![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt de acord ca trupul si alte obiecte sunt de oigine materiala si se descompun. Dar sufletul desi nu e material, voi afirmati ca exista. Pot sa accept asta. Deci daca exista atunci e creat, de Dumnezeu probabil. Daca e creat, poate fi distrus, printr-un proces invers, tot de Dumnezeu probabil. Iata ca vorbim despre ceva care nu exista (nu este material) ca si cum ar exista, se poate creea si distruge (Dumnezeu e atotputernic, poate distruge orice). Asa in forma total de neinteles in care exista sufletul, totusi e creatie, si daca e creatie e materie, materia din care e format sufletul. E, n-ar fi fost mai simplu pentru noi toti daca nici macar nu ar fi existat acest suflet ? Dar daca tot s-a intamplat sa se nasca sufletul nostru, nu e mai eficient ca el sa dispara la un moment dat ? De ce trebuie sa existe o lupta pentru curatarea sufletului cand ea ar putea sa nu existe. Adica de ce preferati chinul in locul nimicului ? Last edited by heorhe; 21.07.2010 at 16:29:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De obicei frica aceasta .. organica si refuzul sunt la cei care privesc oricum din afara problema. Dinauntru se vede cu totul altfel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma simt ca un personaj din Sims , intru-un joc pe calculator atunci. Dumnezeu a creat lumea cu tot cu incercarile pe care trebuie sa le treaca oamenii. Putea foarte bine sa creeze o lume perfecta, sau ma rog, sa nu lase pe Adam si Eva sa se atinga de pomul cunoasterii, si atunci toata lumea era fericita. De ce trebuie eu sa particip la tot jocul asta de-a iadul/raiul cand pot foarte bine sa : 1. nu exist, sau 2. sa fiu o fiinta perfecta creata de Dumnezeu. De ce exista a treia varianta daca Dumenzeu ne vrea pe toti ca El ? E un joc sau ce ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Creatia a fost perfecta. A decazut dupa Adam si Eva, cel putin asa zice Biblia, dupa ce oamenii au dobandit cunoasterea binelui si a raului. Apoi, deoarece am liber arbitru si daca eu aleg sa omor un frate, atunci creatia nu poate fi perfecta deloc. Dumnrezeu mentine aceasta cadere a creatiei nu stim de ce, pentru ca ar putea intr-o secunda sa refaca totul perfect. Dar, dupa cum zic parintii si Biblia omul trebuie sa lupte pentru curatirea sufletului. Pai de ce toate astea ? Nu ar putea dumnezeu da un simplu click pe butonul din stanga pe meniul New... si apoi click pe World ? Last edited by heorhe; 21.07.2010 at 22:01:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ok, de fapt discutia este pe marginea notiunii de perfect aici. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
heorhe am vrut sa precizez ca d.p.d.v. lingvistic, termenul ,,descompunere,, nu poate fi folosit cand e vorba de suflet. tocmai am spus ca sufletul nu e material, ci e duh, spirit, pnevma, e suflarea Lui Dumnezeu care invaluie trupul omului , dar in acelasi timp, e ,,absorbit,,, in interiorul lui. sau ca sa zic asa, sufletul e partea ,,soft,,, nepalpabila material dar sesizabila prin trasaturile specifice: ratiune, vointa, constiinta de sine, sentimente, afecte, toate trairile. daca acestea nu se vad si nu sunt materiale, nu inseamna ca existenta sufletului poate fi pusa la indoiala. daca noi n-am fi suflete, am fi doar fapturi biologice. dar omul nu e o simplă „ființă vie“, asemenea tuturor celorlalte, ci trup cu suflet viu, apartinand celor doua lumi, materiala si spirituala. e singura creatura (trup-suflet) constienta de sine. am zis mai sus, ca prin suflet suntem inruditi cu Dumnezeu-Fiinta-prin-excelenta. daca ai inca dubii, iti sugerez sa citesti ce referiri face Scriptura cu privire la suflet (care nu e o sursa oarecare, ci e revelata chiar de Dumnezeu). cat despre ce zici tu, ca ar fi mai convenabil ca sufletul sa se neantizeze, hombre, ce sa-ti zic, aici nu-i dupa preferinte. Dumnezeu face regulile. si tocmai ca atunci cand le-a facut, asa le-a facut sa ne fie noua bine. d.p.d.v. al unuia robit pacatului, cred si eu ca ar fi mai convenabil, dupa ce toata viata am facut numai ce mi-a trecut prin cap fara sa-mi pese de consecinte si de scopul pentru care m-a facut Dumnezeu. pai asa, fiecare isi face propriile reguli, ca oricum nu o sa-l traga nimeni, niciodata la raspundere. la sfarsitul vietii zice ,,m-am distrat, am facut ce am vrut, pe cei cu care nu m-am inteles, i-am anihilat, iar acum prin moarte ma neantizez si intru in nefiinta de dinainte de a fi existat,,. e absurd si ilogic. care-i atunci scopul vietii? auzi intrebare, de ce preferam iadul in locul nimicului? de parca vreo creatura poate schimba datul ontologic si poate sa faca sa nu fi existat niciodata. asta-i nimicul - faptul de a nu fi existat niciodata. nu prefera nimeni iadul, dar e singura alternativa ramasa daca respingem ce ne-a propus Dumnezeu. iti sugerez o intrebare mai buna: de ce preferi nimicul in locul existentei impreuna cu Dumnezeu? si oricat l-ai prefera, cum il obtii? daca o creatura crede ca poate schimba ontologic ceva, think again. Last edited by delia31; 21.07.2010 at 19:10:34. |
|
|||
|
|||
![]()
In ce consta acest "iad"?
|
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
În prealabil postat de heorhe ![]() De acord ca adevarul e unul singur, numai ca noi nu stim care e acela. Cum adica nu stim care e adevarul, oameni buni?! Daca spunem asta, inseamna ca Hristos a venit pe pamant in zadar... Le avem pe toate, si Biserica, Scriptura, si Traditia, si dogmele ... si tot nu stim, pentru ca ne lipseste credinta.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|