![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai plangeti ochi iubiti
Lacrima amara Fata-I sfanta ce-o doriti Tot pe norul ce-l priviti Se va-ntoarce iara! Nu mai plange suflet drag Langa tarmul marii In curand al nuntii steag Iti va straluci in prag Ceasu-ncununarii! Nu mai plange cu amar Inima iubita Peste-al tau cernit hotar In curand veni-va iar Luna stralucita! Suflet drag! Fa-ti mai vrednic spor Pentru Cel ce vine Caci grabit plecatul Dor Pe acelasi dulce nor Va veni la tine! Fata dulce nu purta Val de vaduvie, Ca-ncurand pe fruntea ta Dulce te va saruta, Sot de vesnicie! Amin asa sa fie! |
|
|||
|
|||
![]()
Ca un rau sa curga pururi a ta facere de bine ...
Esti sarac? Dar cati sunt oare mai saraci cu mult ca tine! Daca vrei s-ajuti un suflet si sa mangai un suspin, Din putin vei face parte celui ce-are mai putin. |
|
|||
|
|||
![]()
Astazi cand cobori Iisuse,
Iar in lumea pacatoasa, Bati la fiece fereastra Si astepti la orice casa ... La palatu-n cant si-n aur, Ori la casa cea saraca, Stai si bati si-astepti Iisuse, Loc in Suflete sa-Ti faca. Duci cu tine bucurie Pentru inimi, pentru casa, Sa dai tuturora celor Ce Te-asculta si Te lasa! Dar inauntru-i veselie, Cantece si vorbe multe Si de Tine n-are vreme Nimeni azi sa Te asculte ... Tu cu ochii plini de lacrimi, Suspinand prin frig pe-afara, Mergi si-astepti la alte geamuri Si sa bati la usa iara ... Dar Iisuse nici-o casa, Nici o inima "crestina", Nu Te-asteapta azi pe Tine Cu cantari si cu lumina ... Prea esti imbracat in zdrente Si in glasul Tau rasuna: Prea tot dragoste si mila Si indemn la fapta buna! Si n-asculta nimeni de-astea, Lumea-i "culta" si barbara, Nimeni nu-Ti deschide usa Si, Tu plangi, uitat afara! La ai Tai venisi Iisuse Si ai Tai nu Te-au primit, Cei ce-au fost iertati de Tine Tocmai ei Te-au osandit! La ai Tai ai fost Iisuse Si ai Tai nu Te-au primit, Cei tamaduiti de Tine Tocmai ei Te-au rastignit ... La ai Tai vii Tu si astazi, Dar nici azi nu Te primesc, Azi crestinii, nu paganii Mult mai crunt Te rastignesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Marturisire ,
(valabila numai ptr. mine ) Iar eu vorbind mereu ,mereu Spun tot ce stiu despre Tine Si sant convins in gandul meu Ca fac ceva bun pentru Tine . Oare ??? Iar cel caruia ii vorbesc Nu stiu de vrea sa ma auda La asta nici nu ma gandesc Eu , trebuie sa-mi dovedesc Ca sant crestin suta la suta . Si daca din vina mea , Se aprinde cineva , E pacatul meu ? Nu-i vina mea !!! Eu sant crestin adevarat. Iarta-ma ca la Tine nu m-am gandit Atit pot sa zic ! Acum ca am realizat Ma iarta Doamne Sfinte ! Acum am invatat Sa dau cuvant de indreptat Numai celui insetat . |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai grait Maria, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si mantuire!
Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunea e aripa care-n clipa cand o spui,
De pe-acest pamant de rele si de vesnica durere, Pana-n fata Tatalui iti da putere sa te sui! Lacrimile-n rugaciune sa nu le usuci nicicand, Nu esti mai primit la Ceruri ca atunci cand mergi plangand! |
|
|||
|
|||
![]()
Iisuse vesnic calator,
Prin lumea de pacate, Tu bati strain si iubitor La usile-ncuiate Nimic Tu nu ceri nimanui, Cand bati si-astepti sa vina, Ci vrei sa lasi in casa lui Din pacea Ta divina. Ai vrea din viata Ta sa-i dai, Caci viata lui e moarta, Dar el nu vrea! - Tu plangi si stai Afara langa poarta ... Tu Regele Iubirii-ai sta Pe veci de veci cu dansul, Si bati si-astepti ... dar el nu vrea Si stand, Te-apuca plansul ... Eram copil cand Te-am vazut La poarta mea - Straine, Si sa-Ti deschid ai tot batut, Sa intri si la mine ... Dar lumea-mi spuse sa nu vin, Ca viata Ta-i amara; Am vreme, colo mai tarziu ... - Si, Te-am lasat afara. De-atunci trecura ani sirag In viata-mi amarata, Tu tot ai plans Straine drag la poarta zavorata ... Tarziu Ti-am auzit din nou Chemarea Ta duioasa, Inceata, stinsa, un ecou: "O, lasa-ma in casa ..." "O, lasa-n suflet sa-ti strabat Cu pacea Mea cereasca, Cat ceru-n larg si lumea-n lat Nu pot sa-ti daruiasca ..." Dar lumea-mi spuse sa Te las Afara si-asta data; Tu iar la usa ai ramas, Si usa incuiata ... Te-am auzit ani multi la rand Chemandu-ma pe nume, Dar n-am deschis, iar Tu plangand Te-ai dus Strain in lume. Dar astazi singur ma-nfior De-a mele fapte rele, Iisuse! - si Te chem cu dor In noaptea vietii mele. - Mai vino iar Iisuse Bland, Mai bate iar o data, Te-astept cu Sufletul plangand Si usa descuiata ... Iata stau la usa si bat! Eu sunt usa! Prin Mine de va intra cineva, se va mantui! |
|
|||
|
|||
![]()
Ingeras coboara lin langa sufletelul meu,
Si-un cuvant tu sa-mi aduci, de la Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand nu mai gasesc in mine puterea nici sa citesc din carte rugaciunea - tacerea acea impietrita in fata Icoanei este rugaciune? ana26 |
|
|||
|
|||
![]()
Adevarat a inviat !
Da , si inca una foarte "puternica" . Dar de ce ma citezi pe mine ? maria |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum s-a dorit sa se indemne la ura interetnica in Covasna si ce a iesit | mihailt | Generalitati | 30 | 28.12.2012 20:18:13 |
Apel catre suflete! | cat_ioan5 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 08.02.2011 09:59:22 |
Sapte suflete | aureliapopescu | Generalitati | 6 | 08.04.2010 12:41:43 |
Dumnezeu a dorit o singura religie care sa uneasca toate popoarele lumii... | mehiel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 22 | 01.09.2009 17:58:48 |
PARINTELE ARSENIE BOCA MARE INDRUMATOR DE SUFLETE | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 19 | 12.01.2009 01:18:43 |
|