![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu intr-o situatie apropiata..Ai gresit in trecut si ti-ai schimbat soarta in rau.."Cand faci ceva rau, intotdeauna iti schimbi soarta"..Bun! Situatia se poate schimba. Te duci la un duhovnic cu lista pacatelor si te spovedesti, fara sa lasi nimic de-o parte; te impartasesti si te straduiesti sa nu mai incalci nici o lege. Faptul ca ti se pun tot timpul bete in roate inseamna ca esti luptat de demoni...Deci tb sa nu lipsesti de la slujbe..Macar de la Sf Liturghie si un Maslu sau o Molifta...pe saptamana. Daca faci asa, usor , usor o sa te indrepti, altfel ramai asa....Si tb sa ai rabdare..Eu am indurat ani !
|
|
|||
|
|||
![]()
Inainte de toate as vrea sa subliniez ca sunt mame care isi pierd copii, sunt copii care nu au parinti , sunt copii care cersesc o bucata de paine, sunt oamnei care s-au trezit fara nimic din cauza furiei apelor, sunt oameni care traiesc in cele mai grele conditii umezeala, frig, pe intuneric fara apa fara nimic, de ei ce sa mai zicem?
As vrea sa spun un lucru: viata duhovniceasca se intemeiaza pe gand adica sa cultivam gandurile de-a dreapta si sa lepadam cele de-a stanga. Ce-ti spune gandul tau? N-ai facut nici o sporire in viata ta? O sa-ti raspund prin cuvintele Cuv Paisie Aghioritul: " Precum mi-am dat seama ascultati mult de aghiuta. Cum va insala! De ce credeti in aghiuta? De ce va ametiti? Liniste-te. Te mahanesti in zadar si te chinuiesti fara nici un motiv. Aghiuta iti prezinta lucruri incurcate ca fachirul. Te ameteste cu ganduri pesimiste ca sa-ti manance timpul. Chiar si putin de te-ar ameti si te-ar face sa nu ai dispozitie sa lupti impotriva lui, si tot ii este destul sa avanseze. Atunci cand esti singur incearca sa ai urmatorul tipic: psalmodie, doxologie, rugaciune cu mintea sau cu vocea , inacat sa eviti soaptele gandurilor, adica sa schimbi subiectul. Daca diavolul schimba subiectul de ce sa nu-l schimbam si noi? Sa fii intelingent, sa-ti bati joc de aghiuta." conchide la un moment dat cuv Paisie. Esential este ca omul sa le explice pe toate prin gandul bun. Numai atunci se foloseste mai spun Cuv Paisie.
Aduceti-va aminte de mai-marii vostri, care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta… Nu va lasati furati de invațaturile straine cele de multe feluri. http://ioanagabi.weblog.ro/ Last edited by BursucGabrielaIonela; 16.07.2010 at 21:34:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragul meu! Ce a spus Mântuitorul Hristos celor zece leproși din Evanghelie care au mers la El să-i vindece?! "Mergeți și vă arătați preoților"! (asta fiindcă așa era rânduiala cu leproșii în vremea aceea, ca să se arate preoților mai întâi și să stabilească dacă boala este lepră și fiindcă știa Domnul Hristos că făcând ascultare de El se vor vindeca...) Ei, sfatul meu este să mergi acolo unde ești la UN PREOT ORTODOX (nu la pastor...), care crezi că te va asculta, poate și cunoști unul "mai de suflet", așa..., și să discuți cu el problema îndeaproape, fiindcă el știe prea bine de ce "medicament" ai nevoie, și prima dată o să te întrebe DE SPOVEDANIE, fiindcă cu această Sf. Taină se începe vindecarea, să știi! Din altă parte nu poate veni nici o vindecare (adevărată...), fiindcă aici pe forum tot o să afli fel de fel de răspunsuri, dar care prea puțin o să te ajute. Preotul îți poate citi și rugăciuni potrivite de dezlegări, poate să te și spovedească (numai să vrei...), poate face multe lucruri care vindecă și sufletul și trupul. Dumnezeu și Măicuța Domnului să-ți ajute! Doamne ajută și HRISTOS A ÎNVIAT!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunul Dumnezeu asteapta sa IL CAUTAM DIN TOATA INIMA...atunci IL gasim cu adevarat iar problemele le vom duce cu ajutorul LUI! SPOVEDANIE, IMPARTASIRE, SFANTA LITURGHIE, MASLU...si pe cat se poate DRAGOSTE pentru aproapele, pentru cel ce ne vrea raul...si MILOSTENIE. DOAMNE AJUTA!
[COLOR=#0000bf]"Asta imi este toata misiunea si rostul pe pamant, pentru care m-a inzestrat cu daruri – desi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în toate partile, ca sa propovaduiesc iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor prin iubire. De alte ganduri si rosturi sunt strain." Pr.Arsenie Boca[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti un duhovnic?Daca nu,rugati-va la Dumnezeu in fiecare dimineata si seara si la Maica Domnului sa va daruiasca unul...Tineti legatura permanent cu el si va va ajuta cu siguranta in problemele dvs.Ati cazut putin in deznadejde,dar Maica Domnului ne vegheaza si ne este acoperamant sfant in caz de nevoi.Tot ce trebuie sa faceti este sa va rugati,sa tineti post si sa aveti fapte de credinta...Doamne-ajuta
|
|
||||
|
||||
![]()
Frumos spus, intelepte cuvinte.Am sa incerc sa-mi aduc aminte cand voi avea o suparare.Doamne ajuta!!!
|
||||
|
||||
![]()
am avut si eu asemenea perioada in care am ratat cu locurile de munca.Am fost la preot si mi-a spus sa citesc trei acatiste:ale Sf.Mina,Sf.apostoli Petru si Pavel si Sf,Nicolae cate unul pe zi.Mergi la oricare preot si iti va spune exact.De atunci nu am locul de munca corespunzator studiilor dar nici banii nu mi-au lipsit.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum iti dai seama ca ti s-au facut farmece sau esti blestemat? | ghetsimani | Generalitati | 41 | 14.03.2013 08:06:28 |
Cine este blestemat trebuie sa binecuvanteze pe cel ce l-a blestemat | spre_rasarit | Vrajitoria | 13 | 28.02.2012 01:25:19 |
Omul blestemat ! | adrian_b | Vrajitoria | 10 | 16.09.2011 19:38:25 |
ce sa cred? | camiluncan | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.07.2009 23:17:59 |
DE CE A FOST HAM BLESTEMAT | Laurentiu | Generalitati | 8 | 18.08.2007 13:03:42 |
|