Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2010, 14:42:03
Daniela87 Daniela87 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Implicit

Pt ai2 & co. Majoritatea oamenilor pe forumul asta zic ca Dumnezeu exista si este Viu, voi sunteti de parere ca e o scorneala si ca viata inseamna doar ce traiesti aici... vorba aia "om muri si-om vedea" cine are dreptate. Iti da mana sa ajungi in vesnicie si sa vezi ca e posibil sa te fi inselat?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 18:26:14
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniela87 Vezi mesajul
Iti da mana sa ajungi in vesnicie si sa vezi ca e posibil sa te fi inselat?
ai2 & Co, daca se inseala nu este vina lor deoarece datele problemei sunt subiective, vagi, de neinteles, deci au o scuza bine intemeiata in caz de ceva. In schimb cei care au refuzat sa gindeasca in termeni reali si sa-si asume responsabilitatea vietii pe ACEST pamint asa cum ne-a avertizat Dumnezeu cind ne-a coborit AICI, vor primi o MARE lectie in caz ca lucrurile nu stau CHIAR ASA cum credeau sau isi INCHPUIAU SI INVENTAU ei.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 09:40:07
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
ai2 & Co, daca se inseala nu este vina lor ...
nu prea are nimeni scuza, caci Sfanta Scriptura este clara:

"Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și peste toată nedreptatea oamenilor care țin nedreptatea drept adevăr.
Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare
,
Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni.
Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios" Romani 1,18-23.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 11:21:08
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
nu prea are nimeni scuza, caci Sfanta Scriptura este clara:
Varianta pe care o cunosti tu o fi clara, dar nu si autentica. Biblia a suferit schimbari in decursul timpului asa ca nu poti fi sigur care e vointa divinitatii.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 12:21:49
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit pentru MadyLUV

Spunea Parintele Cleopa:,,Ca lumea asta se va sfarsi asta e sigur,cand,numai bunul Dumnezeu stie .Dar ce-mi pasa mie de sfasitul lumii,mai bine ma uit la mine in traista si vad ce-am agonisit cat am trait,ca poate mor maine sau poimaine si nu mai prind sfarsitul lumii,si cu ce ma duc eu inaintea lui Dumnezeu?"
Doamne-ajuta.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 14:13:07
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Ideea principala e ca stele gravitationale ... ...Universul e infinit in timp si spatiu si nu va exista nici o judecata de apoi... ...si existenta universului ar reaparea.
Scuipi perle. Tine-o tot asa
Vechi 22.07.2010, 15:17:50
Daniela87 Daniela87 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
ai2 & Co, daca se inseala nu este vina lor deoarece datele problemei sunt subiective, vagi, de neinteles, deci au o scuza bine intemeiata in caz de ceva. In schimb cei care au refuzat sa gindeasca in termeni reali si sa-si asume responsabilitatea vietii pe ACEST pamint asa cum ne-a avertizat Dumnezeu cind ne-a coborit AICI, vor primi o MARE lectie in caz ca lucrurile nu stau CHIAR ASA cum credeau sau isi INCHPUIAU SI INVENTAU ei.
Andrei draga... Din postarile tale pe forum am ajuns la concluzia ca esti unul care nu e nici chiar ateu, crede si el intr-un Dumnezeu acolo, dar asa cum singur afirmi nici Biblia nu ti se pare 100% corecta. Adica esti asa, un fel de "caldicel". Ori stii tu ce se intampla cu "caldiceii"... Sau nici pe asta nu o crezi??
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 15:23:54
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
secundele sunt facute de natura.
Dar ce desteapta e natura mai!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 15:51:56
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Eu insa, vad ca oamenii vor sa creada si de aceea, chiar impotriva dovezilor si logicii, isi fabrica niste povesti in care urmasii lor, manati de aceleasi framantari, vor crede fara ezitare. Creierul uman, ajuns la stadiul unor intrebari destul de complicate, a gasit un raspuns intr-o fiinta supranaturala, nascuta din neputinta. Eu cred ca lumea ar trebui sa treaca de stadiul respectiv.
eu insa, vad ca oamenii vor sa creada, dar sa creada ceva usor, care le convine lor, si da impotriva logicii si manati de aceleasi framantari, au inventat o teorie in care nimicul e atotputernic, sau natura, sau nu stiu ce legi ale fizici, de parca ar avea o putere si o gandire proprie.

Citat:
Nu ti se pare mult mai plauzibil ca Biblia sa fie o poveste scrisa de niste oameni limitati din mult puncte de vedere, intr-o epoca patriarhala, decat ca ea sa fie cuvantul vreunui zeu?
dar ti se pare mai logic ca o explozie a creat viata? niciodata o explozie nu creeaza viata, ci o distruge. cate feluri de radiatii emite si etc... dar ti se pare mai plauzibil ca statea roca linistita p pamant si SPUFF a aparut o celula...super logica. si apoi a invatat sa manance, sa-i creasca un creier si sa tasteze la computer...da... tare logica.

Citat:
"stelele vor cadea pe Pamant"
Poate chiar o sa cada , dar esti prea limitat ca sa intelegi, si in gandirea ta "egocentrica" crezi ca le stii pe toate .
Chiar e un Dumnezeu perfect si da , e atotputernic, si daca vrea, face si stelele sa cada pe pamant.
sau tu nu ai auzit ca mai e o galaxie foarte apropiata de noi si in cateva mil de ani se va ciocni cu galaxia noastra? sau ca in cateva mlrd soarele o sa ajunga la noi si o sa ne inghita, deci am putea spune ca o "sa cada peste noi".

Last edited by Anytza; 22.07.2010 at 16:12:42.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 16:26:18
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Repet:

BIG CRUNCH - Sfarsitul Universului (acesta) descris in detaliu in Sfanta Scriptura

Despre sfârșitul acestui Univers (inclusiv a cerului), Sfântul Apostol Pavel ne amintește că psalmistul adresându-se Creatorului spune “Dintru început Tu, Doamne, Pământul l-ai întemeiat, și lucrul mâinilor Tale sunt Cerurile. Acelea vor pieri, iar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi; și ca pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu același ești și anii Tai nu se vor sfârși” (Evrei 1,10-12; Psalmul 101,26-28). Proorocul Isaia întărește aceasta spunând că “toată oștirea cerului se va topi, cerurile se vor strânge ca un sul de hârtie și toată oștirea lor va cădea cum cad frunzele de viță și cele de smochin” (Isaia 34,4), “cerurile vor trece ca un fum” (Isaia 51,6), iar „oștirea cerului” (Facerea 2,1) reprezintă galaxiile din Univers în limbajul Sfintei Scripturi. Sfântul Apostol Petru vorbind despre cum va fi sfârșitul acestui Univers, spune că “Cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, și Pământul și lucrurile de pe el se vor mistui. ...Cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!” (II Petru 3,10-13). Astfel, “cerul si Pământul vor trece” (Matei 24,35; 5,18; Marcu 13,31; Luca 21,33.) căci „soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui” (Matei 24,29; Marcu 13,24-25; Luca 21,26.) urmând apoi “înnoirea lumii” (Matei 19,28), iar „noi așteptăm, ...ceruri noi și Pământ nou” (II Petru 3,10-13). Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul i-au fost revelate în vedenie cele viitoare și a “văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este” (Apocalipsa 21,1), deoarece Dumnezeu a spus: “Eu voi face ceruri noi si pământ nou. Nimeni nu-și va mai aduce aminte de vremurile trecute si nimănui nu-i vor mai veni in minte” (Isaia 65,17).

Omul are viata vesnica in Hristos (cu trup si suflet)!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53