus ne umple de binecuvantari dar odata inceputa aceasta lucrare trebuie binecuvantare si staret indrumator. Eu am incredintarea ca spusa cat mai des aceasta rugaciune atacul diavolului va fi tot mai ineficient si vom pacatui mai putin. Lumea o vom vedea altfel ,in sensul ca nu vom mai judeca si pe toti ii vom percepe ca fiind buni. Pacat ca ai intrerupt ,daca aveai binecuvantare poate nu se ajungea aici .Acum iti va fi mult mai greu sa reiei. Eu cred ca cine are aceasta rugaciune cu adevarat are totul ,in sensul ca se implineste:"Cautati Imaparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate se vor adauga voua." Doamne ajuta ! Last edited by anita; 19.07.2010 at 09:55:02. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
"Prin rugaciunea neincetata se curata vazduhul cugetarii de norii intunecosi si de vanturile duhurilor rautatii. Iar curatindu-se vazduhul inimii, este cu neputinta sa nu straluceasca in ea lumina dumnezeiasca a lui Iisus, daca nu ne vom umfla de slava desarta, de fumul mandriei si de patima de a ne face aratati. Prin acestea insa ne vom face prea usuratici pentru cele necuprinse si ne vom gasi fara ajutor de la Iisus, deoarece Hristos, care ne-a aratat smerenia, uraste aceasta.
Sa ne tinem dar de rugaciune si de smerenie, de acestea doua, care impreuna cu trezvia, ne inarmeaza asupra dracilor, ca o sabie de foc. Caci cei ce vietuim asa, putem sa praznuim in fiecare zi si in fiecare ceas, din inima, in chip tainic o sarbatoare a bucuriei" (Isihie Sinaitul, Cuvant despre trezvie si virtute, Suta a doua, c.73, Filocalia IV). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In schimb am citit cam tot ce mi-a picat in mana despre rugaciunea mintii ,la inceput "O noapte in pustia sfantului Munte" scrisa de un mitropolit grec ,apoi "Pelerinul rus" si alte carti. Ce m-a incurajat cel mai mult a fost cartea "Jurnal duhovnicesc" Iar de curand am cumparat de la sf.man.Rarau cartea "Minunile icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului " unde am gasit la sfarsitul vol.2 sfaturi practice de rostire a acestei rugaciuni ,de mare folos. Eu cred ca cei care nu au indrumator sa se opreasca a rosti de 3 ori pe zi timp de 15 min.aceasta rugaciune ,cum sfatuia in aceasta carte. Subscriu la ce spune Ioan-Cezar ,apar ispite si chiar scandaluri in familie din vrajmasia diavolului ,daca incepem sa ne rugam. Nu as sfatui pe nimeni sa spuna altora daca se roaga in acest fel ,deoarece se pierd roadele si am inteles ca foarte greu se poate relua. La sfarsitul cartii "O noapte in pustia Sf.Munte " scrie ca si mirenii se pot bucura de multe binecuvantari daca rostesc aceasta rugaciune ,au loc minuni in casele lor.Sa nu ne gandim la spor material . Am mai citit in Patericul atonit ca e bine sa ne rugam inainte ,sa spunem rugaciunile de seara ,de ex.apoi daca avem timp sa citim si din o carte duhovniceasca pt.a avea mintea la cele sfinte. Sa ajute Dumnezeu la cat mai multi sa se roage in acest fel ! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 10:55:20 |
| "Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 03:05:28 |
| Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 20:11:36 |
| DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS | emanuel2007 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 114 | 16.03.2011 23:26:15 |
| Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus | mihailt | Rugaciuni | 1 | 18.05.2008 14:06:37 |
|
|